Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПУ3.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.97 Mб
Скачать

Глава XII

освіти, науки, культури, мистецтва, охорони пам'яток історії її культури; поліграфії та видавничої справи; охорони навколиіи-нього природного середовища; організації та забезпечення без­печних і здорових умов життя населення, організації та розвит­ку охорони здоров'я, фізичної культури і спорту; праці, її оплати, умов і охорони праці, соціальних питань та зайнятості населен­ня, соціального захисту населення; забезпечення законності, охо­рони громадського порядку і прав громадян; міжнаціональних відносин; молодіжної політики, охорони материнства і дитин­ства; управління майном Автономної Республіки Крим у по­рядку, визначеному Верховною Радою Автономної Республіки Крим.

Рада міністрів Автономної Республіки Крим здійснює управ­ління майном, яке знаходиться на балансі Ради міністрів Авто­номної Республіки Крим, засновує друкований орган Ради мі­ністрів Автономної Республіки Крим, здійснює інші повноважен­ня, передбачені Конституцією Автономної Республіки Крим, законами України, нормативно-правовими актами Верховної Ради Автономної Республіки Крим, прийнятими в межах її ком­петенції.

Відносини органів влади Автономної Республіки Крим з під­приємствами, установами та організаціями, які перебувають у власності Автономної Республіки Крим, будуються на основі їх підзвітності і підконтрольності органам влади Автономної Рес­публіки Крим у межах і формах, передбачених законами Украї­ни і відповідно до них Конституцією Автономної Республіки Крим, нормативно-правовими актами Верховної Ради Автоно­мної Республіки Крим, прийнятими в межах її компетенції.

Відносини органів влади Автономної Республіки Крим з підприємствами, установами і організаціями інших форм влас­ності, а також з тими, які не перебувають в її управлінні, буду­ються на договірній і податковій основі та здійснюються в ме­жах і формах, передбачених законодавством України.

З питань, віднесених до відання Автономної Республіки Крим, підприємства, установи і організації, які не належать Ав­тономній Республіці Крим, зобов'язані надавати відповідну ін­формацію на вимогу органів влади Автономної Республіки Крим. Рада міністрів Автономної Республіки Крим забезпечує взає­модію органів виконавчої влади Автономної Республіки Крим з

551

Іпригоріальний устрій України

|І|шікюхоронними органами з питань громадської безпеки, охо-|м щи правопорядку і дотримання законності.

Рада міністрів Автономної Республіки Крим у межах своєї Компетенції має право скасовувати акти міністерств і республі-

і ІІІІ І.КИХ КОМІтетІВ АВТОНОМНОЇ Республіки КрИМ, ІНШИХ ПІД­ ІМ ИіМЧИХ їй органів, а з питань виконання державних функцій і іиніїїоважень також акти місцевих державних адміністрацій, її 11 ю нони прийняті з порушенням Конституції України, зако­ ні и України, актів Президента України, постанов Кабінету Мі- рів України.

І Іовноваження, порядок організації та діяльності Ради міні-і 11 н н Автономної Республіки Крим визначаються Конституцією України, Конституцією Автономної Республіки Крим, законами І країни і нормативно-правовими актами Верховної Ради Авто-ЦОМНОЇ Республіки Крим.

Рада міністрів Автономної Республіки Крим у межах своєї Компетенції видає постанови, рішення і розпорядження, обов'яз-ічіііі до виконання на всій території республіки.

У порядку, який визначається Верховною Радою Автоном-

Республіки Крим, Рада міністрів Автономної Республіки

Крим укладає договори та угоди з питань, віднесених до відан-ніі Автономної Республіки Крим.

І Іормативно-правові акти Верховної Ради Автономної Рес-п vi>піки Крим та рішення Ради міністрів Автономної Республі­ки Крим не можуть суперечити Конституції і законам Украї­ни та приймаються відповідно до Конституції України, законів України, актів Президента України і Кабінету Міністрів Украї­ни та на їх виконання.

Вирішення питань про відповідність Конституції Авто­номної Республіки Крим, правових актів Верховної Ради Ав-ГОНОМної Республіки Крим Конституції України здійснюєть-М відповідно до Конституції України Конституційним Судом У країни.

З мотивів невідповідності нормативно-правових актів Вер-КОВНОЇ Ради Автономної Республіки Крим Конституції України 1.1 законам України Президент України може зупинити дію цих іюрмативно-правових актів Верховної Ради Автономної Респу­бліки Крим з одночасним зверненням до Конституційного Су­ду України щодо їх конституційності.

EBB

552

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]