Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Костюченко О. Є. Особливості правового регулюв...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
1.51 Mб
Скачать

Глава 2. Особливості реалізації лікарями права на працю

до лікарів, містять умову про наявність у працівника категорії для призначення на посаду та вимога до тривалості стажу роботи за фахом.1 Тим часом для лікаря важливі обидві умови.

Щороку в сільській місцевості вивільняються понад 1000 лі­карських посад. Громадян, які мешкають у сільській місцевості, обслуговують лише 18% загальної кількості лікарів у системі МОЗ України. Існує 4,8 тис. вакантних посад, які хронічно незаповнені у лікувальних закладах, що обслуговують сільське населення.2 Однією з причин такого дефіциту лікарів у сільській місцевості є жорсткі кваліфікаційні вимоги до посади, встановлені в централі­зованому порядку. Ситуація, що склалась, вимагає внесення до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників нипуск 78 «Охорона здоров'я», зокрема до умов для призначення і іа посаду, які б мали альтернативний характер і конкретизувалися на місці (наприклад, на посаду лікаря-пульмонолога II кваліфіка­ційної категорії може бути прийнятий лікар, який має сертифікат її ікаря-спеціаліста та посвідчення про присвоєння (підтвердження) кмаліфікаційної категорії за спеціальністю, стаж роботи за фахом і іс менше 5 років). У цьому випадку адміністрація буде мати право иибору і, таким чином, віддасть перевагу спеціалісту з більш ви­ткою кваліфікацією. З іншого боку, це підвищить зацікавленість працівника у здобутті нових знань, що, безумовно, поліпшить якіс­ні показники лікування захворювань. Що стосується переміщен­ня лікарів, то адміністрація може поєднати інтереси хворих і пра­цівників, оскільки механізм правового регулювання переміщень v чакладі охорони здоров'я буде гнучким для адміністрації і для Працівників.

Зміна істотних умов праці лікаря є одним із чинників, що при-шодить до зміни трудового договору, не змінюючи при цьому са­мих правовідносин. Особливістю такої зміни трудового договору МІЖ лікарем та закладом охорони здоров'я є збереження трудової 1 Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників : Вип. 78 • Корона здоров'я» / М-во охорони здоров'я України; М-во праці та соціал. полі-ііімі України. - Офіц. вид. -К. : ТОВ «Золоті сторінки», 2002. — 372 с

Банчук М.В. Кадрова політика у галузі охорони здоров'я та рух вищої •і'■■пічної освіти України до Європейського освітнього простору / [М.В. Банчук, 1' 11 Ііолосовець, 1.1. Фещенко та ін.] // Медична освіта. - 2006. - №2. - С 10.

109

функції лікаря. Відповідно до ч. З ст. 32 Кодексу законів про працю, таким змінам підлягають система та розміри оплати праці, пільги, режим роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, зміна розряду і найменування посади. Надаючи роботодавцю такі повноваження, закон встановлює вимо­гу про попередження працівника про такі зміни не пізніше ніж за два місяці.1 У своїй постанові №9 «Про практику розгляду судових трудових спорів» Пленум Верховного суду України роз'яснює, що до випадків зміни в організації праці належить, зокрема, раціоналі­зація робочих місць, запровадження нових форм організації праці.2 З'ясуємо обставини, що зумовлюють такі зміни трудового до­говору. Так, П.Д. Пилипенко звертає увагу на те, що «класифікація юридичних фактів, за трудовим правом, має їх поділ на юридичні дії та юридичні події. Критерієм розмежування тут є так звана во­льова ознака».3

Отже, коли власник закладу охорони здоров'я самостійно при­ймає рішення щодо зміни в організації праці, такий юридичний факт є юридичною дією. Для лікаря такі зміни проходять без його волевиявленням, і для нього цей юридичний факт буде юридичною подією. Якщо аналізувати наведене у широкому розумінні, то пос­тає запитання: а що відбувається в Україні з огляду на реформуван­ня системи охорони здоров'я?

Президент України видає Указ «Про невідкладні заходи щодо реформування системи охорони здоров'я населення».4 На виконан­ня цього Указу Міністерство охорони здоров'я України має прий­няти певні підзаконні акти, які безпосередньо реформують саму систему охорони здоров'я. Керівники підпорядкованих закладів ' Кодекс законів про працю України // Відом. Верховної Ради УРСР. - 1971.

-№50.-Ст. 375.

2 Про практику розгляду судами трудових спорів : Постанова Пленуму Вер­ховного суду України №9 від 06.11.1992 р. // Бюлетень законодавства і юридичної практики України. - 2006. - №2.

3 Пилипенко П.Д. Підстави виникнення індивідуальних трудових правовід­носин / Пилипенко П.Д. - К. : Знання, 2003. - С 21.

4 Про невідкладні заходи щодо реформування системи охорони здоров'я на­селення : Указ Президента України №1694/2005 від 06.12.2005 р. // Офіц. вісм України. - 2005. - №49. - Ст. 3054.

ПО