Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Костюченко О. Є. Особливості правового регулюв...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
1.51 Mб
Скачать

Глава 2. Особливості реалізації лікарями права на працю

роботи.1 Крім того, деякі категорії лікарів зобов'язані проходити наркологічний огляд, після проходження якого видається відповід­ний сертифікат.2

Таким чином, для з'ясування відповідності лікаря вимогам ро-боти на певній лікарській посаді адміністрації закладу охорони і тров'я необхідно надати для вивчення такі документи:

1. Документ, що засвідчує особу (паспорт).

2. Документ, що підтверджує право на працевлаштування в Ук-I '.і 111 і (за необхідністю).

3. Документ, що підтверджує вищу освіту з напрямку «Медици-ііі визнаний на території України, яким є диплом із зазначенням професії - лікар та в якому має бути вказана лікарська спеціаль-Ність, - «Лікувальна справа», «Педіатрія», «Стоматологія» чи «Ме-цмко-профілактична справа».

4. Посвідчення про допуск до медичної діяльності в Україні (за необхідністю).

5. Сертифікат, який вказує на фахову спеціальність: «Психіатрія», ■ Герапія», «Хірургія» та ін.

6. Документ про вторинну спеціалізацію (за необхідністю - за-іі/кио від лікарської посади).

7. Посвідчення про присвоєння (підтвердження) категорії за > псціальністю - за наявності кваліфікаційної категорії.

8. Трудова книжка або інший документ, що підтверджує стаж роботи за фахом. Ці документи також дають змогу з'ясувати, чи переривав лікар свою професійну діяльність і якщо так, то на який

і І рОК.

9. Особиста медична книжка з відповідними медичними вис-іюкками про можливість допуску до певної роботи, а у разі необ­хідності - сертифікат про проходження профілактичного нарколо-і ічиого огляду.

1 Про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, праців­ники яких підлягають обов'язковим профілактичним медичним оглядам, порядку Проведення цих оглядів та видачі особистих медичних книжок: Постанова КМУ » від 23.05.2001 р.//Офіц. вісн. України.-2001.-№21.-Ст. 950. ; Про обов'язковий профілактичний наркологічний огляд і порядок його про-| пінія: Постанова КМУ №1238 від 06.11.1997 р. // Офіц. вісн. України. - 1997. N«46-Ct. 53.

89

Особливості правового регулювання праці лікарів

Глава 2. Особливості реалізації лікарями права на працю

Після встановлення факту відповідності кандидата вимогам посади перед оформленням наказу сторони мають досягти зго­ди про вступ у правовідносини на конкретних умовах. Якщо згоди досягнуто, видається відповідний наказ. При його офор­мленні слід ретельно викласти істотні умови договору, приді­ливши увагу тим пунктам угоди, які мають бути обов'язково внесені до наказу. До таких умов належить домовленість про прийом на роботу зі строком випробування. «При встановлені випробування мається на меті перевірка придатності праців­ника до виконання майбутньої роботи».1 При відсутності у на­казі (розпорядженні) вказівки про строк випробування, пише B.C. Венедиктов, або якщо працівник не був ознайомлений з на­казом під підпис про прийняття з умовою випробування, трудо­вий догорів вважається укладеним на загальних підставах тобто без випробування.2

Слід звернути увагу ще на одну важливу обставину при офор­мленні на роботу. До початку роботи за укладеним трудовим до­говором роботодавець повинен під підпис ознайомити працівни­ка з умовами праці.3 У проекті Трудового кодексу України №1108 (текст законопроекту до другого читання від 2 жовтня 2008 p.), як і у попередньому проекті Трудового кодексу України №0913 від 25 травня 2006 p., теж є подібні приписи.4 Це конче важливо при оформленні на роботу лікаря, так як значна кількість лікарів працює у шкідливих чи несприятливих умовах, що негативно впливає на стан їхнього здоров'я, на підставі чого їм встанов-

1 Жигалкин П.И. Трудовое право в обеспечении стабильности кадров / Жи-галкин П.И. -Харьков. : Изд-во при Харьк. ун-те издат. об-ние «Вища шк.», 1977. -С. 56.

2 Венедиктов B.C. Конспект лекций по трудовому праву Украины: [учебное пособие для вузов.] / Венедиктов B.C. - Ч. I. - Харьков : Консум, 1998. - С. 86.

3 Кодекс законів про працю України // Відом. Верховної Ради УРСР. - 1971. -№50. -Ст. 375.

4 Проект Трудового кодексу України (реєстраційний №1108, текст зако­нопроекту до другого читання від 02.10.2008 р.) [Електронний ресурс]: Режим доступу: http://qska2.rada.qov.ua. Проект Трудового кодексу України №0913 від 25.05.2006 р. [Електронний ресурс] : Режим доступу : http://qska2.rada. qov.ua.

90

лено додаткові державні гарантії.1 Звичайно, таке ознайомлення має бути проведене до укладення трудового договору. Цілком можливо, що працівникові можуть не підійти, із особистих причин, конкретні умови праці, які може запропонувати роботодавець і які визначені колективним договором, правилами внутрішнього трудового розпорядку та іншими локальними нормативними актами.

Із вищенаведеного можна зробити висновок, що процедура оформлення на роботу лікарів є спеціальною та має бути такою:

1. Початок процедури полягає у виконанні сторонами певних обов 'язкових дій: для роботодавця - це добір кандидата на вакантну посаду та встановлення відповідності вимогам роботи на цій посаді; для громадянина (кандидата-л ікаря) - подання адміністрації закладу документів, що підтверджують його відповідність вимогам роботи на посаді.

2. Встановлення відповідності особи вимогам роботи на вакантній посаді.

3. Ознайомлення претендента на посаду з умовами праці.

4. Визначення трудової функції та інших істотних умов трудового договору.

1 Про затвердження Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зай­нятість працівників у яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці: Постанова КМУ №1290 від 17.11.1997 р. // Офіц. вісн. України. - 1997. -№48. - Ст. 22. Про «твердження Переліку виробництв, цехів, професій і посад із шкідливими умова­ми праці, робота в яких дає право на скорочену тривалість робочого тижня: Пос-іаповаКМУ №163 від 21.02.2001 р. //Офіц. вісн. України. -2001. -№9. -Ст. 352. І Іро затвердження Положення про порядок забезпечення працівників спеціаль­ним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту (ДНАОП 0.00-4.26-96): Наказ Держнаглядохоронпраці №170 від 29.10.1996 р. // К'одекс законів про працю з постатейними матеріалами / [за ред. В.М. Вакуленка, < ).П. Товстенка]. - К. : Юрінком Інтер, 1998. - 1040 с Порядок безплатної видачі молока або інших рівноцінних харчових продуктів робітникам та службовцям, зай­нятим на роботах зі шкідливими умовами праці: Постанова Держкомпраці СРСР з питань праці і соціальн. питанням та Президії ВЦРПС №731/П-13 від 16.12.1987 р. // бюлетень законодавства і юридичної практики України. - 2004. - №2.

91

Особливості правового регулювання праці лікарів