Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Деякі питання оплати оренди державного майна.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
46.6 Кб
Скачать
  1. Деякі питання оплати оренди державного майна : постанова Кабінету міністрів України від 25.03.2009 р. N 316.

Данна постанова регулює питання оплати оренди державного майна, а саме орендні ставки, визначені в додатку 2 до Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду державного майна, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 4 жовтня 1995 р. N 786 ( 786-95-п ) (ЗП України, 1996 р., N 2, ст. 57), крім ставок, визначених пунктами 1-3 зазначеного додатка, застосовуються у розмірі 45 відсотків встановленого обсягу.

  1. Земельний кодекс України : Кодекс України від 25.10.2001 р. № 2768-14.

Земельний кодекс України регулює :

Стаття 84. Право власності на землю держави. Стаття 93. Право оренди земельної ділянки . Стаття 124. Порядок передачі земельних ділянок в оренду . Стаття 128. Порядок продажу земельних ділянок державної та комунальної власності громадянам та юридичним особам.

Стаття 129. Особливості продажу земельних ділянок державної або комунальної власності іноземним державам, іноземним юридичним особам.

Стаття 134. Обов'язковість продажу земельних ділянок державної чи комунальної власності або прав на них на конкурентних засадах (земельних торгах)

  1. Питання попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти : постанова Кабінету Міністрів України від 9.10.2006 р. N 1404.

Дана постанова регулює питання щодо попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти, в результаті якої може виникнути кредиторська заборгованість.

  1. Податковий кодекс України Кодекс України від 02.12.2010 № 2755-VI.

Податковий кодекс регулює питання сплати податку на прибуток бюджетними установами, а також визначення платників податку на додану вартість, об’єкти базу та ставки оподаткування, перелік неоподаткованих та звільнених від оподаткування операцій.

Стаття 14. Визначення понять дає визначення таких понять

14.1.11. безнадійна заборгованість - заборгованість, що відповідає одній з таких ознак: а) заборгованість за зобов'язаннями, щодо яких минув строк позовної давності; б) прострочена заборгованість, що не погашена внаслідок недостатності майна фізичної особи, за умови, що дії кредитора, спрямовані на примусове стягнення майна боржника, не призвели до повного погашення заборгованості; в) заборгованість суб'єктів господарювання, визнаних банкрутами у встановленому законом порядку або припинених як юридичні особи у зв'язку з їх ліквідацією;

г) заборгованість, яка виявилася непогашеною внаслідок недостатності коштів, одержаних після звернення кредитором стягнення на заставлене майно відповідно до закону та договору, за умови, що інші дії кредитора щодо примусового стягнення іншого майна позичальника, визначені нормативно-правовими актами, не призвели до повного покриття заборгованості;

ґ) заборгованість, стягнення якої стало неможливим у зв'язку з дією обставин непереборної сили, стихійного лиха (форс-мажорних обставин), підтверджених у порядку, передбаченому законодавством; д) прострочена заборгованість померлих фізичних осіб, а також осіб, які у судовому порядку визнані безвісно відсутніми, недієздатними або оголошені померлими, а також прострочена заборгованість фізичних осіб, засуджених до позбавлення волі;