Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Civil low of Ukraine 2002, Kn. 2..doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
5.86 Mб
Скачать

§ 2. Підстави виникнення зобов'язань зі схову (зберігання)

Для виникнення зобов'язань зі зберігання необхідні певні юридичні факти. Такими підставами можуть бути угоди, юридичні вчинки, акти планування, адмі-

[2 Глава 59

стративні акти, постанови слідчих, ухвали суду, господарського суду та інші дії омадян та організацій, які породжують цивільні права та обов'язки.

Ознакою зобов'язань зі зберігання є те, що ці відносини породжуються лише )авомірними діями. Найпоширенішим юридичним фактом, з яким пов'язано ви-ікнення зобов'язання зберігання, є угоди (договори). Але не з будь-якої угоди )жуть виникнути правові відносини зі зберігання. Вони виникають лише з тієї оди, що спрямована саме на передачу певного майна на зберігання іншій особі, ібто в даному випадку воля сторін має бути спрямована на досягнення певних їавових наслідків, а саме — на виникнення зобов'язань зі зберігання.

Укладаючи договір схову (зберігання), сторони повинні уявляти основні на-іідки взаємної згоди, їх волевиявлення і розуміти, що один дає іншому конкрет-г річ на зберігання, вступаючи з ним у правові відносини з цією метою, а інший оден прийняти на себе обов'язок зі зберігання речі. Тобто просте прохання при-янути за речами не можна розглядати як укладення договору схову, оскільки дані чі залишені не з метою здачі їх на зберігання. В даному випадку дії учасників уго-[ не спрямовані на виникнення між ними такого правового зв'язку.

В основному зобов'язання зі зберігання виникають безпосередньо за наяв-)сті юридичного факту, яким є укладення договору схову. Але ці зобов'язання )жуть виникати не лише з договору схову, в якому зберігання є єдиною метою, о передбачена законом. Підставою певних зобов'язань зберігання можуть бути ші договори, де зберігання виступає як допоміжна функція, що доповнює ос-вний зміст іншого договору, тобто виступає як елемент основного зобов'язан-і. Так, комісіонер зобов'язаний зберігати майно комітента за договором комісії, дрядник — майно замовника за договором підряду, перевізник — вантаж від-іавника за договором перевезення. Основним змістом цих договорів є надання шої послуги, а не зберігання, але при наданні основної послуги має здійснюва-іся і зберігання майна громадян, організацій як додаткова діяльність, що є еле-інтом основного зобов'язання. Це сприяє належному виконанню обов'язку, ;ий є змістом послуг, що надаються.

На відміну від договору схову в цих випадках не потрібно, щоб сторона, яка ідає послугу, що є змістом основного договору, згодна була прийняти на себе юв'язок і зі зберігання, а особа на чию користь здійснюється послуга, бажала покласти на неї такий обов'язок. У даному випадку для виникнення зобов'я-ння схову досить укласти основний договір про надання послуг, тобто відпоєно договір комісії, підряду, перевезення тощо, де Існує предмет схову, що за-ішений або внесений у відведене приміщення чи місце. Спеціальної [рямованості на те, щоб встановити правові відносини і щодо схоронності ре-й, тут немає.

Юридичні вчинки — це також юридичні факти, які є підставою для встанов-'ння відносин зберігання. Вони здійснюються з певною метою, але під час їх ійснення воля осіб не спрямована на те, щоб викликати юридичні наслідки у ігляді встановлення конкретних відносин зі зберігання, що виникають і без цієї [рямованості волі, тому що закон пов'язує з наявністю таких дій виникнення бов'язань. У таких випадках для виникнення правовідносин зберігання досить, об особа здійснила практичні дії, які можуть мати різний характер. Так, на-иклад, відмова покупця прийняти поставлену продукцію, є порушенням юв'язку з прийняття даної продукції на відповідальне зберігання; виявлення і ача знахідки органам міліції або виконавчому комітетові селищної, сільської

Договір схову (зберігання)

ради народних депутатів (нині — органам місцевого самоврядування) зумовлю* обов'язок зі зберігання даної речі протягом шести місяців (ч. 2 ст. 138 Щ УРСР); бездоглядна або приблудна худоба передається на тимчасове утриманні сільськогосподарським підприємствам, керівники яких не мають права відмови тися прийняти її (ст. 139 ЦК УРСР). Подібні норми є і в новому ЦК України, і цих випадах зобов'язання зі зберігання майна виникає на підставі прямих вказі вок закону без укладення договору схову.

Іноді для виникнення зобов'язання зі зберігання потрібна наявність сукуп ності певних юридичних фактів. Це стосується встановлення планово-договірни; відносин зі зберігання між підприємствами та організаціями, тобто тут існує ак-планування і договір схову. Лише поєднання їх може утворити підставу, яка по роджує цей вид зобов'язань. Зокрема, міністерства, інші центральні та місцев органи виконавчої влади, Рада міністрів Автономної Республіки Крим готуют пропозиції щодо визначення підприємств, установ та організацій незалежно ві, форм власності для зберігання матеріальних цінностей державного резерву (за пасів матеріально-технічних, продовольчих та сировинних ресурсів)1.

Відповідно до Закону України "Про державний матеріальний резерв" (ст. 11 запаси матеріальних цінностей державного резерву розміщуються на підприєм ствах, в установах та організаціях, спеціально призначених для зберігання мате рїальних цінностей державного резерву. Частина запасів матеріальних цінностеї державного резерву може зберігатися на промислових, транспортних, сільське господарських, постачальницько-збутових та інших підприємствах, в установа та організаціях незалежно від форм власності на договірних умовах.

Для підприємств, установ та організацій, заснованих повністю або частков' на державній власності (державні підприємства, установи та організації, акціс нерні товариства, у статутному фонді яких контрольний пакет акцій належит державі, орендні підприємства, основані на державній власності), а також дл суб'єктів господарської діяльності всіх форм власності, визнаних відповідно д законодавства України монополістами, відповідальне зберігання матеріальни цінностей державного резерву є обов'язковим, якщо це не завдає їм збитків.

Перелік підприємств, установ та організацій усіх форм власності, що викон ють відповідальне зберігання матеріальних цінностей державного резерву, не менклатура та обсяги їх накопичення визначаються мобілізаційними та іншим спеціальними планами2. Тобто в даному разі зберігання матеріальних цінносте державного резерву виникає з акту планування.

Зобов'язання схову також можуть виникнути з адміністративних актів, бо а; міністративні акти є різновидом юридичних фактів. Це акти органів державног управління, вони виражають волю органів з питань, що належать до їх компетеї ції. Воля у них спрямована на встановлення цивільно-правового зобов'язання : зберігання. Орган управління, що видав або прийняв такий акт, вступає в адм ністративні відносини з громадянином або організацією, яким адресовано дани акт. Між органом, що видав акт, та іншою особою, наприклад майбутнім спадке ємцем, в інтересах якого прийнято акт, встановлюються цивільні правовідносин

Закон України "Про державний матеріальний резерв" від 24 січня 1997 р. // Відомос Верховної Ради України. - 1997. - № 13.

2

Відомості Верховної Ради України. — 1997. — № ІЗ.

14 Глава 59

зберігання. Зокрема, державний нотаріус за місцем відкриття спадщини за по-ідомленням підприємства, установи та організації, громадян або за своєю ініціа-ивою вживає заходів щодо охорони спадкового майна, коли це потрібно в інте-есах спадкоємців, кредиторів або держави. Цих заходів вони вживають езпосередньо або шляхом доручення державним нотаріусам чи посадовим осо-ам виконавчих комітетів сільських, селищних, міських рад народних депутатів з місцезнаходженням майна. Заходів з охорони спадкового майна державний отаріус вживає не пізніше наступного дня з дати надходження доручення або аяви про наявність спадкового майна, яке потребує охорони. Для охорони спад-ового майна державний нотаріус проводить опис майна і передає його на збері-шня спадкоємцям або іншим особам, яких він призначає. Охорона спадкового айна триває до прийняття спадщини всіма особами. У даному разі зобов'язання

зберігання виникають з адміністративного акта, зокрема акта описування падкового майна, на якому державний нотаріус попереджає охоронця про від-овідальність за зберігання майна, або з постанови про призначення охоронця падкового майна. Майбутні сторони таких зобов'язань не вибирають собі контр-гентів, зобов'язану особу призначають, визначаючи її самим актом. Такі адмі-істративні акти можуть вчиняти лише державні органи виконавчої влади та ор-ани місцевого самоврядування і створювати, крім цивільних, ще й цміністративні відносини, де акт спрямований на виникнення зобов'язань зі збе-ігання. Орган державної виконавчої влади, що видає адміністративний акт, сам є стає суб'єктом зобов'язань зі зберігання, у той час як громадяни та організації їх сторонами.

До юридичних фактів, які зумовлюють виникнення зобов'язань зі зберігання, лід віднести ухвали суду, господарського суду і постанови слідчих органів. Ці кти приймають дані органи при здійсненні функцій у межах їхньої компетенції спрямовані на встановлення відносин зі зберігання. Вони є підставою виник-ення зобов'язань зі зберігання між громадянами та організаціями. Суди та слід-і органи вступають в адміністративні відносини із зобов'язаним суб'єктом, а іж ним та іншою уповноваженою особою встановлюються цивільно-правові зо-ов'язання зі зберігання. Так, майно, описане державним виконавцем, передаться на зберігання боржникові або іншій особі (ст. 58 Закону України "Про ви-онавче провадження"). У даному разі між сторонами не укладається пеціальний договір схову майна. Для виникнення зобов'язання зі зберігання у их випадках потрібна фактична передача майна зобов'язаній особі органом, кий прийняв ухвалу чи постанову. Сторони таких відносин визначаються акта-и судово-слідчих органів, які призначають охоронців майна. Наприклад, дер-савний виконавець передає описане майно, на яке накладено арешт, призначе-ому зберїгачеві під розписку в акті опису. Ці органи відповідно до вимог закону и за своєю ініціативою, чи за ініціативою заінтересованих осіб зобов'язані прий-ати такі акти для належного виконання покладених на них завдань.

Крім зазначених, підставами виникнення зобов'язань зі зберігання можуть ути й інші дії громадян та організацій (у розумінні фізичних осіб, юридичних сіб), державних органів та органів місцевого самоврядування.

Договір схову (зберігання) 415

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]