Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Костюченко О. Є. Особливості правового регулюв...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
1.51 Mб
Скачать

4.2. Профспілковий комітет зобов'язується:

4.2.1. Контролювати правильність оплати праці та різних нара­хувань, утримань, податків, тощо.

Відповідальні: голова профкому.

4.2.2. Здійснювати винагородження бухгалтера за утримання профспілкових внесків у розмірі 2% від суми профспілкових внесків.

Відповідальні: голова й бухгалтер профкому.

РОЗДІЛ 5. ОХОРОНА ПРАЦІ

Сторони передбачають забезпечення працівникам Закладу со­ціальних гарантій у галузі охорони праці на рівні не нижчому від передбаченого законодавством України.

212

Додатки

5.1. Адміністрація зобов'язується:

5.1.1. Забезпечити стійкий температурний режим згідно до встановлених нормативів та здійснювати систематичний контроль за станом повітряного середовища у відділеннях, забезпечувати безперебійну ефективну роботу всіх вентиляційних установок у відповідності із вимогами ГОСТ 12.1 005-88 «Повітря робочого середовища».

5.1.2. Своєчасно проводити заходи щодо підготовки приміщень усіх структурних підрозділів Закладу до роботи в осінньо-зимовий період.

Відповідальні: заступник головного лікаря з АГР, інженер з охо­рони праці.

5.1.3. Забезпечити ввідний інструктаж з охорони праці та техні­ки безпеки для всіх осіб, що приймаються на роботу до Закладу.

Відповідальні: відділ кадрів, інженер з охорони праці.

5.1.4. Навчати співробітників безпечним методам праці, прово­дити первинні та повторні інструктажі з техніки безпеки, розроби­ти та ознайомити працівників під розпис з інструкціями по охороні праці.

Відповідальні: інженер з охорони праці, керівники підрозділів.

5.1.5. Перевіряти щорічно на омічний опір ізоляцію електроси­лової та освітлювальної мереж, контурів заземлень у приміщеннях Закладу, підтвердити це актами.

Відповідальні: відділ з охорони праці, головний енергетик.

5.1.6. Забезпечити безпечне транспортування, зберігання та ек­сплуатацію отруйних і наркотичних речовин та їх аналогів.

5.1.7. Забезпечити навчання і допуск до роботи працівників, що виконують роботу з підвищеною небезпекою (кисневі бало­ни, харчоблок, посудини, що працюють під тиском, електрооб­ладнання).

Відповідальні: заступник головного лікаря по АГР, інженер з охорони праці.

5.1.8. Забезпечити своєчасно видачу мила, спецодягу та взуття згідно з діючими нормативами за рахунок бюджетного фінансуван­ня за рахунок фонду охорони праці. Забезпечити прання, віднов­лення та ремонт спецодягу, спецвзуття, інших засобів індивідуаль­ного захисту.

213

Особливості правового регулювання праці лікарів

Додатки

Відповідальні: заступник головного лікаря з АГР, заступник головного лікаря з економічних питань, інженер з охорони праці, головний бухгалтер.

5.1.9. Забезпечувати, за результатами атестації робочих місць, спецхарчуванням (молоком) співробітників, що працюють у шкід­ливих умовах згідно з переліком професій за рахунок бюджету, або з фонду охорони праці.

Відповідальні: головний лікар, заступник головного лікаря з економічних питань, головний бухгалтер, інженер з хорони праці.

5.1.10. Передбачати фінансування на охорону праці не менше 0,2% від фонду оплати праці для проведення профілактичних за­ходів з охорони праці, виконання загальнодержавних, регіональ­них, галузевих програм поліпшення стану безпеки, гігієни праці і виробничого середовища, направлених на запобігання нещасних випадків і професійних захворювань.

Відповідальні: головний лікар, заступник головного лікаря з економічних питань, інженер з охорони праці.

5.1.11. Здійснювати регулярні профілактичні перевірки виконан­ня правил з охорони праці та ТБ в усіх структурних підрозділах.

Відповідальні: інженер з охорони праці.

5.1.12. Встановити одноразову допомогу, яка надається потер­пілому від нещасного випадку на виробництві чи професійного за­хворювання, які спричинили втрату працездатності у розмірі трьох посадових окладів, за наявності коштів у фонді оплати праці. Змен­шити розмір одноразової допомоги, яка надається потерпілому від нещасного випадку на виробництві чи професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, якщо нещасний випадок чи професійне захворювання стався внаслідок невиконання потерпі­лим нормативних актів про охорону праці в наступних межах:

■ виконання робіт у нетверезому стані - 50%;

■ неодноразові свідомі порушення вимог нормативних актів про охорону праці, за які раніше накладалися дисциплінарні стягнення - 50%;

■ перше свідоме порушення вимог при виконанні робіт - 30%;

■ невикористання виданих працівникові засобів індивідуаль­ного захисту, передбачених правилами та нормами вперше - 20%, повторно - 40%.

214

5.1.13. Забезпечити підрозділи Закладу протипожежним інвен­тарем.

Відповідальні: заступник головного лікаря з АГР, заступник головного лікаря з економічних питань, інженер з охорони пра­ці.

5.1.14. Здійснювати поточні ремонтні роботи у приміщеннях із метою приведення їх до стану, що відповідає діючим санітарно-гігієнічним вимогам та правилам з охорони праці.

Відповідальні: заступник головного лікаря з АГР. заступник головного лікаря з економічних питань, керівники структурних підрозділів, інженер з охорони праці.