Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конспект %3C%3CНабуття прав ІВ%3E%3E 2010.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
2.66 Mб
Скачать

2). Поновлення пропущених строків

Для поновлення пропущеного строку, встановленого пунктом 6 статті 10 та статтею 12 Закону, перевіряється наявність:

а) клопотання заявника з зазначенням поважних причин, з яких строк пропущений;

б) документів або відомостей, про необхідність яких було зазначено у повідомленні Укрпатенту;

в) документа про сплату збору за подання клопотання.

Клопотання заявника про поновлення пропущеного строку враховується, якщо воно одержано Укрпатентом протягом шести місяців від спливу цього строку.

Якщо зазначені в цьому пункті вимоги виконані, а причини, з яких пропущено строк, визнані поважними, то пропущений строк поновлюється, про що заявнику надсилається повідомлення.

Якщо хоча б одна із зазначених вимог не виконана або причини, з яких строк пропущено, не визнаються поважними, то пропущений строк не поновлюється, про що заявнику надсилається повідомлення.

4.22. Надання додаткових матеріалів

Якщо заявником відповідно до пункту 6 статті 10 Закону подано додаткові матеріали, то в процесі експертизи з’ясовується, чи не виходять вони за межі розкритої у поданій заявці суті позначення та переліку зазначених у заявці товарів і послуг.

Додаткові матеріали вважаються такими, що виходять за межі розкритої у поданій заявці суті позначення та переліку зазначених у заявці товарів і послуг, якщо вони містять ознаки, які слід уключити до позначення, що заявляється, як знак, або доповнюють перелік зазначених у заявці товарів і послуг. Заміна товару або послуги на іншу вважається доповненням переліку товарів і/або послуг.

Додаткові матеріали, які виходять за межі розкритої у поданій заявці суті позначення та переліку зазначених у заявці товарів і послуг, при проведенні експертизи не враховуються і можуть бути оформлені заявником як самостійна заявка, про що заявнику надсилається повідомлення.

4.23. Експертиза знаків, які мають міжнародну реєстрацію

Експертиза знаків, які мають міжнародну реєстрацію відповідно до Мадридської угоди та Протоколу, проводиться відповідно до пункту 15 статті 10 Закону та пункту 3.6 цих Правил.

Якщо за результатами дослідження заявленого позначення встановлено його відповідність умовам надання правової охорони для всього переліку товарів і/або послуг, то складається висновок, на підставі якого приймається рішення про реєстрацію знака для всіх товарів і послуг. До Міжнародного бюро надсилається заява про надання охорони знаку.

Якщо за результатами дослідження заявленого позначення встановлено його невідповідність умовам надання правової охорони для всього переліку товарів і/або послуг або його частини, або якщо виникла необхідність у наданні додаткових матеріалів, то складається обґрунтований попередній висновок, а до Міжнародного бюро ВОІВ надсилається повідомлення про попередню відмову відповідно до Адміністративної Інструкції.

У повідомленні про попередню відмову зазначаються всі підстави для відмови в наданні правової охорони та їх обґрунтування з обов‘язковим посиланням на положення Закону, цих Правил, інших нормативних документів, відомості довідково-пошукового апарату та відповідних офіційних видань. Строк для надання відповіді на попередню відмову складає три місяці від дати відправлення Укрпатентом повідомлення про попередню відмову. Цей строк може бути продовжений згідно з пунктом 6 статті 10 Закону.

У разі, якщо протягом зазначеного строку Укрпатентом не буде одержана мотивована відповідь від власника міжнародної реєстрації або його представника, або якщо доводи, наведені власником у відповіді, не визнані слушними, то складається висновок, на підставі якого приймається рішення про відмову в реєстрації знака для всіх товарів і послуг або рішення про реєстрацію знака для частини товарів і послуг та про відмову в реєстрації знака для іншої частини товарів і послуг.

На підставі прийнятого рішення Укрпатент відповідно до Адміністративної Інструкції надсилає до Міжнародного бюро ВОІВ заяву про підтвердження або відклик повідомлення про попередню відмову.