Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тимошук - Адміністративна процедура та адмініст....doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
22.11.2018
Размер:
2.88 Mб
Скачать

§ 2. Режим невідкладного виконання може бути наданий рішенню також після його видання. У цьому випадку орган видає постанову, на яку сторона може подати скаргу.

Ст. 109. § 1. Рішення вручається сторонам у письмовій формі. § 2. У випадках, зазначених у § 2 ст. 14 рішення може бути оголошене сторонам усно.

Ст. ПО. Орган публічної адміністрації, який видав рішення, зв'язаний ним від моменту його вручення або оголошення, якщо Кодексом не встановлено інше.

Ст. 111. § 1. Сторона може у строк до чотирнадцяти днів від дня вручення або оголошення рішення вимагати його доповнення щодо вирішення або щодо права апеляції, внесення щодо рішення позову в загальний суд чи скарги в адміністративний суд, або скасування розпоряджень, що містяться в рішенні з тих питань.

§ 2. У випадках, зазначених у § 1, для сторони перебіг строку для внесення апеляції, позову або скарги починається від дня вручення їй відповіді.

Ст. 112. Помилкове роз'яснення в рішенні щодо апеляції або внесення позову в загальний суд або скарги в адміністративний суд не може шкодити стороні, яка скористалася цим роз'ясненням.

Ст. 113. § 1. Орган публічної адміністрації може за приналежністю або на вимогу сторони виправляти постановою помилки в тексті й розрахунках, а також інші очевидні помилки у виданих тим органом рішеннях.

329

>>>330>>>

§ 2. Орган, який видав рішення, роз'яснює шляхом постанови на вимогу органу виконання або сторони сумніви щодо змісту рішення.

§ 3. На постанову щодо виправлення або роз'яснення може подаватися скарга.

Розділ 8. Угода

Ст. 114. У справі, в якій ведеться провадження перед органом публічної адміністрації, сторони можуть укласти угоду — якщо це дозволено характером справи, приводить до спрощення або прискорення провадження і не суперечить приписам права.

Ст. 115. Угода може бути укладена перед органом публічної адміністрації, перед яким ведеться провадження в першій інстанції або провадження з апеляції до часу видання органом рішення у справі.

Ст. 116. § 1. Орган публічної адміністрації відкладає видання рішення і визначає сторонам строк для укладення угоди, якщо вони подають відповідну заяву про намір її укладення.

§ 2. У випадку повідомлення однією із сторін про відступ від наміру укладення угоди або недотримання сторонами строку, визначеного згідно з § 1, орган публічної адміністрації розв'язує справу шляхом рішення.

Ст. 117. § 1. Угода оформлюється письмово. Вона має містити: найменування органу, перед яким вона була укладена, дату оформлення, найменування сторін, предмет і зміст угоди, позначку про її прочитання і прийняття, підписи сторін, а також підпис працівника органу публічної адміністрації, уповноваженого до оформлення угоди.

§ 2. Орган публічної адміністрації фіксує факт укладення угоди в матеріалах справи, у формі протоколу, підписаного особою, уповноваженою на оформлення угоди.

Ст. 118. § 1. Угода потребує затвердження органом публічної адміністрації, перед яким вона була укладена.

§ 2. Якщо угода стосується питань, розгляд яких вимагає зайняття позиції іншим органом, застосовується відповідним чином ст. 106.

§ 3. Орган публічної адміністрації відмовляє в затвердженні угоди, укладеної з порушенням права, без урахування позиції органу відповідно до § 2 або з порушенням суспільного інтересу чи слушного інтересу сторін.

Ст. 119. § 1. Затвердження або відмова в затвердженні угоди відбувається шляхом постанови, на яку може бути подана скарга; постанова

330

>>>331>>>

в тій справі має бути видана протягом семи днів від дня укладення угоди.

§ 2. У випадку, коли угода була укладена у ході провадження з апеляції, з дня, у який видано постанову, що затверджує угоду, втрачає чинність рішення першої інстанції, про що зазначається в тій постанові.

§ 3. Разом з постановою, що затверджує угоду, сторонам вручається копія угоди.

Ст. 120. § 1. Угода стає виконуваною з дня, у який постанова про її затвердження відбулася остаточно.

§ 2. Орган публічної адміністрації, перед яким була укладена угода, підтверджує її виконуваність на екземплярі угоди.

Ст. 121. Затверджена угода має такі самі наслідки, як і рішення, видане в ході адміністративного провадження.

Ст. 122. У справах, урегульованих за цим розділом, до угоди і постанови щодо її затвердження або відмови в затвердженні застосовуються відповідним чином приписи, що стосуються рішення.

Розділ 9. Постанови

Ст. 123. § 1. У ході провадження орган публічної адміністрації видає постанови.

§ 2. Постанови стосуються окремих питань, що виникають у ході провадження, але не вирішують суті справи, якщо кодексом не встановлено інше.

Ст. 124. § 1. Постанова повинна містити: найменування органу публічної адміністрації, дату її видання, найменування сторони чи сторін або інших осіб, що беруть участь у провадженні, посилання на правову підставу, вирішення, вказівки, чи можна подавати і в якому порядку оскарження або скаргу в адміністративний суд, а також підпис з зазначенням імені та прізвища, а також службового становища особи, уповноваженої на її видання.