Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МГ 1.1.doc
Скачиваний:
733
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
22.84 Mб
Скачать

Ланковідвід кпвт

Для відводу ланок патронних стрічок у приймачі кулемета встановлений лоток, що, переміщаючи разом з кулеметом, направляє ланки в ланковідвід. На нижньому кінці ланковідвід прикріплений виготовлений із тканини ланкозбірник місткістю на 5 ланок стрічки (по 10 гнізд під патрони в кожній ланці).

У нижній частині ланкозбірника мається клапан, що закривається замком-застібкою і служить для видалення з ланок збірника ланок патронної стрічки. При відкритті замка ланки стрічки висипаються.

Гільзовідвід кпвт

Гільзовідвід призначений - для відводу назовні башти гільз патронів кулемета КПВТ.

На передньому кінці гільзовідводу мається заслінка з пружиною. Під час стрільби гільзи відкривають заслінку і випадають назовні. У нижній частині труби гільзовідводу мається подовжній проріз, у який вставляється пристосування для виштовхування з труби гільз, що залишилися після стрільби.

Каретка пкт

Каретка призначена - для кріплення кулемета ПКТ і закріплена в основі.

При стрільбі з кулемета ПКТ подовжні зусилля амортизуються двома пружинами: великою, сприймаючою відкат кулемета, і малою, сприймаючою накат. Засувка служить для фіксації зуба стрижня в отворі каретки.

Гільзоланковідвід пкт

Гільзоланковідвід призначений - для відводу гільз і ланок патронної стрічки кулемета ПКТ. Він кріпиться до основи каретки. До гільзоланковідвіду прикріплений гільзоланкозбірник місткістю на 250 гільз і 10 ланок патронної стрічки (по 25 гнізд під патрони в кожній ланці). У нижній частині гільзоланкозбірника є клапан, що закривається замком “блискавка”. При відкриванні замка гільзи і ланки висипаються.

Коробкотримачі

Коробкотримачі призначені - для установки патронних коробок. Засувка фіксує коробку в коробкотримачі. Натиск на засувку коробкотримача звільняє коробку, після чого її можна вийняти вниз. Коробкотримач КПВТ кріпиться до підсилювача труби маски, а коробкотримач ПКТ — до підстави каретки.

БОЄКОМПЛЕКТИ ДЛЯ КУЛЕМЕТІВ КПВТ І ПКТ ТА ЇХ РОЗТАШУВАННЯ

1 — сумка для сигнальних патронів; 2 — сумка ЗИП виробу 9ДО34М; 3 — кобура сигнального пістолета; 4— мала патронна коробка ПК; 5 —патронна коробка ПКТ: 6 — патронна коробка КПВТ; 7 — опора виробу 9ДО34М; 8—хомут кріплення виробу 9ДО34М; 9— велика патронна коробка ПК; 10 — ЗИП виробів КПВТ, ПКТ і ТХП; 11 — сумка виробів Ф-1; 12 — машинка Ракова; I3 — вирівнювач патронних стрічок; 14 — запасний ствол кулемета КПВТ; 15 — ЗИП баштової установки.

Боєприпаси для кулемета кпвт

Для стрільби з кулемета КПВТ застосовуються 14,5-мм патрони з бронебійно-запальною кулею Б-32, із бронебійно-запальними-трасуючими кулями БЗТ і БСТ, запальними кулями ЗП і з запальними кулями миттєвої дії МДЗ.

Ці боєприпаси призначаються для поразки:

— легкоброньованих наземних цілей на дальностях до 1000 м;

— неброньованих цілей і вогневих засобів, а також групових цілей на дальностях до 2000 м;

— повітряних цілей на висотах до 1500 м при похилій дальності до 2000 м.

Патрони з кулями Б-32 і ЗП застосовуються для запалювання легкозаймистих предметів і пального на дальностях до 1500 м.

Патрони з кулями БЗТ, БСТ і ЗП можуть застосовуватися для коректування вогню і для цілевказівки.

Патрони з кулею МДЗ призначаються для поразки повітряних цілей.

Головні частини куль пофарбовані:

— Б-32 — у чорний колір з червоним паском;

— БЗТ — у фіолетовий колір з червоним паском;

— БСТ — у фіолетовий колір;

— ЗП — у червоний колір.

Кулі МДЗ пофарбовані в червоний колір.

Боєкомплект кулемета КПВТ — 500 пострілів, споряджений у 10 патронних стрічках по 50 патронів у кожній. Стрічки покладені в 10 патронних коробках.