Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МГ 1.1.doc
Скачиваний:
733
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
22.84 Mб
Скачать

Гусениці

Гусениці - являють собою дрібноланкові стрічки, що складаються кожна з 85 ланок-траків, зв'язаних між собою шарнірно за допомогою обрезинених пальців, скоб і болтів.

Трак - штампований з високоміцної сталі, має два вушка для з'єднання траків і два гребені для запобігання сходу гусениці з опорних катків і спадання її з підтримуючих катків. Гладка сторона з'єднаних у стрічку траків (між гребенями) служить біговою доріжкою для опорних катків.

На зовнішній стороні трака маються грунтозацепи, що збільшують зчеплення його з ґрунтом. У вушка траків запресовані сталеві пальці з привулканізованими до них гумовими втулками, що за рахунок деформації гуми дозволяють тракам повертатися на невеликий кут відносно один одного. На кінці пальців надіті скоби, виконані з високоміцної сталі. Скоби закріплені за допомогою болтів, при цьому болт ввернутий у скобу між лисками пальців.

Ведучі колеса

Ведучі колеса, отримує обертання від двигуна через агрегати силової передачі, перемотують гусениці, що знаходяться з ними в зачепленні, і повідомляють корпусові машини поступальний рух.

Ведуче колесо складається з : - корпусу і двох зубчатих вінців для зачеплення зі скобами гусениць.

Корпус - ведучого колеса складається з двох зварених між собою сталевих частин із фланцями для установки і кріплення змінних зубчатих вінців.

З убчаті вінці - кріпляться до корпусу ведучого колеса болтами. Для підвищення зносостійкості на робочі поверхні зубів наплавлений шар твердого сплаву.

Ведуче колесо встановлюється на хвостовик водила бортової передачі шліцьовою маточиною і кріпиться на водилі пробкою, що стопориться болтом і розпірним конусом.

1-хвостовик водила;

2-бортова передача;

3-контровочний провід;

4-пробка кріплення ведучого колеса;

5,6-брлти;

7-зубчатий вінець;

8-корпус.

Опорні катоки

Опорні катки служать - для розподілу ваги машини на опорну поверхню гусениць. Катки виконані порожніми і герметичними.

Вони складаються з: - маточини, дисків й бандажа, зварених між собою. На сталевому бандажі по колу привулканізована масивна гумова шина.

Опорні катки розташовані - по обох сторонах бортів машини. Каток встановлюється на вісь на підшипниках і кріпиться стопорною гайкою, що фіксується стопором. Між підшипниками встановлена розпірна втулка.

До маточини катка кріпиться болтами кришка з заправним отвором, закритим пробкою з алюмінієвою або фібровою прокладкою. Між кришкою і маточиною мається гумове ущільнювальне кільце. З протилежної сторони маточина катка закрита кришкою з лабіринтовим ущільненням, гумовою манжетою й ущільнювальним кільцем.

Кришки катка встановлені на сурик. Ущільнення запобігають викиду змазки з катків, а також попадання води і бруду у порожнин маточин.

1-труба балансиру; 2-кронштейн підвіски; 3-,12-пробки; 4-гідроамор-тизатор; 5-пружиний упор; 6-вісь катка; 7-струбцина; 8-обмежувач; 9,26-кришки; 10-гумове кільце; 11-стопор; 13-лабіринтне ущільнення; 14-кришка ступиці; 15,28-манжети; 16-роликопідшипник; 17-ущільню-вальне кільце; 18-стопорна гайка; 19-диск;20-бандаж; 21-гумова шина; 22-регулювальні прокладки; 23-балансир; 24-вухо; 25-болт; 27-втулка; 29-торсіоний вал; 30-днище.