Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МГ 1.1.doc
Скачиваний:
733
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
22.84 Mб
Скачать

Підтримуючий каток

Підтримуючі катки призначені - для підтримки і напрямку верхніх галузей гусениць при їхньому перемотуванні.

ТХ підтримуючого катока - однобандажний із привулканізованою гумовою шиною. Маточина катка виготовлена з алюмінієвого сплаву. У місці контакту з гребенями гусениці в маточину катка по обидва боки вкручені сталеві гайки.

Підтримуючий каток встановлений - на вісі кронштейна на двох шарикоподшипниках і кріпиться гайкою, що фіксується стопором. Між підшипниками встановлені розпірні втулки.

Д о маточини катка кріпиться кришка з заправним отвором, закритим пробкою з алюмінієвою або фібровою прокладкою. Під кришку встановлене гумове ущільнювальне кільце.З протилежної сторони маточина катка закрита кришкою з лабіринтовим ущільненням, манжетою й ущільнювальним кільцем. Кришки встановлені на сурик.

Ущільнення запобігають витокові масла з катка, а також попаданню води і бруду в порожнину маточини.

36-регулювальні прокладки; 37-кронштейни; 38-ступиця; 39-лабірінтні ущільнення; 40,41-гайки; 42-пробки; 43-кришки;44-гумова шина; 45-кільце лаберинтного ущільнення;

Направляючі колеса й очищувачі

Направляючі колеса призначенні - для зпрямування гусениць, а разом з механізмом натягу - для їхнього натягу.

Направляюче колесо розташоване - в кормовій частині машини на осі кривошипа на кульковому і роликовому підшипниках і кріпиться гайкою, котра фіксується стопором. Між підшипниками встановлена розпірна втулка.

Направляюче колесо зварене з двох фасонних дисків. Для додання твердості між ободами колеса рівномірно по периметрі вварені ребра.

Для запобігання витоку змащення з маточини, а також попаданню води і бруду всередину маточина охороняється кришками, лабіринтовим ущільненням, самопідтискною манжетою, повстяним сальником і ущільнювальними кільцями.

Д ля заправлення мастила в маточину в центрі кришки мається отвір, що закривається пробкою з алюмінієвою або фібровою прокладкою.Очищувачі направляючих коліс - встановлені на бортах машини в планках з пазами і кріпляться чотирма болтами. Для найбільш ефективного очищення коліс від снігу між очищувачем і ободом колеса встановлюється зазор 3—5 мм.

1-шарико підшипник; 2-кришка; 3,25-гайки; 4-пробка; 5-стопор; 6,12,26,31-кільця; 7,23-болти; 8-диски; 9-ребро; 10,17,27,30-втулки;11-роликопідшипник; 13,35-манжени; 15-сальник; 16-кривошип; 18-фланець; 19-регулювальна прокладка; 20-червячне колесо; 21-червяк; 22-зубчата муфта;24-стопор гайки; 28-упорне кільце; 29-корпус механізму натягу; 32-кронштейн; 33-кришка лаберинтного ушільнення; 34-щиток.

Механізм натягу гусениць

Механізм натягу гусениць складається з - кривошипа, корпуса механізму натягу, кронштейна, черв'яка, черв'ячного колеса і стопорного пристрою. Кривошип встановлюється в кронштейні і корпусі механізму натягу на двох бронзових втулках, що виконують роль підшипників.

Від провертання кривошип утримується - зубчатою муфтою, що піджимається до зубців корпусу механізму натягу гайкою і фіксується стопором з болтом.

Черв'ячне колесо насаджене на шліци кривошипа і фіксується від осьового переміщення завзятим кільцем. Черв'як встановлений вертикально на двох бронзових втулках і охороняється від осьових переміщень буртами, виконаними на осі черв'яка.

При обертанні шестигранної голівки вала черв'яка обертається черв'ячне колесо, що повертає кривошип з направляючим колесом, змінюючи ступінь натягу гусениці. Перед обертанням черв'яка зубчата муфта повинна бути виведена з зачеплення з корпусом механізму натягу.

Для змащення в корпусі механізму натягу мається отвір із пробкою. Ущільнювальні кільця і манжета охороняють порожнину черв'ячного механізму від попадання води і бруду.