Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
(3-й курс) Книги по Укр мове / Гуць, Олыйник, Ющук..doc
Скачиваний:
298
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
1.87 Mб
Скачать

19.03.2003 Р. М. Київ

І. ПРИЗНАЧИТИ:

1.1. Остапчука Миколу Івановича на посаду старшого економіста відділу економіки з 23 бе­ резня 2003 року з посадовим окладом грн. на місяць.

Підстава: заява Остапчука М. І.

1.2. Сніжинського Олега Григоровича на посаду провідного спеціаліста фінансового відділу з посадовим окладом грн. на місяць.

Підстава: заява Сніжинського О. Г.

56

1.3. Хрущакову Оксану Василівну на посаду заступника головного бухгалтера з 25 берез­ ня ц. р. з посадовим окладом грн. на місяць.

Підстава: заява Хрущакової 0. В.

2. ПЕРЕВЕСТИ:

2.1. Бойчука Степана Ігоровича, інженера відділу економіки, на посаду провідного інжене­ ра цього ж відділу, за його згодою з 25 березня з посадовим окладом грн. на місяць.

Підстава: заява Бойчука С. І., згода керівника структурного підрозділу.

2.2. Павленка Василя Микитовича, майстра цеху № 5, на постійну роботу на посаду стар­ шого майстра того ж цеху з 25 березня ц. р. з окладом грн. на місяць.

Підстава: доповідна записка начальника цеху № 5 та заява Павленка В. М.

3. ЗВІЛЬНИТИ:

3.1. Демиденка Віталія Гнатовича, провідного спеціаліста фінансового відділу, за переве­ денням до тресту „Троянда" з 22 березня ц. р. (п. 5, ст. 36 КЗпП України).

Підстава: заява Демиденка В. Г, лист тресту „Троянда" від 10.01.2003 р., №01/123.

3.2. Іванченко Катерину Євгенівну, старшого економіста відділу економіки, за власним ба­ жанням з 1.04 ц. р. (ст. 38 КЗпП України).

Підстава: заява Іванченко К. Є.

4. НАДАТИ:

4.1. Петренку Володимирові Дмитровичу, начальникові планово-економічного відділу, чер­ гову щорічну відпустку на 24 робочі дні з 24 квітня по 20 червня ц. р.

Підстава: графік відпусток.

4.2. Скрипці Ірині Михайлівні, прибиральниці, матеріальну допомогу в сумі місячного окладу. Підстава: заява Скрипки І. М. з візою голови місцевого профкому.

Керівник Ініціали, прізвище

Власноручний підпис Візи:

Для наказу характерні такі слова і вислови (окремі слова і перші слова сполучень пишуться з великої літери): Призначи­ти...; Перевести...; Звільнити...; Нагородити...; Відряди­ти. ..; Рекомендувати...; Відзначити...; Оголосити догану...; Присвоїти звання...; Надати відпустку...; Покласти кон­троль на...; Скласти подяку...; Посилити вимоги...; згідно зі штатним розписом...

ФОРМУЛИ ЕТИКЕТУ

Розпорядження, прохання

Доручаючи виконати якусь справу чи маючи потребу в чий­омусь сприянні, чиїйсь допомозі, можна звернутися до людини по-різному: сухо, офіційно і ввічливо, делікатно. У першому разі ваше розпорядження чи прохання буде виконане з мен­шою охотою, ніж у другому.

57

ЗАНЯТТЯ 5

ЗАНЯТТЯ 5

Тому замість висловів типу Ви повинні зробити...! Зробіть мені...! Краще вжити вирази: Іване Івановичу, прошу Вас... Павле Павловичу, я просив би Вас наразі відкласти ... справу, бо конче потрібно зробити...! Шановний Василю Васильови­чу, зараз потрібно зробити..., Ви це зробите якнайкраще...

Даючи розпорядження чи висловлюючи прохання, доцільно вживати такі слова й вислови: Будьте ласкаві... Будьте люб'язні... Прошу Вас... Маю до Вас прохання... Чи не могли б Ви... Чи можу я попрохати Вас.. Уклінно прошу Вас.. Ла­скаво прошу... Зробіть мені таку ласку... Не відмовте в про­ханні... Майте ласку вислухати мене... Якщо Вам не важ­ко... Якщо це не завдасть Вам великого клопоту... Можливо, Ви мені допоможете... Коли Ваша ласка... Щиро прошу... Дозвольте... Вам не важко буде... Чи можу я Вас попроси­ти.. . Я хочу попросити Вас зробити мені послугу. Скажіть, будь ласка...

Можуть бути різні відповіді: 3 охотою! З радістю! Із задо­воленням! Будь ласка! На жаль, не можу... Прикро мені, але... Шкода мені, але... Охоче б, та... Я радий би Вам допомогти, але... Мені незручно, але не можу...

ЕТИКЕТ РІЗНИХ КРАЇН

Близький та Середній Схід