Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МГ 1.1.doc
Скачиваний:
732
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
22.84 Mб
Скачать

Сидіння мотострілків

Для розміщення мотострілків у машині встановлені два одномісних і два багатомісних сидіння.

Одномісні сидіння розташовані за сидіннями командира і механіка-водія. Подушка і спинка сидіння при необхідності можуть бути встановлені в горизонтальному або вертикальному положенні.

Багатомісні сидіння являють собою два тримісних сидіння, розташованих спинками друг до друга уздовж осі машини. Сидіння складається з загальної, утворююче сидіння і спинку, пластмасової панелі, теплоізолюючої прокладки, еластичного елемента з поролону й оббивки зі штучної шкіри. Сидіння петлями надівається на трубу підстави спинки і кріпиться застібками до листів огородження роздавальної коробки.

Для доступу до агрегатів, розташованим під сидіннями:

— відстібнути застібки;

— підняти сидіння і ременями закріпити них на гачках на даху корпуса.

Догляд за корпусом

Перелік робіт, виконуваних при технічному обслуговуванні корпусу, викладений у пп. 25.1.1, 27.2.1 і 27.2.12 ТЕ і ИЭ, ч. 2.

Висновок:

  1. БТР-80 являється бойовою машиною механізованих підрозділів і є потужним озброєнням, що за своїми характеристиками відповідає вимогам сучасного бою.

  2. Броньовий корпус машини простий по конструкції, надійний та призначений для захисту особового складу від звичайної зброї та ЗМУ.

Б ашта бтр-80.

1-хомут консолі; 2-консоль; 3-кришка вхідного вікна; 4-приціл; 5-відтяжна пружина механізму перезарядження КПВТ; 6-прилад спостереження ТНПТ-1; 7-ролік; 8-трос;9-псукова установка системи 902В; 10-кронштейн стопору люльки по похідному; 11-пружина; 12-стопор люльки; 13-гільзоланкозбірник; 14-буфер; 15-рукоядка механізму перезарядження КПВТ; 16-ланкозбірник;17-пробка ущільнювача маски; 18-врівноважуючий механізм; 19-механізм повороту; 20-полум,ягасник; 21-планка стопору люльки.

Башта призначена - для розміщення в ній навідника, кулеметів КПВТ і ПКТ, прицілу, приладів спостереження, агрегатів і механізмів БПУ-1.

Башта конусоподібної форми, зварена зі сталевих броньових листів.

До верхньої частини башти приварені три скоби, призначені для монтажу і демонтажу баштової установки.

У передній частині башти мається проріз. Ліворуч від прорізу знаходиться гніздо для установки прицілу 1ПЗ-2, що закривається броньовою кришкою.

Башта обертається на кульковій опорі (погоні).

Маска - встановлена в прорізі передньої частини башти.

Зазори між баштою і маскою закриті ущільнювачем із прогумованої тканини.

Вода, що потрапила в порожнину ущільнення маски, зливається через отвір, що закривається гумовою пробкою.

У масці маються отвори; для кулемета КПВТ (велике), під ним — для гільзовідводу КПВТ і праворуч — для кулемета ПКТ.

Для забезпечення більш легкого обертання маски є механізм, що врівноважує.

Врівноважуючий механізм складається - з пружини, що врівноважує, двох упорів, штока і двох пружин, що утримують шток у середньому положенні.

Передній упор механізму упирається в кронштейн, приварений до листа основи башти, задній — у важіль, установлений на валу маски.

Погон - являє собою радіально-упорний підшипник,

Складається - з трьох кілець: нерухомого, регулювального і рухливого. Нерухоме (нижнє) кільце кріпиться за допомогою болтів до даху машини. У канавці нерухомого кільця встановлене ущільнювальне гумове кільце. До нерухомого кільця кріпиться регулювальне кільце. Над нерухомим кільцем установлене рухливе (верхнє) кільце, до якого кріпиться башта.

У погон покладені кульки діаметром 16 мм. Кульки розділені сепаратором і катаються по чотирьох кільцях, виготовленим з каліброваного сталевого дроту. Під регулювальне кільце встановлюються регулювальні прокладки.

Герметичність погона забезпечена ущільнювальним кільцем. Між кільцем і кільцями установлена фторопластова плівка. Зовні гумове кільце стягнуте двома пружинними кільцями. Зсередини погон має огородження, прикріплене до рухливого кільця. До нерухомого кільця прикріплений ізолятор, у виточці якого вмонтоване мідне контактне кільце.

Сидіння навідника - може регулюватися по висоті за рахунок переміщення штанги в кронштейні за допомогою гайки.

Сидіння і спинка також можуть регулюватися (сидіння в горизонтальній площині, а спинка по висоті), для чого досить відпустити затяжні болти. Для виключення провертання штанги служить стопор, закріплений у кронштейні.