Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конспект %3C%3CНабуття прав ІВ%3E%3E 2010.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
2.66 Mб
Скачать

4.6. Процедура поділу заявки

Процедура поділу заявки застосовується до заявки, що знаходяться на розгляді в Укрпатенті, після встановлення дати її подання до дати прийняття рішення за цією заявкою.

Поділ заявки (поділена заявка) може бути здійснено шляхом подання заявником заяви про внесення зміни, пов‘язаної з поділом заявки.

Така заява може бути подана після встановлення дати подання поділеної заявки до дати прийняття рішення за нею, за умови, що поділена заявка не відкликана або не вважається відкликаною. Перелік товарів і послуг за поділеною заявкою повинен містити декілька товарів і/або послуг.

Заявка може бути поділена заявником на дві або декілька заявок (виділених заявок) шляхом розподілу між такими заявками товарів і/або послуг, неспоріднених з тими, що залишаються у переліку поділеної заявки.

Одночасно з поданням заяви про внесення до заявки змін, пов‘язаних з її поділом сплачується збір за її подання відповідно до Порядку.

У разі дотримання встановлених вимог, заявнику надсилається повідомлення про необхідність протягом двох місяців від дати одержання такого повідомлення подати документи виділеної заявки та сплатити збір за подання виділеної заявки відповідно до Порядку.

Документи виділеної заявки складаються з дотриманням встановлених вимог до заявки.

Зображення позначення за виділеною заявкою має бути тотожним зображенню за поділеною заявкою. Зазначення імені (найменування) заявника та його місця проживання (місцезнаходження) у поділеній та у виділеній заявках мають бути ідентичними, назви товарів і/або послуг, що перенесені до виділеної заявки, зазначаються термінами ідентичними тим, що були використані для зазначення цих товарів і/або послуг у переліку поділеної заявки.

Якщо у встановлений строк Укрпатентом одержані документи виділеної заявки і, якщо вони відповідають установленим вимогам, то проводиться поділ заявки.

Виділеній заявці надається номер за кодом (210), що відповідає номеру нової заявки на дату подання виділеної заявки з доданням літери “В” (“виділена”) в кінці номера.

Бібліографічні дані виділеної заявки доповнюються відомостями щодо поділеної заявки (номер і дата подання) за кодом (641).

За наявності пріоритету за поділеною заявкою він зберігається і за виділеною заявкою, для чого в бібліографічних даних виділеної заявки зазначаються відомості щодо пріоритету.

Дата подання виділеної заявки, яка зазначається за кодом (220), є такою самою як дата подання поділеної заявки, про що заявнику надсилається повідомлення.

Із переліку товарів і/або послуг поділеної заявки вилучаються товари і/або послуги, які перенесені до переліку виділеної заявки, про що заявнику надсилається повідомлення.

Якщо збір за подання виділеної заявки не сплачено одночасно з її поданням та/ або документи виділеної заявки не відповідають встановленим вимогам, то заявнику надсилається повідомлення про необхідність усунення виявлених недоліків протягом двох місяців від дати одержання такого повідомлення.

Якщо у встановлений строк заявником не будуть усунуті, зазначені у повідомленні недоліки, та/або не буде сплачено збір за подання виділеної заявки, виділена заявка вважається відкликаною, про що заявнику надсилається повідомлення.

У разі, якщо в установлений строк Укрпатентом не будуть одержані документи виділеної заявки, поділ заявки не проводиться, про що заявнику надсилається повідомлення.

Кваліфікаційна експертиза виділеної заявки проводиться одночасно з кваліфікаційною експертизою поділеної заявки.

За відповідності документів заявки формальним вимогам статті 7 заявнику надсилається про це повідомлення з пропозицією протягом одного місяця від дати його одержання узгодити бібліографічні дані та перелік товарів і послуг за заявкою.

Якщо в установлений строк Укрпатентом не будуть одержані зауваження щодо результатів формальної експертизи, то бібліографічні дані вважаються узгодженими і Укрпатент проводить кваліфікаційну експертизу заявки.

У разі невідповідності документів заявки формальним вимогам статті 7 Закону заявнику надсилається повідомлення із зазначенням усіх виявлених недоліків і пропозицією щодо їх усунення протягом двох місяців від дати одержання цього повідомлення.

Усі виявлені під час проведення формальної експертизи заявки недоліки, зазначені у повідомленні Укрпатенту, мають бути усунені заявником протягом двох місяців від дати одержання ним такого повідомлення.

У разі, якщо у цей строк недоліки не будуть усунуті або,

одержана Укрпатентом відповідь на повідомлення не міститиме затребуваних відомостей та/або документів у повному обсязі, та/або

якщо до спливу цього строку заявником не буде подано клопотання про його продовження відповідно до пункту 6 статті 10 Закону, та/або

не буде сплачено збір за його подання відповідно до Порядку,

то заявка вважається відкликаною, про що заявнику надсилається повідомлення.