Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тимошук - Адміністративна процедура та адмініст....doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
22.11.2018
Размер:
2.88 Mб
Скачать

§ 575. Допустимість арбітражу

(а)(1) Арбітраж може використовуватись як альтернативний засіб вирішення спору, коли всі сторони на це погоджуються. Згода може бути отримана перед або після ініціювання питання, щодо якого виник спір. Сторона може погодитися:

(A) подати на арбітражний розгляд лише деякі питання, щодо яких виник спір; або

(B) розглядати спір у арбітражному порядку за умови, що рішення буде винесено в межах можливих наслідків.

(2) Арбітражна угода укладається письмово із зазначенням предмета арбітражного провадження. Така арбітражна угода визначає крайні межі рішення, яке може винести арбітр, а також може встановити інші умови для обмеження обсягу можливих наслідків.

(3) Агентство не може вимагати від жодної особи її згоди на арбітражний розгляд, як умови укладення контракту або отримання пільг.

(b) Посадова особа або співробітник агентства не може пропонувати використання арбітражного розгляду для вирішення питань, щодо яких виник спір, окрім випадків, коли така посадова особа або співробітник:

(1) мають інші повноваження долучитися до врегулювання відповідного спору;

(2) іншим чином уповноважені агентством надати свою згоду на застосування арбітражного розгляду.

(c) Перш ніж застосовувати відповідно до цього розділу арбітражний розгляд, що має обов'язкову юридичну силу, керівник агентства проводить консультації з Генеральним прокурором та, взявши до уваги чинники, викладені у пункті 572(Ь), видає інструкції щодо належного застосування арбітражного розгляду, що має обов'язкову юридичну силу, а також відносно того, коли посадова особа або співробітник агентства мають повноваження врегульовувати питання, щодо яких виник спір, за допомогою арбітражного розгляду, який має обов'язкову юридичну силу.

444

>>>445>>>

§ 576. Виконання арбітражних угод

Арбітражна угода, якої стосується цей розділ, виконується згідно з параграфом 4 титулу 9, жодний позов, поданий щодо виконання цієї угоди, не може бути відхилений, так само як не можна відмовити у засобах захисту, визначених у такій угоді, на підставі того, що такий позов було подано проти Сполучених Штатів, або що Сполучені Штати є обов'язковою стороною.

§ 577. Арбітри

(a) Сторони у арбітражному провадженні мають право брати участь у виборі арбітрів.

(b) Арбітр є нейтральною стороною, яка відповідає критеріям, встановленим параграфом 573 цього титулу.

§ 578. Повноваження арбітра

Арбітр, який розглядає спір відповідно до положень цього підрозділу, має право:

(1) регулювати перебіг і проведення арбітражних слухань;

(2) приймати присяги й надавати підтвердження;

(3) забезпечувати обов'язкову присутність свідків та надання доказів на слуханнях у відповідно до положень параграфа 7 титулу 9, лише якщо законом відповідному агентству надано такі повноваження;

(4) виносити рішення.

§ 579. Арбітражне провадження

(a) Арбітр визначає час і місце проведення слухань щодо спору та повідомляє про це сторони не пізніше, ніж за 5 днів до слухань.

(b) Сторона, яка бажає зафіксувати слухання:

(1) відповідає за підготовку письмового протоколу слухання;

(2) повідомляє всі інші сторони та арбітра про підготовку такого протоколу;

(3) надає копії всім визначеним сторонам і арбітрам; а також

(4) оплачує всі витрати на підготовку такого протоколу, окрім випадків, коли сторони домовляються про інше або коли арбітр постановить, що ці витрати мають бути розподілені.

(c) (1) Усі сторони арбітражного розгляду мають право бути вислуханими, надавати докази по суті та вести перехресний допит свідків, які беруть участь у слуханнях.

(2) Арбітр може за згодою сторін провести всі або частину слухань за допомогою телефону, телебачення, комп'ютера та інших електронних

445

>>>446>>>

засобів, якщо кожна сторона має можливість брати участь у слуханнях, що проводяться таким чином.

(3) Слухання проводяться за прискореною процедурою і в неформальній обстановці.

(4) Арбітр може отримувати будь-які усні та письмові докази, окрім тих, що не мають відношення до справи, є несуттєвими, неналежним чином дублюють одне одного, а також захищених доказів, які можуть виключатися арбітром з розгляду.

(5) Арбітр тлумачить і застосовує відповідні законодавчі та нормативні вимоги, юридичні прецеденти та політичні директиви.

(d) Жодна зацікавлена особа не може направляти або навмисно створювати умови, за яких вона змушена направляти неуповноважені ex parte повідомлення щодо переваг провадження, окрім випадків, коли сторони домовляться про інше. Якщо такі повідомлення направляються із порушенням вимог цього параграфа, арбітр готує службову записку та прикріплює її до протоколу засідання, а також забезпечує можливість надання контрдоказів. Після отримання повідомлення, направленого із порушенням цього параграфа, арбітр повинен у межах, які відповідають інтересам правосудця та політиці, що лежить в основі цього розділу, вимагати від сторони, яка порушила ці вимоги, повідомити про причини, з яких претензія цієї сторони не може бути вирішена проти неї внаслідок неналежної поведінки.

(є) Арбітр виносить рішення протягом ЗО днів після закриття слухань, або на дату подання коротких резюме, дозволених арбітром, залежно від того, що відбудеться пізніше, окрім випадків, коли:

(1) сторони домовляють про інші строки; або

(2) правила агентства передбачають інші строки.