Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Magistratura_376.doc
Скачиваний:
204
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
3.99 Mб
Скачать

293.Держкомфінпослуг та її функції стосовно нагляду за страховою діяльністю.

Держкомфінпослуг - здійснює організацію ліцензування, розроблює методологію і організацію нагляду, займається питаннями розвитку законодавства і зовнішніх зв'язків, координації роботи і правового забезпечення страхової діяльності.

!!!! УКАЗ Президента України

Про ліквідацію Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України

Із змінами і доповненнями, внесеними Указом Президента України від 23 лютого 2012 року N 148/2012

1. Ліквідувати Державну комісію з регулювання ринків фінансових послуг України.

2. Внести до розділу II Схеми організації та взаємодії центральних органів виконавчої влади, затвердженої Указом Президента України від 9 грудня 2010 року N 1085 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" (зі змінами, внесеними Указами від 6 квітня 2011 року N 370 та від 30 червня 2011 року N 717), зміну, виключивши абзац "Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України".

3. Визнати такими, що втратили чинність:

Указ Президента України від 11 грудня 2002 року N 1153 "Про Державну комісію з регулювання ринків фінансових послуг України";

Указ Президента України від 4 квітня 2003 року N 292 "Про Положення про Державну комісію з регулювання ринків фінансових послуг України";

пункт 57 змін, що вносяться до указів Президента України, затверджених Указом Президента України від 5 березня 2004 року N 280 "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких указів Президента України";

Указ Президента України від 12 вересня 2005 року N 1240 "Про внесення зміни до пункту 4 Положення про Державну комісію з регулювання ринків фінансових послуг України".

4. Утворити комісію з ліквідації Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України (далі - ліквідаційна комісія) на чолі з ЛУТАКОМ Миколою Дмитровичем - заступником Голови Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України.

(стаття 4 із змінами, внесеними згідно з Указом Президента України від 23.02.2012 р. N 148/2012)

5. Голові ліквідаційної комісії:

затвердити персональний склад ліквідаційної комісії; забезпечити здійснення в установленому порядку заходів, пов'язаних із ліквідацією Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України, у тому числі попередження про наступне звільнення заступників Голови та членів Державної комісії - директорів департаментів, працівників центрального апарату та територіальних управлінь Державної комісії, забезпечення при їх звільненні безумовного виконання вимог законодавства України про державну службу, про працю;

поінформувати у шестимісячний строк про результати проведеної роботи.

6. Кабінету Міністрів України привести у місячний строк свої рішення у відповідність із цим Указом.

294.Страхова послуга як специфічний товар.

Страхова організація продає на ринку не матері­альний товар, а послугу. Чинне законодавство України розглядає страховика як фінансову установу. А страхові організації як фінансові установи пропонують страхувальникам на страховому ринку товар, який відповідно до ЗУ «Про фінансові по­слуги та державне регулювання ринків фінансових послуг» має назву фінансові послуги у сфері страхування. Страхову послугу можна визначити як фінансову послу­гу у вигляді продажу юридично оформлених зобов'язань з надан­ня страхового захисту, яку пропонують на ринку страховики потенційним страхувальникам.

Страхова послуга виступає як специфічна послуга. На неї є попит, оскільки існує потреба в страховому захисті, котра реалі­зується на практиці як страховий інтерес. Послугам порівняно з то­варами притаманні певні особливості, які потрібно враховувати з метою успішного просування послуг на ринку. Це так звані «чо­тири «Н» будь-якої послуги, в тому числі страхової: невідчутність; невіддільність; непостійність; незбереженість.

Невідчутність страхових послуг означає їх нематеріальний характер. Страхову послугу неможливо продемонструвати потен­ційному споживачу, її неможливо оцінити за допомогою органів відчуття, які властиві людині. реалізація страхової послуги завжди пов'язана з певними труднощами. Не­обхідне створення ефективної системи просування її до потенційно­го споживача із використанням всіх відомих засобів маркетингу.

Невіддільність страхових послуг означає, що створення, про­даж і споживання страхової послуги відбуваються одночасно, й усі ці стадії її життя як певного продукту є нерозривно пов'язаними.

Непостійність, мінливість страхових послуг означає, що страховик завжди намагається якнайкраще пристосувати певну послугу до потреб страхувальника. Толерантність до ви­мог потенційного споживача є запорукою успішної діяльності страховика на ринку. Страховики мають здійснювати постійний моніторинг задоволеності страхувальників якістю на­дання страхових послуг з метою виявлення випадків незадовіль­ного обслуговування та виправлення ситуації.

Незбереженість страхових послуг означає, що їх неможливо «виробляти» наперед і зберігати з метою подальшої реалізації. Незбереженість як характерна риса послуги випливає з її невіддільності: немає страхувальника — немає страхової послуги. Про­цес надання послуги та її споживання відбувається одночасно.

Принципові моменти визначають ряд особливостей, якими характеризується страхова послуга:

1. надавати страхові послуги можуть лише спеціалізовані організації, які можуть надати відповідні фінансові гарантії;

2. Щоб надавати страхові послуги страхова компанія повинна мати ліцензії на відповідні види цих послуг;

3. Оскільки страхова послуга невідчутна, невидима – це означає, страховик не бачить цього продукту, не може відчути одразу користь від нього. Тому для просування на ринку страхових послуг потрібна вичерпна інформація і інтенсивна реклама;

4. Страхова послуга може бути надана як на добровільних засадах, так і примусово;

5. Страхова послуга носить обов’язковий характер тоді, коли надання страхового захисту необхідне з точки зору суспільних інтересів;

6. Дуже часто процес купівлі-продажу страхових послуг здійснюється через посередників, які відіграють дуже важливу роль;

7. При наданні страхових послуг завжди укладається договір страхування (досить часто він має спрощену форму) і виступає у вигляді полісу. Купуючи страхову послугу страхувальник практично завжди платить повну ціну наперед.

295.Ознаки, що характеризують страхову послугу.

Страхова послуга – фінансова послуга у вигляді продажу юридично оформлених зобов’язань з надання страхового захисту, яку пропонують на ринку страховики потенційним страхувальникам.

Специфічні характеристики, притаманні страховим послугам як послугам, це: невідчутність; невіддільність; непостійність; незбереженість страхової послуги

Ознаки страхових послуг:

  • Мають право надавати лише спеціалізовані організації, за наявності у них фінансових можливостей здійснювати страхову діяльність.

  • Фінансова послуга

  • Страхова послуга може мати як обов’язковий так і добровільний характер.

  • Надання страхових послуг юридично оформлюється – укладається договір страхування.

  • Страхова послуга для обох сторін має яскраво виражений – ризиковий характер.

Страхові послуги – не належать до послуг першої необхідності, що ускладнює їх реалізацію.

Страхові послузі притаманні ознаки 4-Н (невідчутність, невіддільність від джерела сплати, непостійність якості, незбереженність)

Невідчутність страхових послуг означає їх нематеріальний характер.

Невіддільність від джерела сплати страхових послуг означає що створення, продаж, та споживання страхової послуги, відбувається одночасно і всі стадії є нерозривно пов’язані.

Непостійність якості означає що страховій послузі як і іншим послугам властивий високий ступінь змінюваності.

Незбереженність означає що послуги не можна виробляти на перед та зберігати з метою подальшої реалізації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]