Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Magistratura_376.doc
Скачиваний:
204
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
3.99 Mб
Скачать

330.Страхування спортсменів від нещасних випадків.

Обов’язкове страхування спортсменів вищих категорій було введено Постановою КабМінУ “Про затвердження порядку та умов обов’язкового державного страхування спортсменів вищих категорій”

Обов’язковому страхуванню від НВ підлягають спортсмени збірних команд України. Таке страхування здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету, що виділяються на утримання штатних збірних команд України.

Страхування здійснюється на випадок:

♦Загибелі або смерті застрахованого на час підготовки до змагань та участі в них;

♦Втрати застрахованим працездатності внаслідок поранення, контузії, травми або каліцтва, захворювання чи інвалідності, що сталися під час підготовки до змагань та участі в них.

При настанні страхової події страховик виплачує страхову суму у разі:

◘Загибелі чи смерті застрахованого під час підготовки до змагань та участі в них його спадкоємцям – у розмірі 10-річного грошового утримання застрахованого за останньою посадою, яку він обіймав;

◘Втрати застрахованим працездатності внаслідок поранення, контузії, травми чи каліцтва, що сталися під час підготовки до змагань чи участі в них, у розмірі, який визначається з розрахунку середньої заробітної плати пропорційно терміну втрати працездатності, встановленого медичним закладом, якщо ушкодження здоров’я застрахованого належить до категорії тяжких травм;

◘Встановлення застрахованому інвалідності (в період чинності договору страхування), до якої призвів НВ, що стався під час підготовки до змагань або участі в них (Iгрупа – 100%, II – 80%, III – 60% страхової суми).

У виплаті застрахованому страхової суми може бути відмовлено, якщо страховий випадок:

♥Є наслідком вчинення застрахованим навмисного злочину або дій в стані алкогольного, токсичного або наркотичного сп’яніння;

♥Є наслідком навмисно завданих самому собі застрахованим тілесних ушкоджень;

♥Стався із застрахованим, який брав участь у підготовці до змагань або в змаганнях з порушенням правил медичного огляду.

331.Медичне страхування: необхідність і сутність.

Організація охорони здоров’я, яка забезпечує право кожного громадянина на отримання медичної допомоги, може бути забезпечена системою страхової медицини, завданням якої є поліпшення демографічної ситуації, формуванням зацікавленості людей в збереженні здоров’я, підвищення рівня медичного обслуговування, а також часткове розвантаження державного бюджету. За допомогою страхової медицини вирішуються питання гарантованості та доступності медичних послуг для широких верств населення, залучення додаткових ресурсів у сферу охорони здоров’я.

Важливим елементом системи страхової медицини є медичне страхування, яке передбачає страхування на випадок втрати здоров’я з будь-якої причини. М.С. забезпечує більшу доступність, якість і повноту задоволення різноманітних потреб населення в наданні медичних послуг і порівняно з державним фінансуванням системи охорони здоров’я є бвльш ефективнішим.

М.С. дає змогу залучити додаткові фінансові кошти за рахунок різних джерел для організації медичної допомоги населенню шляхом надання медичних послуг і гарантії рівних можливостей в їх отриманні в певному обсязі для всього населення.

М.С. передбачає страхування на випадок втрати здоров’я від будь-якої причини ут.ч у зв’язку з хворобою або НВ, який відбувся.

Об’єктом М.С. є життя та здоров’я громадян.

Мета проведення М.С. – забезпечення громадяном у разі виникнення страхового випадку отримання мед допомоги за рахунок накопичених коштів і фінансування профілактичних заходів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]