Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПУ3.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.97 Mб
Скачать

Глава VIII

Законодавча влада в Україні

403

ду законопроекту. У зазначеному випадку голосування щодо законопроекту у другому читанні відкладається на строк, аі значений Верховною Радою, і наступний його розгляд розпо чинається з голосування без прийняття рішення про включен ня до порядку денного пленарного засідання Верховної Ради і без обговорення.

За результатами розгляду законопроекту в другому читан ні, відповідно до ст. 118 Регламенту, Верховна Рада приймає |>і шення про:

  1. прийняття законопроекту в другому читанні та доручсн ня головному комітету підготувати його до третього читання;

  2. прийняття законопроекту в другому читанні та в цілому;

  3. прийняття законопроекту в другому читанні за винятком окремих розділів, глав, статей, частин статей та направлення В головному комітету на доопрацювання з наступним поданням законопроекту на повторне друге читання;

  4. повернення законопроекту головному комітету на доопри цювання з наступним поданням на повторне друге читання.

Законопроект вважається відхиленим, якщо жодне із запро понованих вище рішень не отримає підтримку необхідної кілі, кості голосів народних депутатів.

Повторне друге читання законопроекту здійснюється за про­цедурою другого читання (статті 114—118 Регламенту).

Згідно із ст. 120 Регламенту до законопроекту, який готу­ється до третього читання, поправки вносяться у п'ятиденний строк після дня попереднього читання.

До третього читання законопроекту, який готується голон ним комітетом, вносяться лише поправки щодо внесення ви правлень, уточнень, усунення помилок, суперечностей у тексті законопроекту, а також поправки, внесені з метою узгодження між собою структурних частин прийнятого у другому читанні законопроекту без зміни його змісту. Будь-які інші поправки відхиляються головним комітетом без розгляду їх по суті.

Законопроект, підготовлений до третього читання разом і.і висновком головного комітету та іншими супровідними доку ментами щодо нього, надається народним депутатам не пізніш як за п'ять днів до дня його розгляду.

Законопроект, підготовлений до третього читання, має бути завізований головою головного комітету, керівником секрета

ЦІиту цього комітету та керівниками юридичного і редакційного підрозділів апарату Верховної Ради. Якщо законопроект завізо-N піни із зауваженнями, вони додаються до супровідних доку­ментів, які надаються народним депутатам разом із законопро­ектом (ст. 121 Регламенту).

Для розгляду законопроекту в третьому читанні головним Комітетом подається порівняльна таблиця, яка містить остаточ­ну редакцію законопроекту і складається відповідно до вимог Регламенту (ст. 113).

Одночасно із законопроектом, підготовленим до третього чи-іиння, головним комітетом подаються:

  1. перелік законів, до яких у зв'язку з прийняттям цього за-ИОну необхідно внести зміни (за їх наявності);

  2. одержаний головним комітетом, у разі необхідності, від К.ібінету Міністрів України план організаційних, кадрових, ма-нріально-технічних, фінансових, інформаційних заходів для вве­дення в дію закону після прийняття законопроекту;

  3. проекти актів Кабінету Міністрів України, інших централь-иих органів виконавчої влади, прийняття яких передбачено в і.іконопроекті, що розглядається, або є необхідним для введен­ий иідповідного закону в дію, якщо Верховною Радою прийма­юся рішення про необхідність розробки таких проектів актів

І (і і 122 Регламенту).

Відповідно до ст. 123 Регламенту у третьому читанні розгля-ціються і приймаються рішення щодо поправок (внесення ви­ні кінлень, уточнень, усунення помилок, суперечностей в тексті 1.1 кинопроекту), поданих після прийняття законопроекту в дру­гому читанні.

Розгляд законопроекту у третьому читанні включає:

  1. голосування щодо статей законопроекту, текст яких за-тіап змін після їх прийняття у другому читанні;

  2. голосування щодо проекту постанови, внесеного народ­ними депутатами — членами головного комітету, про схвалення підготовленого Кабінетом Міністрів України плану організацій­них, кадрових, матеріально-технічних, фінансових, інформацій­них заходів щодо введення в дію закону після прийняття зако­нопроекту;

  3. голосування законопроекту в цілому.

404

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]