Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Magistratura_376.doc
Скачиваний:
204
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
3.99 Mб
Скачать

133.Оперативно-сітьові показники лікувального закладу.

Оперативно-сітьові показники – показники, які визначають середньо - розрахункову кількість одиниць профільного значення. Вони поділяються на дві групи: виробничі і загальні. Загальні – призначені для розрахунку капітальних статей кошторису та характеризують будівлю бюджетної установ : площа прилеглої території бюджетної установи, площа приміщень бюджетної установи, кількість точок опалення бюджетної установи, санітарно-технічний устрій, кубатура приміщення. Призначені для визначення загальних витрат. Виробничі – характеризують профільну діяльність установи та визначаються в середньому за рік. Поділяються на вихідні та похідні. Вихідні розраховуються шляхом статистичного підрахунку одиниць профільної діяльності на певний момент часу. Похідні визначаються на основі вихідних та за певними нормами.

Виробничі операційно-сітьові показники медичного закладу залежать від його типу:

По стаціонару – кількість ліжок і ліжко днів По поліклініках – кількість прикріпленого населення і кількість лікарських відвідувань

Нормативна потреба у кількості ліжок визначається, виходячи з чисельності жителів і показника госпіталізації в розрахунку на рік. Фактична їх наявність характеризує кількість встановлених у медичному закладі ліжок. При складанні кошторису важливого значення має правильне визначення кількості ліжок на початок планового періоду, виходячи з факт їх наявності на останню звітну дату і врахування можливості розгортання нових ліжок за період часу, що залишився до кінця року в межах числа ліжок, передбачених планом.

Для визначення видатків на утримання лікарні визначається середньорічна кількість ліжок за такою формулою: К= П + В*М/12- В1 (12-М1)/12

П – перехідна кількість ліжок на поч..плнового року. В – кількість нових ліжок, які вводяться в дію в плановому році. М – число місяців функціонування нових ліжок, які вводяться. В1 – кількість ліжок, які виводяться з експлуатації в плановому році. М1 – число місяців функціонування ліжок, які вибувають.

Кількість ліжко-днів розраховується як добуток від множення кількості ліжок на кількість днів функціонування одного ліжка на рік.

Кількість лікарських відвідувань визначається шляхом множення чисельності жителів у районі обслуговування на середню кількість відвідувань лікарні на рік (приблизно 30 разів). Заг кількість відвідувань розподіляється за окремими спеціальностями – хірург, терапевт тощо.

134.Тарифікаційний список загальноосвітньої школи і порядок його складання.

Тарифікаційний список― внутрішній вихідний документ, призначений для обліку і нарахування зп працівників виходячи з персональних даних та розподілу педагогічного навантаж. Графи тс містять основні відомості та розрахунок зп: освіта, номер дипл, каліф категорія; предмет; навчальне на вант у розрізі 3х груп класів;сума оплати педагог на вант і доплати за перевірку зош; додаткові доплати (за класне керівн, завідув навчальн кабін, дослідн майстерн,ділянками, бібліотекою) . Підсумки підбиваються за рядками (зп кожного вчителя) і графами (обсяг педагог навант, зП, доплати і сумарна зп) Тариф. список за затвердженою формою складає директор школи разом з представником централізованої бухгалтерії, після чого подає його в вищестоящу організацію, де його затверджують у встановленому порядку.

У тарифікаційному списку вказуються всі працівники школи (директор, його заступники, вчителі, вихователі, лікарі, бібліотекарі та ін.), ставки заробітної плати і посадові оклади, які залежать від освіти та кваліфікаційної категорії працівників

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]