Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Костюченко О. Є. Особливості правового регулюв...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
1.51 Mб
Скачать

1.6. Кожен працівник має право:

1.6.1. У разі виникнення конфлікту з адміністрацією, звернути­ся за захистом своїх законних прав та інтересів у комісію з трудо­вих спорів та профком. (Склад комісії з трудових спорів додається, додаток № 1.)

205

Особливості правового регулювання праці лікарів

РОЗДІЛ 2.

ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ, РЕЖИМ ПРАЦІ І ВІДПОЧИНКУ

2.1. Адміністрація зобов'язується:

2.1.1. Укладати трудові договори з працівниками в порядку, що передбачений законодавством України, під розписку ознайомлюва­ти працівників з наказом про їх прийняття на роботу до Закладу.

Відповідальні: головний лікар, відділ кадрів.

2.1.2. Не включати до трудових договорів умови, що погіршу­ють становище працівника порівняно з чинним законодавством та даним колективним договором.

Відповідальні: головний лікар, відділ кадрів

2.1.3. Спільно з профспілковим комітетом переглядати та вно­сити зміни і доповнення до Правил внутрішнього трудового роз­порядку Закладу, затверджувати їх на загальних зборах або конфе­ренціях трудового колективу, регулярно переглядати і коректувати їх та посадові інструкції, ознайомлювати з ними працівників.

Відповідальні: Адміністрація.

2.1.4. Заклад є безперервонодіючим закладом охорони здоров'я. За­клад працює за 5-денним робочим тижнем із наступною тривалістю:

* для лікарського складу - 36 годинний робочий тиждень, пер­соналу, що працює зі шкідливими умовами праці - 31 годинний ;

*для адміністративно-управлінського, господарського та іншо­го обслуговуючого персоналу - 40 годинний робочий тиждень;

* початок роботи медичного персоналу встановити з 9 години 00 хвилин.

Медичному персоналу у зв'язку з умовами роботи стаціонару надати можливість прийому їжі протягом робочого часу у відведе­них на то містах.

* робочий день працівників адміністративно-управлінського апарату, адміністративно-господарчої частини та інших категорій розпочинається о 8 годині 15 хвилин та закінчується о 17 годині.

Перерва від 12 годин 15 хвилин до 12 годин 45 хвилин.

* перед святковими днями та в кінці тижня (у п'ятницю) ро­бочий день працівників Закладу, які не користуються правом на скорочений робочий час закінчується на 1 годину раніше.

206

Додатки

Відповідальні: головний лікар, відділ кадрів, керівники підроз­ділів.

2.1.5. Встановити для працівників віком до 18 років скорочений робочий тиждень тривалість не більше 36 годин.

Відповідальні: головний лікар, відділ кадрів, керівники підроз­ділів.

2.1.6. Стаціонарні відділення Закладу працюють цілодобово.

2.1.7. Сумарна тривалість робочих змін не може перевищувати передбачену законодавством місячну норму робочого часу.

2.1.8. Узгоджувати з профспілковим комітетом будь-які зміни тривалості робочого дня (тижня), режиму праці, запровадження нових режимів роботи в окремих підрозділах, для категорій, ;ібо окремих працівників, повідомляти працівників про такі зміни за 2 місяці до їх запровадження.

Відповідальні: головний лікар, відділ кадрів, керівники підроз­ділів.

2.2. Адміністрація має право:

2.2.1. Змінювати режим роботи Закладу в зимовий період року з метою економії електроенергії у відповідності з рішенням місце­вих органів влади.

2.2.2. У виняткових випадках за згодою із профспілкою притя­гувати співробітників до праці у вихідний день та неробочі дня із послідуючим наданням іншого вихідного дня наступного тижня або грошової компенсації у порядку встановленому законом.

Відповідальні: ректор, відділ кадрів, керівники підрозділів.