Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Magistratura_376.doc
Скачиваний:
204
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
3.99 Mб
Скачать

235.Типи детермінованих моделей, що використовуються у фінансовому аналізі.

1 із завдань факт. аналізу є модел-ня взаємозв’язків між результуючими пок-ками та факторами, що визнач.їх величини.

Розрізн. такі типи факторних моделей:

  1. адитивна- являє собою алгебраїрічну суму показн: у=х1+х2...+х3 ,

Напр., В = С/в+П+ПДВ+АЗ

  1. мультиплікативна – коли результативний показник представлений якдобуток факторів у=х1*х2*…хn

Напр., Vp=k*p

  1. кратна – відношен факторів у=х1/ ха Напр., ФВ=VВ/ОЗ

  2. комбінована — комбінація перелічених моделей. Напр., Дп=(Т*ОК)/ Vp

Ступінь деталізації та розширення моделі залежить від мети дослідження, а також від можливостей деталізації та формалізації показників.

Модел-ня мультипл. моделей здійсн-ся шляхом послід.розкладення факторів початк. системи на фактори-співмножники.

236.Зміст, структура, призначення основних форм фінансової звітності. Вимоги, що висуваються до складання фінансової звітності.

Фінансова звітність - бухгалтерська звітність, що містить інформацію про фінансовий стан, результати діяльності та рух грошових коштів п-ва за звітний період. Фінансова звітність складається з таких форм:

  1. Баланс

  2. 2.Звіт про фінансові результати

  3. Звіт про рух грошових коштів

  4. Звіт про власний капітал

  5. Примітки до фінансової звітності

Метою складання балансу є надання користувачам повної, правдивої та неупередженої інформації про фін стан п-ва на звітну дату. Баланс - звіт про фінансовий стан п-ва, який відображає на певну дату його активи, зобов'язання і власний капітал. Активи - ресурси, контрольовані підприємством в результаті минулих подій, використання яких, як очікується, призведе до отримання економічних вигод у майбутньому. Зобов'язання - заборгованість п-ва, яка виникла внаслідок минулих подій і погашення якої в майбутньому, як очікується, призведе до зменшення ресурсів п-ва, що втілюють у собі економічні вигоди. Власний капітал - частина в активах п-ва, що залишається після вирахування його зобов'язань.

Метою складання звіту про фінансові результати є надання користувачам повної, правдивої та неупередженої інформації про доходи, витрати, прибутки і збитки від д-ті п-ва за звітний період. Звіт про фін результати складається з трьох розділів: 1) фінансові результати; 2) елементи операційних витрат; 3) розрахунок показників прибутковості акцій. . У розділі I Звіту про фінансові результати визначаються валові доходи та збитки в результаті д-ті п-ва, а також фінансові результати від операційної, звичайної та надзвичайної д-ті п-ва. У розділі II Звіту про фінансові результати наводяться відповідні елементи операційних витрат (на в-во і збут, управління та інші операційні витрати), яких зазнало п-во в процесі своєї д-ті протягом звітного періоду за вирахуванням внутрішнього обороту, тобто за вирахуванням тих витрат, які становлять собівартість продукції (робіт, послуг), що вироблена і спожита самим п-вом. Розділ III Звіту про фінансові результати заповнюють акціонерні товариства, прості акції або потенційні прості акції яких відкрито продаються та купуються на фондових біржах, включаючи товариства, які перебувають у процесі випуску таких акцій.

Метою складання звіту про власний капітал є розкриття інформації про зміни у складі власного капіталу п-ва протягом звітного періоду. Звіт про власний капітал складається з таких статей: залишок на початок року; скоригований залишок на початок року; чистий прибуток (збиток) за звітний період; розподіл прибутку; внески учасників; вилучення капіталу; інші зміни в капіталі; разом змін в капіталі; залишок на кінець року. Власний капітал поділяється на: 1) статутний капітал; 2) пайовий капітал; 3) додатковий вкладений капітал; 4) інший додатковий капітал; 5) резервний капітал; 6) нерозподілений прибуток; 7) неоплачений капітал; 8) вилучений капітал.

Звіт про рух грошових коштів - звіт, який відображає надходження і видаток грошових коштів у результаті д-ті п-ва у звітному періоді. У звіті про рух грошових коштів наводяться дані про рух грошових коштів протягом звітного періоду в результаті пераційної, інвестиційної та фінансової д-ті. Метою складання звіту про рух грошових коштів є надання користувачам фінансової звітності повної, правдивої та неупередженої інформації про зміни, що відбулися у грошових коштах п-ва та їх еквівалентах за звітний період. Вимоги до фін звітності:1) Інформація, яка надається у фінансових звітах, повинна бути дохідлива і розрахована на однозначне тлумачення її користувачами; 2)Фінансова звітність повинна містити лише доречну інформацію, яка впливає на прийняття рішень користувачами; 3)Фінансова звітність повинна бути достовірною; 4)Фінансова звітність повинна надавати можливість користувачам порівнювати: фінансові звіти п-ва за різні періоди; фінансові звіти різних п-в.

Фінансова звітність повинна бути достовірною. Фінансова звітність повинна надавати можливість користувачам порівнювати: фінансові звіти п-ва за різні періоди; фінансові звіти різних п-в.

Примітки. Призначення: Оцінка та прогноз: облік. п-ки, ризиків або непевності, які вплив. на п-во, його ресурси та зобов’язання, д-ті підрозділів п-ва тощо

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]