Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МГ 1.1.doc
Скачиваний:
732
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
22.84 Mб
Скачать

Важелі підвіски

Нижні і верхні важелі підвіски закріплені осями в кронштейнах за допомогою гумових втулок. Кронштейни верхніх важелів і нижніх важелів кріпляться болтами до корпусу машини. Гумові втулки закріплені на важелях пробками і гайками.

На кожному верхньому важелі перших і других коліс мається конусний отвір під хвостовик верхнього шворня поворотного кулака. Шкворінь своєю конусною частиною за допомогою гайки кріпиться до важеля, а кульовою голівкою — до корпусу поворотного кулака.

У конусних отворах голівок нижніх важелів перших і других коліс на гумових втулках закріплені пробками осі, що з'єднують важелі з нижніми шворнями корпусів поворотних кулаків.

У конусних отворах голівок верхніх і нижніх важелів третіх і четвертих коліс аналогічним способом закріплені осі, що з'єднують важелі з корпусами колісних редукторів. На усіх верхніх важелях закріплені упори буферів віддачі й упори буферів стиску. У верхніх важелях виконані конусні отвори під пальці кріплення амортизаторів. По своїй конструкції всі нижні важелі взаємозамінні.

Верхні важелі перших і других коліс взаємозамінні між собою, а третіх і четвертих коліс між собою.

Кріпленя верхніх ричагів підвіски

а — кріплення верхніх важелів 1-х і 2-х коліс; б — кріплення верхніх важелів 3-х і 4-х коліс; 1 — кожух; 2,24 — пробки; 3,23 — щоки; 4 — регулювальна прокладка; 5 — кронштейн; 6,11,20,22 — гумові втулки; 7,21 — важелі; 8,26 —упори; 9,18,28 — гайки; 10,13,19,27 — шайби; 12,16 — пластмасові втулки; 14,17 — пальці аморторів; 15 — упор буфера стискання; 25 — болт

Торс іонні вали

Пружним елементом підвіски є торс іонний вал — сталевий круглий стрижень зі шлицьованними голівками. Торсіонний вал змонтований у волостях осей нижнього важеля й одною голівкою встановлюється в шлицьованному кінці передньої осі, а іншою голівкою — у шлицьованній регулювальній муфті, закріпленій болтами в клемовому затиску кронштейна закладення торс іонного валу. Від подовжніх зсувів торс іонний вал фіксується у виточені шлицьованного кінця осі важеля стопорною планкою. Шліцьові голівки валу закриті з торців заглушками з ущільнювальними гумовими кільцями і шайбами, скріпленими болтами.

Між регулювальною муфтою і задньою віссю важеля встановлений гумовий захисний кожух, закріплений хомутами.Регулювальна муфта своїм важелем упирається, з одного боку, у голівку регулювальної втулки, вкрученої в приварену до корпусу п'яту, а з іншого боку — в опорну шайбу стяжного болта, Від подовжніх зсувів муфта утримується клемовим затиском кронштейна закладення торс іона з болтами.

Усі торс іонні вали по розмірах однакові і на обох голівках мають однакове число шліц, але мають різне попереднє закручення, виконане з метою підвищення надійності їхньої роботи. Торс іонні вали, закручені проти ходу годинникової стрілки, мають на торці голівки клеймо ЛЕ і встановлюються в підвіски коліс лівого борту машини. Торс іонні вали, закручені по ходу годинникової стрілки, мають на торці голівки клеймо ПР і встановлюються в підвіски коліс правого борту машини.

Встановлювати ліві торс іонні вали на місці правих і праві на місце лівих забороняється.

1,10 — гумові втулки;

2 — кронштейн;

3 — нижній важіль;

4 — торсіонний вал;

5 — кронштейн регулювальної муфти;

6 — регулювальна муфта;

7 — захисний кожух;

8 — хомут;

9,17,20 — упорні шайби;

11 — пробка;

12,13 — щоки;

14 — гайка;

15 — стопорна планка;

16 — ущільнююче кільце;

18 — болт; 19 — заглушка;

21 — зєднувальна вісь

Буфери

Хід кожного колеса машини нагору обмежує гумовий буфер стиску, а два буфери віддачі обмежують хід колеса вниз. Буфер стиску кріпиться двома болтами до листа корпусу машини. При максимальному підйомі колеса на перешкоді бойок буфера, упираючись в упор верхнього важеля, обмежує хід колеса нагору.

Буфери віддачі кріпляться до кронштейнів на корпусі. При опусканні колеса упори верхніх важелів підвіски, спираючись об буфери, обмежують провисання коліс.