Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тимошук - Адміністративна процедура та адмініст....doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
22.11.2018
Размер:
2.88 Mб
Скачать

§ 705. Засоби судового захисту на період судового перегляду

В інтересах правосуддя агентство може відкласти дату набуття сили заходами, схваленими ним, на строк перегляду цих заходів у судовому порядку. За відповідних умов та в межах, необхідних для попередження непоправної шкоди, апеляційний суд, зокрема суд, до якого може бути направлена справа за апеляційною скаргою чи заявою про витребування справи вищим судом з нижчого суду238 або іншим наказом апеляційного суду, може

238 certiorari. 29 — 4-164

449

>>>450>>>

застосовувати необхідний та відповідний порядок відкладення дати набуття чинності рішенням агентства або збереження статусу чи прав до того часу, поки не будуть зроблені висновки після перегляду справи в апеляційному порядку.

§ 706. Межі перегляду

В межах, необхідних для прийняття рішення, а також на момент представлення, апеляційний суд вирішує всі відповідні питання закону, тлумачить конституційні та законні положення, а також визначає значення і можливість застосування заходів агентства. Апеляційний суд:

(1) забезпечує виконання заходу агентства, що було незаконним чином призупинене або необгрунтовано відкладене; а також

(2) визнає незаконними і скасовує заходи, рішення та висновки агентства, якщо виявляється, що вони:

(A) були свавільними, необгрунтованими або іншим чином не відповідали закону;

(B) суперечили конституційним правам, повноваженням, пільгам чи недоторканності;

(C) перевищували встановлені законом юрисдикцію, повноваження та обмеження або порушували законні права;

(D) були прийняті з порушенням порядку, встановленого законом;

(E) не були підтверджені достатніми доказами відповідно до параграфів 556 і 557 цього титулу або не були зазначені у протоколі слухання агентства згідно із законом; або

(F) не підтверджуються фактами настільки, що факти підлягають новій перевірці судом.

Приймаючи вищезгадані рішення, суд переглядає всі документи та ті частини, на які посилаються сторони, з належною увагою до правила судової помилки в результаті упередженості суддів.

РІЗНІ ПОЛОЖЕННЯ

ЩОДО СУДЦІВ АДМІНІСТРАТИВНОГО ПРАВА § 1215. Дисциплінарні заходи

(а) (1) Окрім випадків, визначених пунктом (Ь), якщо Спеціальний радник239 визначить, що необхідно вжити дисциплінарний захід проти певного співробітника на тій підставі, що такий співробітник:

(A) вчинив дію, заборонену співробітникам;

(B) порушив положення закону, правила чи регулювання або вчинив інші дії, що підпадають під юрисдикцію Спеціального радника відповідно до параграфа 1216; або

(C) навмисно і свідомо відмовився і не дотримав наказу Ради з питань захисту систем оцінювання співробітників за професійними якостями240, то Спеціальний радник готує письмову скаргу на такого

239 Special Counsel.

ш Merit Systems Protection Board.

450

>>>451>>>

співробітника з обгрунтуванням своїх висновків та підтвердженням фактів. Така скарга направляється цьому співробітникові та Раді згідно з вимогами цього параграфа.

(2) Співробітник, на якого було подано скарги до Ради з питань захисту систем оцінювання співробітників за професійними якостями відповідно до положень пункту (1), має право:

(A) на достатній строк, щоб надати свою усну чи письмову відповідь, а також подати письмові показання під присягою та інші документальні докази на підтримку відповіді;

(B) бути представленим адвокатом чи іншим представником;

(C) на слухання за участю Ради чи судці адміністративного права, призначеного згідно з параграфом 3105 і визначеного Радою;

(D) робити записи слухання відповідно до пункту (С); а також

(E) якнайраніше отримати письмове рішення та його підстави, зокрема копію остаточного наказу, згідно з яким вживається дисциплінарний захід.

(3) Остаточним наказом Ради може бути вжито дисциплінарний захід, що передбачає звільнення, пониження рангу, позбавлення права на службу у федеральних органах влади строком не більше, ніж на 5 років, відсторонення, догану або накладення цивільного штрафу, але не більше 1000 доларів СІЛА.

(4) Рішення не може переглядатися в адміністративному апеляційному порядку за наказом Ради. Співробітник, який підпадає під остаточне рішення, що накладає дисциплінарний захід відповідно до цього параграфа, може клопотати про перегляд наказу в судовому порядку шляхом подання скарги щодо такого наказу до такого суду та в такі строки, як це встановлено пунктом 7703 (Ь).

(5) У випадку, коли справа стосується будь-якого службовця Штату чи місцевого службовця або співробітника відповідно до глави 15, Рада розглядає цю справу згідно з цією главою.

(b) У випадку, коли справа стосується службовця, який перебуває на конфіденційній посаді або посаді, відповідальній за прийняття, визначення чи забезпечення політики, і призначений Президентом за поданням та згодою Сенату (окрім осіб, які перебувають на дипломатичній службі Сполучених Штатів), скарга та відомості, визначені пунктом (а)(1), а також усі відповіді співробітника подаються Президенту для прийняття відповідного рішення замість тих, що визначені пунктом (а).

(c) (1) Щодо членів особового складу та фізичних осіб, взятих на роботу будь-якими особами за контрактом з агентством для забезпечення товарів і послуг, Спеціальний радник може передати рекомендації про вжиття дисциплінарних заходів та інших відповідних заходів (зокрема докази, на яких базуються такі рекомендації) главі відповідного агентства.

(2) У випадку, коли Спеціальний радник передає рекомендації главі певного агентства згідно з пунктом (1), керівник агентства протягом 60

29«

451

>>>452>>>

днів після отримання таких рекомендацій звітує перед Спеціальним радником про кожну рекомендацію та вжитий або запропонований до вжиття захід стосовно кожної рекомендації.