Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конспект %3C%3CНабуття прав ІВ%3E%3E 2010.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
2.66 Mб
Скачать

4.5. Перевірка документів заявки на відповідність встановленим вимогам

1) Документи заявки перевіряються на відповідність вимогам статті 7 Закону.

У разі, якщо документи заявки оформлені з порушенням цих вимог, то заявнику надсилається повідомлення про необхідність усунення виявлених невідповідностей.

2) Перелік товарів і/або послуг, зазначений у заявці, досліджується на:

а) відповідність чи узгодженість наведених у переліку назв товарів і/або послуг назвам товарів і послуг відповідно до чинної на дату подання заявки редакції МКТП;

б) правильність здійсненого заявником класифікування товарів і/або послуг відповідно до МКТП;

в) визначеність термінів, що використовуються для позначення назв товарів і/або послуг на можливість їх віднесення до відповідного класу МКТП.

Під час дослідження виявляється, чи містить перелік як назви товарів і/або послуг терміни, не зазначені в МКТП, і чи є вжиті терміни достатньо зрозумілими для віднесення товарів і/або послуг до відповідного класу МКТП.

У разі необхідності уточнення термінів Укрпатент повідомляє про це заявника або пропонує йому перелік товарів і/або послуг, відкоригований з використанням термінів чинної редакції МКТП.

Якщо у переліку товарів і/або послуг зазначено заголовок певного класу з доданням невизначеного формулювання, наприклад: “усі товари (послуги), що включені до класу”, або “товари (послуги), що можуть бути віднесені до класу”, то такі формулювання не приймаються, а заявнику надсилається повідомлення про необхідність зазначити конкретні назви товарів (послуг) відповідного класу. У разі, якщо заявник не виконає цю вимогу, то зазначені формулювання не включаються до переліку товарів (послуг).

Діяльність в галузі роздрібної та оптової торгівлі як така не є послугою для цілей реєстрації знака.

Якщо у переліку як послуга зазначена діяльність в галузі роздрібної та оптової торгівлі (реалізація товарів, оптово-роздрібний продаж, торгівля магазини, аптеки тощо), для визначення обсягу прав заявнику надсилається повідомлення про необхідність надання переліку конкретних послуг, пов‘язаних з торгівлею, і віднесених до відповідних класів МКТП.

Якщо після дослідження переліку товарів і/або послуг, Укрпатент уважає, що будь-які товари і/або послуги, зазначені в заявці, визначені термінами, які є незрозумілими або надто невизначеними для цілей класифікації, або неправильними з лінгвістичної точки зору, то заявнику надсилається повідомлення з пропозицією замінити чи виключити зазначені терміни із переліку товарів і/або послуг.

Якщо пропозиція Укрпатенту не узгоджується заявником, то у переліку товарів і/або послуг залишається термін, зазначений заявником, за умови, що заявником визначений, а Укрпатентом підтверджений клас МКТП, до якого цей термін має бути віднесений.

Якщо Укрпатентом не підтверджується визначений заявником клас МКТП або клас МКТП визначити неможливо, то такий термін вилучається з переліку товарів і/або послуг.

Якщо класифікування товарів і/або послуг здійснено заявником невірно, то йому надсилається повідомлення про виправлення щодо класифікування товарів і/або послуг.

У разі незгоди заявника з Укрпатентом щодо класифікування товарів і/або послуг, остаточним є класифікування, здійснене Укрпатентом.

Клас МКТП, з якого повністю вилучені або перенесені до інших класів усі товари і/або послуги, вилучається з переліку.

Якщо за результатами дослідження класифікування кількість класів МКТП визначена більшою, ніж кількість класів, з урахуванням яких сплачено збір, то заявнику надсилається повідомлення про необхідність приведення суми збору у відповідність до кількості класів МКТП, шляхом доплати збору або визначення, щодо яких класів, наведених у переліку, в межах сплаченого збору заявник просить зареєструвати знак.

Якщо документ про сплату збору додатково за кожний клас, зазначений у повідомленні не надійшов протягом двох місяців від дати одержання заявником такого повідомлення, або, якщо до спливу цього строку не подано клопотання про його продовження та/або не сплачено збір за його подання, то заявка вважається відкликаною, про що заявнику надсилається повідомлення.

3) Якщо заявник доручив ведення справ за заявкою представнику, перевіряється наявність довіреності та її відповідність встановленим вимогам.

У разі відсутності довіреності або її невідповідності встановленим вимогам, за адресою для листування надсилається про це відповідне повідомлення.

4) Якщо заявник просить зареєструвати знак, який підпадає під дію статті 6quinquies Паризької конвенції (правило "tеllе-quеllе"), про що свідчить відмітка за кодом (390), то перевіряється наявність документа, що підтверджує факт реєстрації знака в країні походження.

5) За наявності відповідних відомостей за кодами (641) і (646), їх беруть до уваги, зокрема, якщо заявка, що розглядається, є виділеною після поділу первісної заявки, а також, якщо заявник має намір одержати повторну реєстрацію знака відповідно до статті 22 Закону.