Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тимошук - Адміністративна процедура та адмініст....doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
22.11.2018
Размер:
2.88 Mб
Скачать

§ 580. Арбітражні рішення

(a) (1) Якщо інше не встановлено правилом агентства, відповідно до цього розділу, арбітражне рішення у арбітражному провадженні містить стислий виклад обставин справи, обговорення фактичних та правових підстав рішення у довільній формі, при цьому встановлення фактів у справі або юридичні висновки арбітра не вимагаються.

(2) Сторони, на користь яких виноситься рішення, направляють це рішення всім відповідним агентствам разом з доказом його направлення всім сторонам.

(b) Рішення в арбітражному провадженні набуває чинності через 30 днів після його направлення всім сторонам. Будь-яке агентство, що виступає стороною у справі, може продовжити цей 30-денний строк іще на 30 днів, направивши повідомлення про таке продовження всім іншим сторонам до завершення першого 30-денного строку.

446

>>>447>>>

(c) Остаточне рішення має обов'язкову юридичну силу для всіх сторін арбітражного провадження і може бути виконане відповідно до параграфів 9—13 титулу 9. Позов, поданий щодо виконання цього рішення, не може бути відхилений, так само як не можна відмовити у засобах захисту, визначених у цьому рішенні, на підставі того, що такий позов було подано проти Сполучених Штатів або що Сполучені Штати є обов'язковою стороною.

(d) Рішення в арбітражному провадженні, яке набуло чинності згідно з цим розділом, не може вважатися процесуальним відводом у будь-якому іншому провадженні щодо питання, яке було вирішене в ході цього розгляду. Таке рішення також не може використовуватися як прецедент або іншим чином розглядатися у будь-якому іншому непов'язаному провадженні незалежно від того, здійснюється таке провадження відповідно до цього розділу в агентстві, суді чи є іншим арбітражним провадженням.

§ 581. Судовий перегляд

(a) Незважаючи на інші положення закону, будь-яка особа, проти якої було винесено арбітражне рішення або якій було заподіяно шкоду рішенням, винесеним в арбітражному провадженні, проведеному відповідно до цього розділу, може оскаржити це рішення лише згідно з положеннями параграфів 9—13 титулу 9.

(b) Рішення агентства про використання або невикористання провадження щодо вирішення спору відповідно до цього розділу приймається на розсуд агентства і не переглядається у судовому порядку, окрім випадків, коли порядок арбітражного розгляду переглядається в судовому порядку відповідно до пункту 10(Ь) титулу 9.

§ 582. Збирання інформації (вилучено)

§ 583. Допоміжні послуги

Для цілей застосування цього розділу агентство може використовувати (на платній чи безоплатній основі) послуги й засоби інших федеральних агентств, урядів окремих штатів, територій та племен, публічних і приватних організацій та закладів, а також фізичних осіб за наявності згоди таких закладів, організацій і фізичних осіб. Агентство може прийняти добровільні послуги на безоплатній основі для цілей застосування цього розділу незалежно від положень параграфа 1342 титулу 31.

§ 584. Схвалення фінансових асигнувань

Схвалюється асигнування таких сум, які є необхідними для виконання положень цього розділу.

447

>>>448>>>

РОЗДІЛ 7. СУДОВИЙ ПЕРГЛЯД § 701. Застосування; визначення термінів

(a) Ця глава застосовується відповідно до її положень, окрім випадків, коли:

(1) законодавчі акти перешкоджають проведенню судового перегляду; або

(2) агентство застосовує заходи на свій розсуд.

(b) Для цілей застосування цього параграфа:

(1) термін «агентство» означає орган Уряду Сполучених Штатів Америки незалежно від того перебуває він під контролем іншого агентства чи ні, але не охоплює:

(A) Конгрес;

(B) суди Сполучених Штатів;

(C) уряди території чи володінь Сполучених Штатів;

(D) уряд округу Колумбія;

(E) агентства, які складаються з представників сторін або представників організацій, що виступають сторонами у визначених ними спорах;

(F) військові суди та військові комісії;

(G) органи, які виконують військові повноваження, що виконуються у зоні ведення воєнних дій або на окупованій території; або (Н) органи, які виконують функції, визначені параграфами 1738, 1739, 1743 і 1744 титулу 12; главою 2 титулу 41; або параграфами 1622, 1884, 1891-1902 і попереднього пункту 1641(Ь)(2) титулу 50, додатком; і

(2) «особа», «правило», «наказ», «норма», «ліцензія», «санкція», «засоби судового захисту» і «засоби агентства» мають значення, надані параграфом 551 цього титулу.