Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конспект %3C%3CНабуття прав ІВ%3E%3E 2010.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
2.66 Mб
Скачать

4.19. Ведення листування із представником

Якщо ведення справ за заявкою доручено представнику, листування із представником проводиться Укрпатентом за адресою для листування, зазначеною в заявці у розділі за кодом (750). У цьому разі відлік строків, встановлених Законом та Правилами для надання додаткових матеріалів, поданих у зв'язку з повідомленнями Укрпатенту, починається від дати їх одержання представником.

Якщо представників декілька, і заявником не призначено спільного представника та не визначено адресу для листування, листування проводиться за адресою представника, вказаного першим.

У разі зміни представника або припинення його повноважень заявник має письмово повідомити про це Укрпатент.

Будь-яка дія представника, на яку він має повноваження за довіреністю, вважається дією заявника, а будь-яка дія Укрпатенту щодо представника вважається дією щодо заявника. Якщо представник підписав заяву замість заявника, то довіреність обов’язково подається разом з заявкою.

4.20. Порядок участі заявника при розгляді питань, що виникли під час проведення експертизи

Якщо є необхідність у додаткових роз'ясненнях стосовно документів заявки або відповідності заявленого позначення умовам надання правової охорони, заявник має право з власної ініціативи чи на запрошення Укрпатенту, особисто або через свого представника брати участь у розгляді питань, що виникли під час проведення експертизи заявки.

Питання, що виникли при проведенні експертизи, викладаються у повідомленні Укрпатенту, а питання та додаткова аргументація заявника – у клопотанні заявника про особисту участь у розгляді заявки.

Якщо ініціатива стосовно спільного розгляду питань, що виникли під час проведення експертизи, належить заявнику, то він має подати відповідне письмове клопотання.

Якщо заявник прибув на переговори чи експертну нараду без попереднього узгодження з Укрпатентом, то йому може бути відмовлено в їх проведенні.

Розгляд питань, що виникли під час проведення експертизи заявки, здійснюють шляхом проведення переговорів чи експертної наради.

Переговори проводять щодо питань, які можуть бути вирішені безпосередньо експертом або керівництвом експертного відділу і заявником.

Експертну нараду проводять щодо питань, які вимагають участі ряду фахівців – членів експертної ради Укрпатенту.

Якщо від імені кількох заявників у розгляді питань, що виникли під час проведення експертизи, бере участь один з них, то він повинен мати довіреність від решти заявників на представництво у переговорах чи експертній нараді.

Пропозиція щодо проведення переговорів чи експертної наради, дата і час їх проведення зазначаються в повідомленні Укрпатенту.

Сторона, яка у призначений час за збігом обставин не має можливості взяти участь у переговорах чи експертній нараді, повідомляє про це іншу сторону і узгоджує з нею іншу дату і час їх проведення.

4.21. Продовження та поновлення пропущених строків

1) Продовження строків

Для продовження строку, встановленого пунктом 8 статті 7, пунктом 6 статті 10 та статтею 12 Закону, перевіряється наявність:

а) клопотання заявника;

б) документа про сплату збору за його подання.

Клопотання заявника про продовження встановленого строку враховується, якщо воно одержано Укрпатентом тільки у межах цього встановленого строку.

Якщо у межах встановленого строку Укрпатентом одержано декілька клопотань про його продовження, строк продовжується на загальну кількість місяців, зазначених у клопотаннях, але не більше, ніж на шість місяців.

Якщо документ про сплату збору не доданий до клопотання, строк не продовжується.

Клопотання про продовження строку, яке одержано Укрпатентом після спливу встановленого строку, не враховується.