Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тимошук - Адміністративна процедура та адмініст....doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
22.11.2018
Размер:
2.88 Mб
Скачать

§ 574. Конфіденційність

(а) Окрім випадків, передбачених пунктами (d) і (є), нейтральна сторона у провадженні щодо вирішення спору не може за своїм власним бажанням або на вимогу шляхом витребування документів чи інших примусових процедур розголосити зміст повідомлень, які стосуються вирішення спору, або повідомлень, що надаються нейтральній стороні на умовах конфіденційності, за винятком випадків, коли:

441

>>>442>>>

(1) всі сторони провадження щодо вирішення спору та нейтральна сторона дають свою згоду в письмовій формі, а у випадку, коли повідомлення, що стосується вирішення спору, надається незацікавленою стороною, необхідна також письмова згода такої сторони;

(2) повідомлення, що стосуються вирішення спору, вже були оприлюднені;

(3) повідомлення, що стосуються вирішення спору, вже були оприлюднені, але нейтральна сторона оприлюднює такі повідомлення, що стосуються вирішення спору, лише у тому випадку, коли немає іншої особи, яка може оприлюднити такі повідомлення; або

(4) суд постановить, що таке свідчення чи розкриття інформації необхідне для:

(A) попередження явної несправедливості;

(B) сприяння встановленню факту порушення закону; або

(C) попередження заподіяння значної шкоди громадському здоров'ю чи безпеці в особливих випадках з метою надати перевагу цілісності провадження щодо вирішення спору загалом перед зменшенням впевненості сторін у майбутніх справах у тому, що їхні повідомлення залишаться в таємниці.

(Ь) Сторона у провадженні щодо вирішення спору не може за своїм власним бажанням або на вимогу через витребування документів чи інші примусові дії розголосити зміст повідомлень, що стосуються вирішення спору, за винятком випадків, коли:

(1) повідомлення було підготовлене стороною, яка вимагає розголошення;

(2) всі сторони у провадженні щодо вирішення спору надають свою згоду в письмовій формі;

(3) повідомлення, що стосуються вирішення спору, вже були оприлюднені;

(4) повідомлення, що стосуються вирішення спору, мають бути оприлюднені відповідно до закону;

(5) суд постановить, що таке свідчення чи розкриття інформації необхідне для:

(A) попередження явної несправедливості;

(B) сприяння встановленню факту порушення закону; або

(C) попередження заподіяння значної шкоди громадському здоров'ю чи безпеці в особливих випадках з метою віддати перевагу цілісності провадження щодо вирішення спору загалом перед зменшенням впевненості сторін у майбутніх справах в тому, що їхні повідомлення залишаться у таємниці;

(6) повідомлення, що стосуються вирішення спору, є важливими для визначення існування або значення угоди чи рішення, що є результатом провадження щодо вирішення спору, а також для виконання такої угоди або рішення; або

442

>>>443>>>

(7) окрім випадків, коли повідомлення, які стосуються провадження щодо вирішення спору, формуються нейтральною стороною, повідомлення, які стосуються провадження щодо вирішення спору, були забезпечені або надані всім сторонам провадження.

(с) Будь-які повідомлення, що стосуються вирішення спору та розголошуються з порушенням пунктів (а) чи (Ь), не можуть використовуватися у жодному провадженні, яке стосується питань, щодо яких виник спір, та відносно яких було підготовлено відповідні повідомлення.

(d)(l) Сторони можуть домовитися про альтернативний конфіденційний порядок розкриття інформації нейтральною стороню. Після досягнення такої домовленості сторони повідомляють нейтральній стороні перед початком провадження щодо вирішення спору про всі зміни до пункту (а), які регулюватимуть конфіденційність провадження щодо вирішення спору. Якщо сторони не повідомляють нейтральну сторону таким чином, то застосовується пункт (а).

(2) Щоб відповідати вимогам виняткових умов, встановлених пунктом 0), згідно з цим пунктом альтернативна конфіденційна процедура не може обмежувати обсяг інформації, що розголошується, якщо за конфіденційним порядком, встановленим цим параграфом, обсяг такої інформації є більшим в інших випадках.

(є) Якщо до нейтральної сторони шляхом витребування або за допомогою іншого юридичного процесу висувається вимога надати інформацію щодо повідомлення, яке стосується вирішення спору, нейтральна сторона вживає прийнятні заходи, щоб повідомити сторони та всіх незацікавлених учасників, яких це може стосуватися, про таку вимогу. Якщо сторона або неза-цікавлений учасник, які отримують таке повідомлення та протягом 15 календарних днів не пропонують захистити відмову нейтральної сторони розголосити інформацію, що вимагається, це вважається відмовою від оп-ротестування такого розголошення.

(0 Ніщо у цьому параграфі не перешкоджає витребуванню або прийнятності будь-яких доказів, які можуть бути отримані іншим чином, на підставі того, що доказ було надано під час провадження щодо вирішення спору.

(g) Пункти (а) і (Ь) не впливають на інформацію та дані, необхідні для документального оформлення досягнутої домовленості або наказу, виданого відповідно до провадження щодо вирішення спору.

(h) Пункти (а) і (Ь) не перешкоджають збиранню інформації для наукових та освітніх цілей у співпраці з іншими агентствами, урядовими закладами або програмами вирішення спорів, за умови, що сторони та конкретні питання, з яких виник спір, не ідентифікуються.

443

>>>444>>>

(і) Пункти (а) і (Ь) не перешкоджають використанню повідомлень, що стосуються вирішення спору, для вирішення спору між нейтральною стороною у провадженні щодо вирішення спору і стороною або учасником такого провадження, за умови, що таке повідомлення розголошується лише в межах, необхідних для вирішення такого спору.

(І) Повідомлення, що стосуються вирішення спору, які передаються між нейтральною стороною і стороною і які не можуть бути розголошені відповідно до цього параграфа, підпадають також під винятки щодо розголошення інформації згідно з пунктом 552(Ь)(3).

.