Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Державні фінансиREADY.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
1.33 Mб
Скачать
  1. Житлові субсидії і порядок їх розрахунку.

Житлові субсидії признач. виходячи з принципу - витрати родини на житлово-комунальні послуги в межах норм користув. і спожив. не повинні перевищувати встановлену частку її сукупного доходу (на рівні 15% або 20%). Різниця між сумою нарахувань родини за житлово - комунальні послуги (або тверде паливо та скраплений газ) і встановленою часткою сукупного доходу сім'ї відшкодов. за Програмою житлових субсидій.

ЖИТЛОВА СУБСИДІЯ є безповоротною адресною допомогою, яка над. сім'ї незалежно від форм власності житла. Отрим. субсидії не викликає втрати права власності на житло і необхідності виплати сум призначених субсидій.

Для признач. житлової субсидії громадянам необхідно звернутись до органів праці та соціального захисту насел. або до філій відділів субсидій, які розташовані в приміщ.х житлових організацій за місцем реєстрації та надати такі документи:

заяву (бланк заяви надасться спеціалістами органів соціального захисту);

довідку про склад сім'ї та розмір плати за житлово-комунальні послуги (довідка над. працівниками паспортного столу та бухгалтерією ЖЕКу);

довідки про доходи кожного із зареєстрованих, в тому числі і для пенсіонерів, які працюют та отрим. пенсію в органах Пенсійного фонду Укр.;

декларацію про їх доходи і майновий стан (бланк заяви надасться спеціалістами органів соціального захисту).

В разі наявності заборгов. з платежів за житлово-комунальні послуги державні житлові субсидії признач. за умови уклад. громадянином з підпр-вом-надавачем житлово-комунал. послуг Д. про реструктуризацію заборгов., тобто угоди про поступове погаш. утвореної заборгов.

Суми житлових субсидій, перерахованих надміру внаслідок под. громадянами свідомо документів із неправильними відомостями поверт. ними в по2йному розмірі та родина втрачає право на отрим. житлової субсидії на наступний термін

При признач. житлової субсидії врахов. майновий стан громадян. Зокрема, житлова субсидія не признач., коли:

у волод. зареєстрованих на житловій площі або членів їх сімей є додаткове житлове приміщ. понад встановлені норми, або транспортний засіб, що перебуває в експлуатації не більше 10 років (крім транспортних засобів, що отримані через органи соціального захисту);

житлове приміщ. придбане не більше року тому;

житлове приміщ. здасться в найм або оренду.

Крім того, для признач. субсидії, всі працездатні члени родини повинні працювати, навчатися у вищих навчальних закладах І-IV рівня акредитації, профтехучилищах, або бути зареєстрованими, у центрі зайнятості, як такі, що шук. роботу, не менше 3 місяців перед зверн.м.

Одерж. державної житлової субсидії не тягне за собою втрати житла і не може бути підставою для висел. з нього. Крім того, Конституція Укр., Цивільний кодекс Укр., інші законодавчі акти гарант. право приватної власності громадян на майно, до якого в нашому випадку відносяться приватизовані і викуплені квартири та приватні будинки. Отже, втрата власного чи найманого житла внаслідок отрим. державної житлової субсидії є неможливою.