Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Менеджмент бабец максимчук.DOC
Скачиваний:
10
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
3.29 Mб
Скачать

Шкала оцінок комунікативних здібностей

К

Оцінка

Рівень прояву

комунікативних здібностей

0,10-0,45

1

Низький

0,46-0,55

2

Нижче середнього

0,56-0,65

3

Середній

0,66-0,75

4

Високий

0,76-1,00

5

Дуже високий

Шкала оцінок організаторських здібностей

К

Оцінка

Рівень прояву

організаторських здібностей

0,20-0,55

1

Низький

0,56-0,65

2

Нижче середнього

0,66-0,70

3

Середній

0,71-0,80

4

Високий

0,81-1,00

5

Дуже високий

Інтерпретація результатів

Якщо Ви одержали оцінку "1", то Ви характеризуєтеся вкрай низьким рівнем прояву здібностей до комунікативної й організаторської діяльності.

У тих, хто одержав оцінку "2", розвиток комунікативних і організаторських здібностей знаходиться на рівні нижче середнього. Ви не прагнете до спілкування, почуваєте себе скуто в новій компанії чи колективі, волієте проводити час наодинці з собою, обмежуєте свої знайомства, відчуваєте труднощі при встановленні контактів з людьми й у виступах перед аудиторією. Погано орієнтуєтесь у незнайомій ситуації, не відстоюєте свою думку, важко переживаєте образи. Прояв ініціативи в суспільній діяльності вкрай занижений, у багатьох справах Ви волієте уникати прийняття самостійних рішень.

Якщо Ви одержали оцінку "3", то для Вас характерний середній рівень прояву комунікативних і організаторських здібностей. Володіючи в цілому середніми показниками, Ви прагнете до контактів з людьми, не обмежуючи коло своїх знайомств, відстоюєте свою думку, плануєте роботу. Однак, "потенціал" цих нахилів не відрізняється високою стійкістю. Ви маєте потребу в подальшій серйозній і планомірній роботі з формування і розвитку комунікативних й організаторських здібностей.

Якщо Ви одержали оцінку "4", то Ви відноситесь до групи з високим рівнем прояву комунікативних і організаторських здібностей. Ви не губитеся в новій обстановці, швидко знаходите друзів, постійно прагнете розширювати коло знайомих, займаєтеся громадською діяльністю, допомагаєте близьким і друзям, виявляєте ініціативу в спілкуванні, із задоволенням берете участь в організації громадських заходів, здатні прийняти самостійне рішення у важкій ситуації.

І, нарешті, ті, хто одержали оцінку "5" – люди з найбільш високим рівнем прояву комунікативних і організаторських здібностей. Для Вас характерні швидка орієнтація у важких ситуаціях, невимушеність поводження в новому колективі.

Ви ініціативні, віддаєте перевагу важливій справі, у складній ситуації приймаєте самостійні рішення, відстоювати свою думку і домагаєтеся, щоб вона була прийнята. Ви легко почуваєте себе в незнайомій кампанії, любите і вмієте організовувати різні ігри, колективні справи, самі знаходите таку роботу.

При інтерпретації отриманих даних варто пам'ятати, що вони лише констатують наявний рівень розвитку комунікативних і організаторських здібностей у даний період розвитку особистості. І якщо результати тестування виявляться невисокі, це зовсім не значить, що цих здібностей потенційно у Вас немає. Просто не були створені умови для їхнього прояву і розвитку або у Вас самого не було настійної потреби віднаходити відповідні уміння.