Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Державні фінансиREADY.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
1.33 Mб
Скачать
  1. Планув. Фонду заробітної плати лікарів, середнього і молодшого медичного персоналу.

ФЗП розрахов. шляхом множ. кількості посад на середню ставку з/п. Середня ставка з/п медперсоналу встановл. на підставі тарифікаційного списку.

Кількість посад лікарів визнач. в розрізі стаціонару і поліклініки: по стаціонару – виходячи з нормативу кількості ліжок на 1 посаду лікаря (15-30ліжок), який диференційовано в розрізі відділень (хірургічне, терапевтичне і т.д.); врахов. також посади завідувачів відділ.ми, лікарів-інтернів та лікарів-спеціалістів; у поліклініці – з розрахунку нормативу числа посад лікаря з даної спеціальності на 10000 чоловік дорослого чи дит насел., прикріплених на обслуговув. до даної поліклініки. Середня ставка з/п лікаря розрахов. шляхом діл. місячного ФЗП по групі лікарів на число лікарських посад.

Планув. фонду заробітної плати середнього та молодшого медичного персоналу

ФЗП розрахов. шляхом множ. кількості посад на середню ставку з/п. Число посад середнього мед персоналу визнач.:

По стаціонару – виходячи з кількості цілодобових постів. Їх кількість визнач. за нормативами кількості ліжок на 1 цілодобовий пост, які диференці. в розрізі відділень чи палат і встановл. окремо для денних і нічних годин роботи. Число посад середнього медперсоналу на 1 цілодобовий пост = річний баланс годин роботи стаціонару (365*24) / річне число годин роботи 1 медсестри. Крім того, врахов. посади старшої медсестри, медсестри для організації індивідуального догляду за тяжкохворими та посади медсестер у лікувально-діагностичних кабінетах.

По поліклініці – встановл. за нормативом до числа посад лікарів відповідної спеціальності.

Число посад молодшого медперсоналу визнач. аналогічно сер медперсоналу. У певних випадках є незначні відмінності у бік збільш. нормативу кількості ліжок на 1 цілодобовий пост по стаціонару чи нормативу числа посад лікарів відповідної спеціальності на 1 посаду молодшого медперсоналу. Середня ставка з/п визнач. шляхом діл. місячного ФЗП по даній групі персоналу на кількість посад.

  1. Порядок розрахунку витрат на харчув., медикаменти, на придб. Обладн. І м'якого інвентарю в лікарнях і поліклініках.

1)Порядок розрахунку витрат на харчув. В лікарнях.

Для обчисл. видатків на харчув. хворих необхідно встановити число днів функціонув. 1 ліжка протягом року. Потім на підставі цього обчисл. число ліжко-днів у лікарні шляхом множ. середньорічної кількості ліжок на кількість функціонув. 1 ліжка протягом року. Важливе знач. має правильне визнач. кількості ліжок на початок планового періоду, виходячи з фактичної їх наявності на ост. зітну дату і врахув. можливості розгорт. нових ліжок за період часу, що залишився до кінця року в межах числа ліжок, передбач. планом. Визнач. середньорічна кількість ліжок, які встановл. залежно від строків розгорн. нових ліжок шляхом = до перехідної кількості ліжок на початок планового року середньорічного їх приросту за формулою: Ч=П+(Н*М)/12; Ч – середньорічна кількість ліжок; П – число ліжок на початок планового року; Н – кількість нововведених ліжок; М – кількість місяців функціонув. нових ліжок. Сума видатків на харчув. обчисл. шляхом множ. відповідного нормативу на кількість ліжко-днів.