Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді КПЗК.doc
Скачиваний:
248
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
1.46 Mб
Скачать

4.Система конституційного права в зарубіжних країнах

Система складається з:

  • Конституційно-правових норм

  • Конституційно-правових інститутів

  • Конституційно-правові принципи

Конституційно-правові норми – це встановлені чи санкціоновані правила, які визначають поведінку учасників конституційно-правових відносин.

Норми поділяють на:

  • Норми-принципи (наприклад, ст. 10 Конституції РФ - Державна влада в Російській Федерації здійснюється на основі поділу на законодавчу, виконавчу й судову)

  • Норми-поняття (ст. 2 Конституції Португалії - Португальська Республіка –демократична правова держава, що заснована на народному суверенітеті, на багатоманітності демократичних думок і демократичному політичному плюралізмі, на повазі та на гарантіях здійснення основних прав і свобод, і мають метою перетворення демократичних принципів у економічному, соціальному та культурному житті та поглиблення демократії участі)

  • Норми-завдання (ст. 3 Конституції Італії - Завдання Республіки – усувати перепони економічного і соціального характеру, які, фактично обмежуючи свободу і рівність громадян, перешкоджають повному розвиткові людської особистості та ефективній участі усіх трудящих у політичній,економічній і соціальній організації країни)

Структура норм:

Є норми, які мають тільки диспозицію ст. 30 Конст. Греції Президент Республіки є регуляторомдержавного ладу

гіпотези і диспозицію ст. 139 Конституції Італії - Якщо до дня виборів Президента Республіки не будуть утворені всі обласні ради, то у виборах беруть участь тільки члени обох палат

Деякі норми мають всі три елементи гіпотезу, диспозицію санкцію

Норми можна поділити на матеріальні та процесуальні:

Матеріальні – ст. 24 Конст Франції - Парламент складається з Національної асамблеї і Сенату , Риксдаг збирається на сесії щорічно - § 1 розділу IV Конст.Швеції) та Процесуальні Вимога про народне голосування стосовно питання про Основний закон або пропозиція про резолюцію недовіри повинні знаходитись на столі палати до початку другого засідання після засідання, на якому була висунута вимога, і вирішуватися не пізніше наступного засідання - §2 розділу V Акта про Ригсдаг.

За функціональною спрямованістю норми класифікують на

регулятивні та охоронні.

Поширеними є саме регулятивні норми ст. 88 Конст Словенії -Ініціатива щодо прийняття законів Скупщиною може виходити від Уряду, від окремих депутатів Скупщини, та не менш ніж від п’яти тисяч виборців.

Конституційно-правові інститути- сукупність правових норм, що регулюють коло однорідних відносин. Їх прийнято поділяти на три види:

- загальні (інститут конституційного статусу особи, інститут діяльності органів державної влади)

- головні, що входять до складу загальних (інститут громадянства)

- початкові, які містять декілька правових норм( інститут імпічменту, депутатського запиту)

Принципи конституційного права – це загальні засади, в яких знаходять правове відображення найбільш важливі демократичні цінності людської цивілізації, відповідно до яких будується вся система юридичних норм, а також здійснюється конституційно-правове регулювання суспільних відносин.

Принципи поділяють на:

  • народного суверенітету (ст.1 Конституції Італії, ст. 3 Конституції Франції)

  • народного представництва (ст. 50 Конституції Нідерландів, § Конст.Фінляндії, § 1 Констит Швеції)

  • розподілу влад (§ 3 Констит.Данії, §3 Конст.Фінляндії, ст. 20 Основного Закону ФРН)

  • рівноправності (ст. 3 Конституції Італії)

  • невідчуженості прав (ст.1 Основного закону ФРН )