Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тимошук - Адміністративна процедура та адмініст....doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
22.11.2018
Размер:
2.88 Mб
Скачать

§ 500. Адміністративна практика. Загальні положення

(a) Для цілей застосування цього параграфа:

(1) «агентство» має значення, встановлене параграфом 551 цього титулу; а також

(2) «Штат» означає штат, територію або володіння Сполучених Штатів, включаючи Співдружність, або Округ Колумбія.

(b) Фізична особа, яка є належним членом колегії адвокатів вищого суду Штату, може представляти іншу особу в агентстві після подання до агентства письмової декларації про компетенцію, що вимагається цим пунктом, та повноваження представляти особу, від імені якої він діє.

(c) Фізична особа, яка має належну кваліфікацію для здійснення на території Штату практичної діяльності як присяжний бухгалтер, може представляти особу в Податковому управлінні Міністерства фінансів210 після подання до таких органів письмової декларації про компетенцію, що вимагається цим пунктом, та повноваження представляти особу, від імені якої вчинятимуться певні дії.

(d) Цей параграф не:

(1) надає і не позбавляє фізичну особу, яка не має відповідної кваліфікації згідно з пунктами (Ь) чи (с) цього параграфа, права заміщати чи представляти іншу особу в агентстві або в ході провадження у справі, яке здійснюється агентством;

(2) дозволяє і не обмежує дисциплінарних заходів, зокрема виключення з адвокатури, щодо осіб, які виступають в агентстві як представники;

(3) уповноважує особу, яка є колишнім співробітником агентства, представляти іншу особу в агентстві, коли така форма представництва заборонена законом або нормативним актом; або

(4) перешкоджає агентству вимагати довіреності як умови для вирішення спорів, пов'язаних з виплатою грошей.

(є) Пункти (b)—(d) цього параграфа не застосовуються до діяльності Управління Сполучених Штатів з питань патентів і торгових марок21', пов'язаної з питаннями, що стосуються патентів, на які й надалі поширюються положення Глави 3 (параграфи 31—33) титулу 35.

209 Витяг зі Зводу законів США. Неофіційний переклад Програми сприяння парламентові України.

210 Internal Revenue Service of the Treasury Department. Тут і далі примітки перекладача.

211 Patent Office.

389

>>>390>>>

(f) Коли учасника у справі представляє особа, яка відповідає вимогам пунктів (Ь) або (с) цього параграфа, представникові вручається повідомлення або інше письмове сповіщення, яке повинно або може бути вручене учасникові процедури, на додаток до інших повідомлень відповідно до вимог закону. Якщо учасника у справі представляють більше, ніж один такий представник, що відповідає встановленим вимогам, достатньо вручити відповідне повідомлення одному з таких представників.

§ 501. Рекламна діяльність; обмеження

Фізична особа, фірма або корпорація, які працюють з агентством Сполучених Штатів, не може використовувати імені члена будь-якої з Палат Конгресу або іншої фізичної особи на службі Сполучених Штатів в ході рекламування своєї комерційної діяльності.

§ 502. Адміністративна практика; службовці запасу та Національної гвардії

Приналежність до запасу збройних сил або приналежність до Національної гвардії не перешкоджає особі здійснювати цивільну професійну діяльність за участю адміністративного агентства США або у відношенні до нього.