Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МГ 1.1.doc
Скачиваний:
733
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
22.84 Mб
Скачать

Водовідбивний щиток

Щиток призначений - для запобігання носової частини машини від заливання водою і для створення додаткової піднімальної сили при русі на плаву.

Він являє собою - алюмінієвий штампований лист та кріпиться петлями до нижнього наклонного листу корпусу. Підйом та опускання водовідбивного щитка проводиться пневмоциліндрами через систему ричагів, що встановлені на бортах машини. Повітря в пневмоциліндри подається краном керування водовідбивним щитком. Важіль крана має два фіксованих положення — ПОДН. і ОПУЩ., що відповідають піднятому й опущеному положенням щитка.

Конструкція лівого і правого ричажних механізмів керування водовідбивним щитком однакова. При переводі важеля крана в положення ПОДН. повітря під тиском надходить у порожнину пневмоциліндра. Поршень починає переміщатися, шток втягується і зв'язана з ним рейка провертає зубчатий сектор, встановлений на шліцьовому кінці вала, проти ходу годинникової стрілки.

Закріплений на зовнішньому кінці вала важіль, повертаючись разом з віссю, через важіль впливає на щиток і піднімає його. На скосі корпусу під важелем встановлений упор, що обмежує поворот важеля. Висота упора обрана така, щоб важіль при повороті пройшов лінію, що з'єднує вісь обертання важеля з віссю пальця, при цьому виключається можливість складання щитка під напором води. Від мимовільного повертання важіль охороняється пружиною.

Коли важіль крана буде переведений в положення ОПУЩ., повітря надійде в порожнину пневмоциліндра, шток висунеться, рейка проверне зубчатий сектор по ходу годинникової стрілки і важелі, впливаючи на щиток, складають його.

Захисний ковпак механіка-водія

Ковпак прзначений - для захисту механіка-водія від пилу, дощу і снігу при русі по-похідному і встановлюється на люк механіка-водія.

Основні деталі захисного ковпака три щитки і тент. Кожен щиток складається з рамки з подвійним електрообігрівним склом. Переднє скло має склоочисник.

Кріплення щитків ковпака на основі — шарнірне, що дозволяє складати його перед укладанням у сумку.

До основи приклепаний тент. Щитки з основою і тент з'єднуються за допомогою гачків і замків. До люка механіка-водія захисний ковпак кріпиться замками.

Встановка і зняття ковпака механіка-водія

Встановити передній щиток і бічні щитки у вертикальне положення так, щоб у пази бічних щитків зайшли скоби переднього щитка і гачки бічних щитків.

При установці тенту до щитків необхідно завести гачки підстави за пальці основи і натягнути верх так, щоб торці щитків зайшли в ободки, після чого затягти замки.

Просмикнути гаки основи в скоби на корпусі, накинути гачки в люку механіка-водія, замки затягти.

Від’єднати від коробки КР-55 обігріву приладів спостереження розетку кабелю підключення обігріву приладів спостереження механіка-водія. Приєднати розетку роз’єму до коробки КР-55 обігріву.

При знятті ковпака необхідно від’єднати розетку роз’єму від коробки КР-55 обігріву і приєднати кабель підключення обігріву приладів спостереження механіка-водія. Зняти ковпак, скласти й укласти в сумку.