Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПУ3.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.97 Mб
Скачать

Глава vh

Законодавча влада в Україні 385

Відповідно до ст. 52 Регламенту на пленарному засідати Верховної Ради промовець не повинен вживати образливих віт словлювань, непристойних слів, закликати до незаконних дій У разі порушення промовцем такої вимоги головуючий на плв нарному засіданні попереджає його про неприпустимість таки» висловлювань і закликів або припиняє його виступ, а в разі по­вторного порушення — позбавляє права виступу на даному плв нарному засіданні.

Якщо головуючий на пленарному засіданні звертається де промовця, то останній має негайно зупинити свій виступ. Якщо промовець не зробив цього, головуючий на пленарному засідаи ні припиняє його виступ.

Головуючий на пленарному засіданні надає промовцю додат­ковий час для виступу такої тривалості, на яку його виступ бу ло перервано, за винятком випадків застосування до промов цн заходів впливу, встановлених Регламентом.

Якщо промовець виступає без дозволу головуючого на плв* нарному засіданні, мікрофон може бути вимкнено без попере дження.

Якщо промовець перевищує час, відведений для виступу, або висловлюється не з обговорюваного питання чи виступаї не з тих підстав, з яких йому надано слово, головуючий на плв нарному засіданні попереджає його про це, а в разі подальшого порушення вимог Регламенту — позбавляє його слова. Ту час­тину виступу промовця, яку виголошено після позбавлення йот слова, не включають до стенограми пленарного засідання Вер ховної Ради.

Відповідно до ст. 54 Регламенту пленарне засідання Верхом-ної Ради протоколюється. Підготовку протоколу пленарного за сідання Верховної Ради забезпечує апарат Верховної Ради. Про токол пленарного засідання Верховної Ради підписує головуючий на пленарному засіданні. Кожна зміна головуючого на пленар­ному засіданні фіксується у протоколі пленарного засідання Вер ховної Ради.

У протоколі пленарного засідання Верховної Ради зазнача­ються порядковий номер скликання Верховної Ради, сесії, при токолу, дата і місце проведення пленарного засідання, кількість присутніх народних депутатів; прізвище та ініціали головуючи го на пленарному засіданні, а також членів Тимчасової президії

першої сесії до обрання Голови Верховної Ради України; окре­мії кожне питання порядку денного із зазначенням посади, прі-тшца та ініціалів доповідача, співдоповідача, прізвищ, ініціалів і номерів посвідчень народних депутатів, які взяли участь в об-иніоренні питання, та належність їх до депутатських фракцій; результати голосування проектів законів, постанов, інших актів Иерховної Ради, доручень Верховної Ради, пропозицій народ­них депутатів і прийняті рішення, у тому числі процедурні.

Відповідно до ст. 55 Регламенту пленарне засідання Вер-хі юної Ради стенографується. Ведення стенограми, видання сте­нографічного бюлетеня пленарного засідання Верховної Ради ідпїснює апарат Верховної Ради. Стенограма і стенографічний бюлетень пленарного засідання Верховної Ради мають повніє­мо відображати хід обговорень, результати голосування проек­ції законів, постанов, інших актів Верховної Ради і прийняті рі­шення, у тому числі процедурні. Вони мають містити інформа­цію про номер, день, час, місце проведення та порядок денний Пленарного засідання, а також прізвище головуючого на пленар­ному засіданні.

До стенографічного бюлетеня пленарного засідання додат­ки по включаються:

  1. дані про поіменну реєстрацію присутніх на пленарному і.к іданні народних депутатів;

  2. список народних депутатів, відсутніх на пленарному засі-і.ипіі з поважних причин;

  3. результати поіменного голосування;

  4. повні результати голосування;

  5. висновки комітетів, тимчасових спеціальних комісій, тим-'і.нових слідчих комісій щодо питань, якщо вони надавалися народним депутатам;

  6. тексти невиголошених виступів народних депутатів;

  7. текст окремої думки народних депутатів щодо прийнятих Перховною Радою законів, постанов, інших актів Верховної Ради;

  8. списки членів депутатських фракцій після їх реєстрації, а також після внесення змін до їх складу;

9) оголошені тексти запитів народних депутатів.

Звуковий запис виступів на пленарному засіданні Верхов­ні н Ради зберігається в установленому порядку протягом одно-ю року.

І .'І Конституційне право України

386

Главами

і імшодавча влада в Україні 387

Відповідно до ч. 1 ст. 56 Регламенту протокол, стенограма, стенографічний бюлетень пленарного засідання Верховної Ра­ди є офіційними документами, що підтверджують процес обго­ворення і прийняття рішень Верховною Радою. Вони надаються народним депутатам для ознайомлення за їх письмовими звер­неннями до керівника апарату Верховної Ради.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]