Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichki_3_kurs / Менеджмент Ден. 2011.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
1.76 Mб
Скачать

Міністерство фінансів України

Дніпропетровська державна

фінансова академія

МЕНЕДЖМЕНТ

НАВЧАЛЬНО – МЕТОДИЧНИЙ ПОСІБНИК

Дніпропетровськ – 2011

Міністерство фінансів України

Дніпропетровська державна фінансова академія

ФАКУЛЬТЕТ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ ТА ЕКОНОМІКИ ПРАЦІ

КАФЕДРА МЕНЕДЖМЕНТУ

МЕНЕДЖМЕНТ

НАВЧАЛЬНО – МЕТОДИЧНИЙ ПОСІБНИК

для самостійного вивчення дисципліни

для студентів денної форми навчання,

які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр

в галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво»

за напрямами підготовки 6.030504 «Економіка підприємства»,

6.030505 «Управління персоналом та економіка праці»,

6.030508 «Фінанси і кредит»

Дніпропетровськ – 2011

УДК 338.244.42

ББК 65.291-21

К-63

Р-33

Менеджмент: навчально-методичний посібник для самостійного вивчення дисципліни. – Дніпропетровськ, Дніпропетровська державна фінансова академія, 2011. – 221 с.

Навчально-методичний посібник призначений надати допомогу студентам організувати роботу із самостійного вивчення дисципліни «Менеджмент» з метою засвоєння теоретичного матеріалу та набуття навичок застосування системного підходу до управління організацією. Посібник розроблений відповідно до навчального плану підготовки бакалаврів в галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво», програми навчальної дисципліни. Призначається для студентів вищих навчальних закладів денної форми навчання, а також викладачів дисципліни «Менеджмент».

Автори:

Н.І. Редіна

К.В. Комарова

  • кандидат економічних наук, професор кафедри менеджменту Дніпропетровської державної фінансової академії

  • кандидат економічних наук, доцент кафедри менеджменту Дніпропетровської державної фінансової академії

Рецензенти:

І.Д. Падерін

А.Л. Бикова

  • доктор економічних наук, завідувач кафедри економіки підприємств

Дніпропетровської державної фінансової академії

  • кандидат економічних наук, декан факультету управління персоналом і економіки праці Дніпропетровської державної фінансової академії

Відповідальний за випуск:

Н.І. Редіна

  • кандидат економічних наук, завідувач кафедри менеджменту Дніпропетровської державної фінансової академії

Розглянуто та схвалено Вченою радою факультету управління персоналом і економіки праці

Протокол № 7 від 29.06.2011 р.

Розглянуто та схвалено

на засіданні кафедри

менеджменту

Протокол № 13 від 24.06.2011 р.

ЗМІСТ

Вступ……………………………………………………………….

4

1. Програма навчальної дисципліни………………………………..

7

2. Методичні рекомендації до самостійної роботи…………….….

15

3. Методичні рекомендації до семінарських занять………………

174

4. Методичні рекомендації до виконання індивідуальних завдань

214

5. Підсумковий контроль……………………………………………

217

6. Список рекомендованої літератури……………………………...

219

ВСТУП

Навчально-методичний посібник з дисципліни «Менеджмент» підготовлений з метою надати допомогу студентам академії у доскональному вивченні теоретичного матеріалу, набутті та розвитку навичок менеджменту.

Основною метою вивчення навчальної дисципліни «Менеджмент» є формування системи фундаментальних знань з менеджменту, інструментів та методів системного управління організаціями.

Основними завданнями навчальної дисципліни є: вивчення основних категорій науки управління, функцій управління і процесів прийняття управлінських рішень, методів використання базових інструментів управління організаціями, вивчення впливу різних факторів на ефективність системи управління організацією.

Предметом навчальної дисципліни є: система управління організацією. Після вивчення дисципліни «Менеджмент» студенти повинні володіти інструментальними, міжособистісними, системними та спеціальними компетенціями, які спрямовані на формування та розвиток навичок менеджменту.

Компетенції, які необхідно сформувати в результаті вивчення навчальної дисципліни:

  • Інструментальні: здатність отримувати, аналізувати та систематизувати інформацію з базових питань програмного матеріалу навчальної дисципліни з різних джерел (підручник, навчальний посібник, періодичні видання, Інтернет та ін.), ефективно організовувати свій робочий час.

  • Міжособистісні: здатність здійснювати ефективні міжособистісні комунікації, удосконалювати емоційні здібності як інструмент розвитку у майбутніх менеджерів навичок управління на індивідуальному, міжособистісному та груповому рівнях.

  • Системні: здатність застосовувати знання з теорії менеджменту у професійній діяльності в сучасних організаціях як відкритих соціально-економічних системах.

  • Спеціальні:

    • вміння використовувати у професійній діяльності досягнення теорії і практики з ефективного управління сучасними організаціями;

    • вміння ідентифікувати фактори зовнішнього, внутрішнього і глобального середовища, що впливають на результати діяльності організацій;

    • володіння основами теорії і методами прийняття управлінських рішень;

    • володіння правилами, прийомами і методами стратегічного менеджменту;

    • здатність формувати структуру організації й влади та координувати роботу членів організації;

    • здатність здійснювати керівництво поведінкою окремих членів організації та груп;

    • володіння прийомами і методами мотивування діяльності підлеглого персоналу;

    • розвиток здатності до лідерства, уміння використовувати владу та впливати на організаційну поведінку персоналу організації з метою підвищення ефективності його роботи, зацікавленості, задоволеності результатами роботи;

    • уміння організовувати процес комунікацій в організації, володіти прийомами і методами міжособистісних комунікацій;

    • здатність розробляти, впроваджувати і підтримувати у робочому стані ефективну систему контролю за результатами діяльності організації;

    • вміння використовувати в професійній діяльності досягнення науки і практики з операційного менеджменту;

    • володіння правилами, прийомами та методами управління змінами й інноваціями.

Засвоєння теоретичного матеріалу дисципліни «Менеджмент» передбачає, що студенти вже мають знання з дисциплін «Макроекономіка», «Мікроекономіка», «Теорія ймовірності та математична статистика», «Економіка підприємства», «Психологія та педагогіка», «Етика і психологія ділового спілкування». Разом з тим вона започатковує цикл управлінської підготовки і передує вивченню дисциплін «Стратегія підприємства», «Управління персоналом», «Мотивація персоналу», «Фінансовий менеджмент» та ін., в яких розкриваються особливості застосування специфічних інструментів окремих сфер управлінської діяльності. Крім того, вона започатковує цикл дисциплін за вибором студентів, який спрямований на розвиток навичок менеджменту («Самоменеджмент», «Організаційна поведінка», «Операційний менеджмент», «Формування бізнес-моделі підприємства», «Організаційна культура» та ін.)

Цей посібник не є альтернативою підручникам і навчальним посібникам з менеджменту для отримання фундаментальних знань, його призначення – допомогти студентам правильно організувати роботу із самостійного вивчення дисципліни.

Структурними складовими посібника є:

  • Програма навчальної дисципліни.

  • Методичні рекомендації до самостійної роботи до кожної теми дисципліни. В цьому блоці в розрізі кожної теми наводяться план вивчення теми, навчальні цілі, методичні рекомендації до вивчення теми (вони спрямовують процес навчання та чітко визначають, про що саме студенти повинні дізнатися, вивчаючи тему), питання до самоконтролю (вони концентрують увагу студентів на найсуттєвіших питаннях, вказують на найважливіші аспекти теми, допомагають засвоїти матеріал), тести, за допомогою яких студент може перевірити рівень засвоєння теоретичного матеріалу, справи до самоаналізу.

  • Методичні рекомендації до семінарських занять. В цьому блоці надаються план семінарського заняття, питання для обговорення та ситуації для аналізу.

  • Методичні рекомендації до виконання індивідуальних завдань. В цьому блоці надаються перелік індивідуальних завдань до модульного контролю у межах першого модулю та індивідуальні завдання у межах другого модулю.

  • Підсумковий контроль. В цьому блоці надається порядок підсумкового контролю.

Навчально-методичний посібник розроблений відповідно до навчального плану підготовки бакалаврів в галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво», програми навчальної дисципліни «Менеджмент» та розрахований на студентів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівні акредитації, які навчаються за навчальними планами підготовки бакалаврів, а також викладачів навчальної дисципліни «Менеджмент».