Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПУ3.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.97 Mб
Скачать

Глава XIII

референдумів та виборів до органів державної влади і місцевого

самоврядування;

9) забезпечує зберігання у відповідних органах місцевого са­моврядування офіційних документів, пов'язаних з місцевим само­врядуванням відповідної територіальної громади, забезпечує до­ступ до них осіб, яким це право надано у встановленому порядку; 10) вирішує за дорученням сільського, селищного, міського голови або відповідної ради інші питання, пов'язані з діяльніс­тю ради та її органів.

Секретар сільської ради може за рішенням ради одночасно здійснювати повноваження секретаря виконавчого комітету від­повідної ради.

Повноваження секретаря сільської, селищної, міської ради можуть бути достроково припинені за рішенням відповідної ради. Виконавчим органом сільської, селищної, міської, районної у місті (у разі її створення) ради є виконавчий комітет ради, який утворюється відповідною радою на строк її повноважень. Після закінчення повноважень ради, сільського, селищного, мі­ського голови, голови районної у місті ради її виконавчий комі­тет здійснює свої повноваження до сформування нового складу виконавчого комітету.

Кількісний склад виконавчого комітету визначається відпо­відною радою. Персональний склад виконавчого комітету сіль­ської, селищної, міської ради затверджується радою за пропози­цією сільського, селищного, міського голови, районної у місті ра­ди — за пропозицією голови відповідної ради.

Виконавчий комітет ради утворюється у складі відповідно сільського, селищного, міського голови, районної у місті ради — голови відповідної ради, заступника (заступників) сільського, селищного, міського голови, голови районної у місті ради, керу­ючого справами (секретаря) виконавчого комітету, а також ке­рівників відділів, управлінь та інших виконавчих органів ради, інших осіб. До складу виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради входить також за посадою секретар відповідної ради. Очолює виконавчий комітет сільської, селищної, міської ра­ди відповідно сільський, селищний, міський голова, районної у місті ради — голова відповідної ради. У виконавчому комітеті сільської ради функції секретаря виконавчого комітету за рі­шенням ради може здійснювати секретар відповідної ради.

613

Місцеве самоврядування в Україні

На осіб, які входять до складу виконавчого комітету ради і працюють у ньому на постійній основі, поширюються вимоги що­до обмеження сумісності їх діяльності з іншою роботою (діяль­ністю), встановлені Законом України «Про місцеве самовряду­вання в Україні» для сільського, селищного, міського голови.

Виконавчий комітет ради є підзвітним і підконтрольним ра­ді, що його утворила, а з питань здійснення ним повноважень органів виконавчої влади — також підконтрольним відповідним органам виконавчої влади.

До складу виконавчого комітету сільської, селищної, міської, районної у місті ради не можуть входити депутати відповідної

ради, крім секретаря ради.

Виконавчий комітет сільської, селищної, міської, районної у місті (у разі її створення) ради може розглядати і вирішувати питання, віднесені Законом України «Про місцеве самовряду­вання в Україні» до відання виконавчих органів ради.

Виконавчий комітет ради:

1) попередньо розглядає проекти місцевих програм соціаль­ но-економічного і культурного розвитку, цільових програм з ін­ ших питань, місцевого бюджету, проекти рішень з інших питань, що вносяться на розгляд відповідної ради;

  1. координує діяльність відділів, управлінь та інших вико­навчих органів ради, підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності відповідної територіальної громади, заслуховує звіти про роботу їх керівників;

  2. має право змінювати або скасовувати акти підпорядкова­них йому відділів, управлінь, інших виконавчих органів ради,

а також їх посадових осіб.

Основною формою роботи виконавчого комітету сільської, селищної, міської, районної у місті (у разі її створення) ради є його засідання. Засідання виконавчого комітету скликають­ся відповідно сільським, селищним, міським головою (головою районної у місті ради), а в разі його відсутності чи неможливості здійснення ним цієї функції — заступником сільського, селищ­ного, міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (районної у місті ради — заступником голови ради) в міру необхідності, але не рідше одного разу на місяць і є повноваж­ними, якщо в них беруть участь більше половини від загального складу виконавчого комітету.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]