Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конспект %3C%3CНабуття прав ІВ%3E%3E 2010.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
2.66 Mб
Скачать

4.14. Повідомлення про надання додаткових матеріалів

Повідомлення про необхідність надання додаткових матеріалів надсилається заявнику лише в тому випадку, коли без таких матеріалів проведення кваліфікаційної експертизи неможливе або у разі виникнення обґрунтованих сумнівів у достовірності будь-яких відомостей чи елементів, що містяться в документах заявки.

Підставами для повідомлення є необхідність надання, зокрема:

1) документів про згоду відповідних компетентних органів або власників на використання в складі знака елементів, що зображують або імітують державні герби, прапори та інші державні символи (емблеми); офіційні назви держав, емблеми, скорочені чи повні найменування міжнародних, міжурядових організацій; офіційні контрольні, гарантійні та пробірні клейма, печатки;

2) копій документів, що засвідчують право заявника на державні нагороди та інші відзнаки;

3) копій документів, що підтверджують правомірність включення до позначення, що заявляється, зокрема зазначення року, дати (наприклад, дати заснування виробництва), або підтверджують право заявника на нагороди або інші відзнаки, якими відмічені товари, щодо яких заявлено позначення, якщо воно містить такі відомості. У разі неможливості з об'єктивних причин надання зазначених документів враховується письмове підтвердження відповідальності заявника за достовірність відомостей щодо нагород і відзнак або дати заснування виробництва.

Повідомлення може бути доповнено також питаннями іншого характеру, у тому числі зауваженнями та пропозиціями, пов’язаними з проведенням експертизи заявки, якщо без з‘ясування цих питань проведення кваліфікаційної експертизи неможливе.

Повідомлення має бути обґрунтованим, з обов‘язковим посиланнями на положення Закону, цих Правил, інших нормативних документів.

Додаткові матеріали, зазначені у повідомленні, мають бути одержані Укрпатентом протягом двох місяців від дати одержання його заявником.

Якщо Укрпатентом не будуть одержані додаткові матеріали, зазначені в повідомленні в установлений строк та, якщо заявник не подасть клопотання про його продовження, то заявка вважається відкликаною, про що заявнику надсилається повідомлення.

4.15. Складання висновку

У разі, якщо за результатами дослідження заявленого позначення встановлено його невідповідність умовам надання правової охорони для всього переліку товарів і/або послуг або його частини, складається обґрунтований попередній висновок, який надсилається заявнику

Попередній висновок має містити всі підстави для відмови в наданні правової охорони та їх обґрунтування з обов‘язковим посиланнями на положення Закону, Правил, інших нормативних документів, відомості довідково-пошукового апарату та відповідних офіційних видань.

Заявник має право надати мотивовану відповідь на користь реєстрації. Мотивована відповідь заявника має бути одержана Укрпатентом протягом двох місяців від дати одержання ним попереднього висновку і містити доводи, що свідчать на користь реєстрації знака.

У разі необхідності додаткових роз'яснень може бути проведений розгляд заявки за участю заявника.

Заявник може надати листа-згоду на реєстрацію знака на своє ім’я від власника протиставленого знака або заявника протиставленого позначення.

За результатами експертизи складається висновок.

Якщо відповідь на попередній висновок одержана Укрпатентом у встановлений строк і доводи, надані заявником, визнаються слушними, то у висновку зазначається, що заявлене позначення відповідає умовам надання правової охорони для всіх товарів і/або послуг

Якщо відповідь на попередній висновок одержана Укрпатентом у встановлений строк, але доводи, надані заявником, не визнаються слушними, то у висновку зазначається, що заявлене позначення не відповідає умовам надання правової охорони для всіх товарів і/або послуг.

У разі, якщо відповідь на попередній висновок одержана Укрпатентом у встановлений строк, але доводи, надані заявником, не визнаються слушними для частини товарів і/або послуг, то у висновку зазначається, що заявлене позначення відповідає умовам надання правової охорони для частини товарів і/або послуг та не відповідає умовам надання правової охорони для іншої частини товарів і/або послуг. У висновку наводяться ті товари і/або послуги для яких заявлене позначення не відповідає умовам надання правової охорони.

У висновку наводяться всі підстави для відмови в наданні правової охорони та їх обґрунтування з обов‘язковим посиланнями на положення Закону, Правил, інших нормативних документів, відомості довідково-пошукового апарату та відповідних офіційних видань.

У разі, якщо Укрпатентом не буде одержана відповідь на попередній висновок у встановлений строк та, якщо заявник не подасть клопотання про його продовження, то заявка вважається відкликаною, про що заявнику надсилається повідомлення.