Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Magistratura_376.doc
Скачиваний:
204
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
3.99 Mб
Скачать

66.Особливості оподаткування нерезидентів.

1) якщо нерезидент здійснює свою діяльність через постійне представництво і визначає окремо прибуток від діяльності на Україні, то він оподатковується у загальному порядку.

2)Якщо ж прибуток від діяльності на Україні окремо не визначається, то нерезидент має скласти окремий баланс фінансово-господарської діяльності і погодити його з ДПС.

3) якщо ОП прямим рахунком визначити неможливо, то ОП=Д-Д*0.7 (різниця між доходами та витратами визначеними через застосування коеф 0,7до доходів).

4)Дохід від безпроцентних облігацій, казначейських зобов’язань- базою оподаткування є різниця між номінальною вартістю та ціфною придбання на ринку на загальну ставку ПП.

Номінальна вартість - Ціна * 21(19,16)= ПП

5) При виплаті резидентом або постійним представництвом нерезидентів доходів з джерелом походження в Україні, нерезидентам цей дохід оподатковується за ставкою 15% (Дохід * 15%)

Доходи включають:

- проценти, дисконтні доходи, що сплачуються на користь нерезидента, у тому числі проценти за позиками та борговими зобов'язаннями, випущеними (виданими) резидентом;

- дивіденди, які сплачуються резидентом;

- роялті;

- лізингова/орендна плата,

- доходи від продажу нерухомого майна, розташованого на території України,

- прибуток від здійснення операцій із торгівлі цінними паперами, деривативами або іншими корпоративними правами,

- винагорода за провадження нерезидентами або уповноваженими ними особами культурної, освітньої релігійної, спортивної, розважальної діяльності на території України;

- брокерська, комісійна або агентська винагорода

- доходи, одержані від діяльності у сфері розваг (крім діяльності з проведення державної грошової лотереї);

- доходи у вигляді благодійних внесків та пожертв на користь нерезидентів.

6) Фрахт

6% - Сума фрахту, що сплачується резидентом нерезиденту за договорами фрахту

20% - Суми виплат резидентом на користь нерезидента за виробництво та/або розповсюдження реклами про такого резидента

23% - постійне представництво нерезидента на території України .

7) А) За обовязковими видами страхування на користь фізичних осіб нерезидентів.

0%- Прибуток від страхової діяльності з довгострокового страхування життя та пенсійного страхування в межах недержавного пенсійного забезпечення

0%- у межах договорів із обов'язкових видів страхування, за якими страхові виплати (страхові відшкодування) здійснюються на користь фізичних осіб - нерезидентів, а також за договорами страхування у межах системи міжнародних договорів "Зелена карта" .

0%- під час укладання договорів страхування або перестрахування ризику безпосередньо із страховиками та перестраховиками - нерезидентами, рейтинг фінансової надійності (стійкості) яких відповідає вимогам, установленим спеціально уповноваженим органом виконавчої влади у сфері регулювання ринків фінансових послуг.

Б) 4% -у межах договорів страхування ризиків за межами України, за якими страхові виплати здійснюються на користь нерезидентів .

В) Інші випадки 12%., наприклад, якщо рейтинг фінансової надійності не відповідає вимогам, установленим спеціально уповноваженим органом виконавчої влади у сфері регулювання ринків фінансових послуг.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]