Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Костюченко О. Є. Особливості правового регулюв...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
1.51 Mб
Скачать

6.2. Профком зобов'язується:

6.2.1. Сприяти захисту правових, економічних та соціальних інтересів працівників Закладу на основі діючого законодавства та відповідно з чинним колективним договором.

6.2.2. Здійснювати контроль за своєчасною та в повною спла­тою власником страхових внесків на загальнообов'язкове держав­не соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працез­датності та витратами, зумовленими народженням і похованням, своєчасним матеріальним забезпеченням та наданням соціальних послуг працівникам за цим видом соціального страхування.

Відповідальні: Голова профкому.

РОЗДІЛ 7.

ГАРАНТІЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОФСПІЛОК ТА ЇХ ОРГАНІЗАЦІЙ

7.1. Адміністрація зобов'язується:

7.1.1. Забезпечувати реалізацію прав та гарантій діяльності первинної профспілкової організації співробітників Закладу у від­повідності до чинного законодавства. Не допускати втручання в її діяльність, обмеження прав або перешкоджання їх здійсненню.

Відповідальні: головний лікар

7.1.2. За наявності письмових заяв працівників, які є членами профспілки, щомісячно утримувати із заробітної платні членські профспілкові внески та перераховувати їх у безготівковому поряд­ку протягом 3 банківських днів після виплати заробітної плати на

216

217

Особливості правового регулювання праці лікарів

рахунок первинної профспілкової організації працівників Закладу та обласного комітету працівників охорони здоров'я. Відповідальні: головний бухгалтер

7.1.3. Надавати вільний від роботи час із збереженням середнь­ої заробітної платні членам виборних профспілкових органів, що не звільнені від своїх службових обов'язків для виконання повно­важень та громадських обов'язків, а також для громадського нав­чання:

голові профкому 2 годин на тиждень;

членам профкому та профгрупоргам 1,5 години на тиждень.

Відповідальні: головний лікар, керівники підрозділів

7.1.4. Розглядати протягом 7 днів вимоги та подання профспіл­кового комітету щодо усунення порушень законодавства про пра­цю та колективного договору, невідкладно вживати заходів.

Відповідальні: головний лікар

7.1.5. Для забезпечення роботи профкому і проведення зборів та інших профспілкових заходів надавати безкоштовно приміщення з необхідним обладнанням, опаленням, прибиранням, а також пос­тійне користування засобами зв'язку та тощо.

Відповідальні: адміністрація.

7.1.6. Надавати правову допомогу працівникам профспілки.

РОЗДІЛ 8.

ОХОРОНА ЗДОРОВ'Я ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВІДПОЧИНКУ ПРАЦІВНИКІВ

8.1. Адміністрація зобов'язується:

8.1.1. Забезпечити проведення загальної диспансеризації пра­цівників і медичних оглядів співробітників, які працюють у шкід­ливих умовах.

Відповідальні: головний лікар, відділ кадрів, інженер з охорони

праці.

8.1.2. Забезпечувати у необхідних випадках будь-якому праців­никові, або членам його сім'ї можливість безкоштовної консульта­ції та допомоги у Закладі.

Відповідальні: адміністрація.

218

Додатки

8.1.3. Сприяти щорічному оздоровленню працівників за раху­нок фонду соціального страхування в санаторіях.

Відповідальні: головний лікар, голова комісії соцстраху та го­ловний бухгалтер.