Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конспект %3C%3CНабуття прав ІВ%3E%3E 2010.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
2.66 Mб
Скачать

4.16. Рішення про реєстрацію знака і рішення про відмову в реєстрації знака

Висновок за результатами експертизи набирає чинності після затвердження його Держдепартаментом.

На підставі затвердженого висновку експертизи Держдепартамент приймає рішення

про реєстрацію знака для всіх зазначених у заявці товарів і/або послуг,

або

про реєстрацію знака щодо частини зазначених у заявці товарів і послуг та про відмову в реєстрації знака для іншої частини зазначених у заявці товарів і послуг,

або

про відмову в реєстрації знака для всіх зазначених у заявці товарів і послуг.

Рішення Держдепартаменту надсилається заявнику разом з висновком.

4.17. Порядок розгляду заперечення проти заявки

У разі, якщо проти заявки, щодо якої проводиться експертиза заявленого позначення, Укрпатентом одержано заперечення згідно з пунктом 8 статті 10 Закону, то перевіряється:

  • наявність копії заперечення;

  • дотримання строку його подання,

  • наявність документа про сплату збору за подання заперечення;

  • зазначення номеру заявки, щодо якої подано заперечення.

Якщо заперечення одержано Укрпатентом пізніше ніж за 5 днів до дати прийняття Держдепартаментом рішення за заявкою та/або документ про сплату збору за його подання не надано одночасно з запереченням, таке заперечення не приймається до розгляду і повертається його подавцю.

Заперечення повертається подавцю, якщо в ньому не зазначено номер заявки, проти якої воно подається.

Якщо заперечення приймається до розгляду, Укрпатент надсилає його копію заявнику.

Якщо заявник протягом двох місяців від дати одержання копії заперечення не повідомить Укрпатент про своє ставлення до нього, заперечення розглядається у межах викладених у ньому мотивів.

Результати розгляду заперечення та відповіді заявника, якщо вони визнані Укрпатентом слушними, враховуються при складанні висновку за результатами експертизи.

Копія рішення Держдепартаменту, що прийняте на підставі висновку, який складено з урахуванням результатів розгляду заперечення, надсилається подавцю заперечення.

4.18. Ведення листування із заявником

Листування із заявником проводиться Укрпатентом за адресою для листування, зазначеною в заявці у розділі за кодом (750).

Документи (повідомлення, рішення тощо), за якими передбачено встановлений Законом строк для надання відповіді, надсилаються заявнику з поштовим повідомленням про вручення. Відлік строків, встановлених Законом та Правилами, починається від дати, за якою поштове повідомлення було вручено заявнику.

Документ, відправлений з поштовим повідомленням про вручення, вважається врученим, навіть якщо на момент його вручення, адресат змінив адресу для листування, але не повідомив своєчасно про це Укрпатент, або відмовився прийняти повідомлення Укрпатенту, про що є відповідна поштова відмітка. Відлік строків, встановлених Законом та Правилами, починається від дати, за якою у поштовому повідомленні була здійснена відповідна відмітка про такі обставини.

Якщо як адреса для листування за кодом (750) зазначена абонентська (поштова) скринька, документи вважаються врученими на п‘яту добу після їх відправлення Укрпатентом.

Якщо заявників декілька і у розділі за кодом (750) зазначено декілька адрес, листування проводиться за адресою, зазначеною першою за кодом (750).