Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Костюченко О. Є. Особливості правового регулюв...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
1.51 Mб
Скачать

2.6. Профспілковий комітет зобов'язується:

2.6.1. Здійснювати постійний контроль за станом трудової дис­ципліни у підрозділах та виконанням положень чинного колектив­ного договору.

Відповідальні: голова профкому.

2.6.2. Контролювати надання відпусток співробітникам Закладу та своєчасність виплати відпускних.

Відповідальні: голова профкому.

2.7. Заборонити:

2.7.1. Скликати збори, засідання та наради із громадських справ у робочий час та відволікати працівників від їх, безпосередньої діяльності для виконання громадських обов'язків.

Відповідальні: головний лікар, керівники структурних підроз­ділів, профком, керівництво громадських організацій.

209

Особливості правового регулювання праці лікарів

РОЗДІЛ 3. ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАЙНЯТОСТІ

3.1. Адміністрація зобов'язується

3.1.1. Рішення про зміни у організації праці, ліквідації, реоргані­зації, скороченні чисельності штату працівників приймати тільки після проведення переговорів (консультацій) із профспілковим ко­мітетом не пізніше ніж за 3 місяці до проведеннях цих дій.

Відповідальні: головний лікар, відділ кадрів, керівники підроз­ділів

3.1.2. Проводити аналіз та прогнозувати використання трудових ресурсів в Закладі. У разі скорочення обсягів робіт із незалежних від адміністрації причин для недопущення скорочення штату або чисельності працівників дозволяти працювати їм на 0,75 або на 0,5

ставки.

Відповідальні: головний лікар, відділ кадрів, керівники підроз­ділів.

3.1.4. При прогнозуванні масового вивільнення працівників, більше 25% від загальної чисельності співробітників, розробити та реалізувати програму забезпечення зайнятості та соціальної під­тримки робітників, яких передбачається вивільнити.

Відповідальні: головний лікар, відділ кадрів, керівники підроз­ділів

3.1.5. При скороченні чисельності працівників, використовува­ти усі наявні вакантні посади, при перепрофілюванні Закладу - ви­користати усі новоутворені вакансії.

3.1.6. Забезпечити професіональну перепідготовку робітників з метою переводу їх на новоутворені місця, або вакантні посади.

Відповідальні: головний лікар, відділ кадрів, керівники підроз­ділів

3.2. Профспілковий комітет зобов'язується:

3.2.1. Вести роз'яснювальну роботу з питань трудового законо­давства та соціального захисту вивільнених працівників.

3.2.2. Давати згоду на вивільнення тільки після використання усіх можливостей для збереження трудових відносин. Використо­вувати передбачене законодавством переважне право на збережен­ня роботи для окремих категорій працівників.

210

Додатки

3.2.3. Надавати інформацію про наявність робочих місць у ін­ших медичних закладах регіону на підставі банку даних служби зайнятості.

Відповідальні: Голова профкому.

РОЗДІЛ 4. ОПЛАТА ПРАЩ

4.1. Адміністрація зобов'язується:

4.1.1. Своєчасно затверджувати штатний розпис та кошторис витрат на оплату праці робітників Закладу, своєчасно вносити змі­ни у надбавки та доплати у відповідності з новими нормативами в оплаті праці, постановами Кабінету міністрів України та іншими нормативно-правовими актами.

Відповідальні: головний лікар, заступник головного лікаря з еко­номічних питань, головний бухгалтер, начальник відділу кадрів.

4.1.2. Виплачувати заробітну плату не нижче мінімуму, уста­новленого діючим законодавством, проводить індексацію заробіт­ної плати у відповідності до діючих норм.

Відповідальні: головний лікар, заступник головного лікаря з економічних питань, головний бухгалтер, начальник відділу кад­рів.

4.1.3. Виплату заробітної плати здійснювати при наявності фі­нансування МОЗ України 2 рази на місяць (15 числа кожного міся­ця аванс, останнього робочого дня місяця - заробітна плата).

Відповідальні: головний лікар, головний бухгалтер.

4.1.4. При виході робітника у відпустку, виплати здійснюються не пізніше ніж за 3 дні до початку відпустки.

Відповідальні: головний лікар, головний бухгалтер.

4.1.5. Розрахунок середньої заробітної плати при нарахуванні оплати щорічної та творчої відпустки, виплати у випадках тимча­сової непрацездатності, вагітності, полог та інші виплати за серед­ньою заробітною платою, які передбачені діючим законодавством, проводити згідно із "Порядком нарахування середньої заробітної плати" затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.1995 р. № 100 із послідуючими змінами та доповненнями.

211

Особливості правового регулювання праці лікарів

Відповідальні: головний бухгалтер.

4.1.6. Щомісячно виплачувати доплати до посадових окладів працівникам, що працюють у шкідливих умовах, на підставі актів про атестацію робочих місць.

Відповідальні: головний лікар, заступник головного лікаря з економічних питань, головний бухгалтер, голова комісії з атестації робочих місць.

4.1.7. Надавати працівникам матеріальну допомогу, в тому чис­лі на оздоровлення, в сумі не більше ніж один посадовий оклад на рік, виходячи з обсягів фінансування МОЗ України.

Відповідальні: головний лікар, заступник головного лікаря з економічних питань, головний бухгалтер.

4.1.8. Доплати та надбавки до посадових окладів у відповід­ності до наказів МОЗ України, у межах фондів заробітної плати передбачених у кошторисі видатків.

4.1.9. Під час виплати заробітної плати видавати працівникам розрахунковий листок з інформацією про нарахований заробіток та утриманнями з нього.

Відповідальні: головний бухгалтер.

4.1.10.Надавати профкому необхідну фінансову документацію з метою контролю правильності оплати праці та різних нарахувань, утримань, податків, тощо.