Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МГ 1.1.doc
Скачиваний:
732
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
22.84 Mб
Скачать

Сидіння механіка-водія і десантника у відділенні керування

Сидіння механіка-водія кріпиться трьома болтами, а десантника — трьома валиками на кронштейні між бортом і перегородкою силового відділення.

Кожне сидіння складається - з регульованої по нахилу спинки з підпружиненими важелями основи з м'якою подушкою.

Сидіння механіка-водія додатково має механізм підйому й опускання з зубчатими напівмуфтами і важіль з приводом до рухливої напівмуфти.

Щоб підняти сидіння механіка-водія на потрібну висоту з нижнього положення, необхідно, відтягнувши важіль вниз, вивести його з паза упору, повернути нагору і підняти на сидіння. При повороті важеля ексцентрик через рухливу опору виведе рухливу напівмуфту з зачеплення з нерухомою напівмуфтою. Після того як торсіони піднімуть сидіння на потрібну висоту, необхідно повернути важіль проти ходу годинникової стрілки до фіксації в пазу упору. При цьому ексцентрик вводить рухливу напівмуфту в зачеплення з нерухомої і сидіння буде застопорене.

Для опускання сидіння потрібно відтягнути, важіль вниз, вивести його з паза упору, повернути по ходу годинникової стрілки і надавити на подушку сидіння.

Опустивши сидіння на потрібну висоту, повернути важіль проти ходу годинникової стрілки і застопорити його в пазу упору.

Ексцентриковий упор прзначений для регулювання зазору, (на заводі) між деталями механізму підйому сидіння й в експлуатації не використовується.

Для подовжнього пересування сидіння механіка-водія необхідно відвернути три болти, пересунути сидіння і знову завернути болти.

Для установки потрібного нахилу спинки повернути важіль, пригорнувши до спинки сидіння, встановити нахил і застопорити спинку, опустивши важіль.

Для захисту ніг десантника при опусканні сидіння механіка-водія передбачений щиток.

Сидіння в десантному відділенні

Сидіння десанту розташовані в десантному відділенні по обидва боки паливного бака і контейнера. Основою і спинкою частини десантних сидінь є паливні баки, на яких кріпляться м'які подушки.

Задні сидіння десантників встановлені на днище машини: праве — на чотирьох опорах, ліве — на трьох опорах. Для зняття заднього правого сидіння необхідно розстопорити дві опори в кронштейнах, повернувши прапорець фіксатора нагору, і зняти сидіння.

Для зняття заднього лівого сидіння повернути прапорець фіксатора нагору, послабити гайку-барашек і зняти сидіння.

Установлювати сидіння в зворотній послідовності.

Висновок:

  1. БМП-2 являється бойовою машиною механізованих підрозділів з потужним озброєнням, що за своїми характеристиками відповідає вимогам сучасного бою.

  2. Броньовий корпус машини простий по конструкції, надійний та призначений для захисту особового складу від звичайної зброї та ЗМУ.

2

Башта бмп-2.

1-кронштейн для фіксації кришки прицілу 1ПЗ-3; 2-плита для встановки прицілу 1ПЗ-3; 3-бонка для встановки коліматора; 4-болти кріплення верхнього погону кулькової опори; 5-кільце для встановки люка командира; 6-опорний лист; 7-нижній погон кулькової опори; 8-фланець для кріплення кульової опори ПУ; 9-стійка для кріплення ковпачка антени; 10- стійка для кріплення поплавка; 11-кожух для встановлення антеного воду Р-123М; 12-кришка люку оператора;13-дах башти;14-скоби для встановлення ременів для кріплення покрівельного чехла; 15-задній сектор башти; 16-шахти для приладів спостереження ТНПО-170А; 17-кронштейн лдя встановлення системи 902В; 18-середній сектор башти; 19-сітка; 20-отвір для встановки прицілу БПК-1-42; 21-лівий передній сектор; 22-рим; 23-кронштейн для встановлення коліматора; 24-лист передній; 25-амбразура; 26-кожух захисний; 27-кронштейни для встановлення овітлювача ОУ-5; 28-рамка; 29-правий передній сектор; 30-кронштейн для встановлення лотка.

Башта призначена - для розміщення і захисту командира та навідника-оператора, озброєння, боєприпасів, агрегатів і механізмів від поразки вогнем противника і захисту від зброї ЗМУ.

Башта машини — конусоподібної форми, зварена зі сталевих броньових листів. Між правими і лівим передніми секторами встановлена рамка з амбразурою для установки бронемаски з гарматою і кулеметом ПКТ. Башта встановлена на кульковій опорі на підбашеному листі даху корпуса.

На башті маються кільце для установки люка командира і люк оператора; праворуч плита для установки прицілу 1ПЗ-3. Перед і ліворуч від люка оператора виконані три шахти для установки приладів спостереження ТНПО-170А. Ліворуч попереду в даху башти мається отвір для установки прицілу БПК-1-42.

Крім того, на башті приварені інші деталі для кріплення устаткування бойового відділення.

З внутрішньої сторони кришок люків установлена підбивка, що підвищує захист екіпажу від проникаючої радіації,