Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конспект %3C%3CНабуття прав ІВ%3E%3E 2010.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
2.66 Mб
Скачать

3.4. Встановлення пріорітету

Для цілей встановлення пріоритету виставка, проведена на території України визнається офіційною міжнародною, якщо вона влаштована державним або іншим органом публічної влади (президентом, адміністративними органами, торговельно-промисловою палатою тощо), і офіційно визнаною міжнародною - якщо вона визнана такою будь-якою державою або іншим органом публічної влади.

В Україні рішення про надання виставці статусу міжнародної приймає Рада з питань виставкової діяльності в Україні на основі документів, поданих організатором (організаторами) виставки, після проведення аудиту статистичних даних та результатів сертифікації.

Право на пріоритет знака, використаного в експонаті, показаному на офіційній міжнародній або офіційно визнаній міжнародній виставці, проведеній на території України має заявник, який уклав з організатором виставки договір на участь у виставці (учасник виставки).

Пріоритет установлюється тільки для товарів і/або послуг, указаних у документі, що підтверджує показ експонатів на виставці або пропонування послуг із використанням заявленого знака.

г) У розділі під кодом (750) зазначається будь-яка зручна для листування адреса на території України, ім’я або найменування адресата. За наявності вказуються номери телефону, факсу чи інших засобів зв’язку.

Як адреса для листування визначається і наводиться лише одна адреса.

Декілька заявників, що мають різні адреси, мають визначити тільки одну адресу для листування і вказати її в цьому розділі.

д) У розділі за кодом (740) наводяться відомості щодо представника, якщо такого призначено. Наводяться повне ім’я та адреса представника. В разі, якщо представником є патентний повірений, додатково зазначається його реєстраційний номер.

Декілька заявників повинні призначити лише одного спільного представника.

є) За кодом (540) відтворюють зображення позначення, що заявляється.

Словесні позначення можуть бути відтворені стандартними символами, якщо не заявляється про будь-які особливі характеристики знака або про будь-який певний колір. У цьому разі проставляють позначку за кодом (541).

Для відтворення всіх інших позначень проставляють позначку за кодом (546).

Якщо словесне позначення чи його частину відтворюється іншою мовою, ніж українська, то наводять його транслітерацію, а для слів природної мови, що є у складі такого позначення, наводять їх переклад українською мовою.

Якщо словесне позначення чи його частина не мають смислового значення, то за кодом (571) в описі може бути зазначений спосіб його утворення, наприклад, початкові склади декількох слів, абревіатура, вигадане слово тощо.

Якщо словесне позначення не поширене в українській мові, наприклад, спеціальний термін, застаріле слово тощо, то в описі вказують його значення (тлумачення).

За кодом (591) зазначають колір (поєднання кольорів) заявленого позначення, якщо зображення позначення відтворюється (заявляється) у кольоровому виконанні.

Якщо зображення позначення відтворюється (заявляється) у чорно-білому виконанні, то відомості про це до зазначеного коду не вносять.

Якщо як знак заявляється колір як такий або комбінація кольорів як таких, то проставляють позначку за кодом (558).

За кодом (540) таке позначення відтворюють у вигляді відбитків із поверхнею, на яку нанесено колір або комбінація кольорів

За кодом (571) наводять пояснювальний словесний опис кольору (комбінації кольорів) та його характеристики. Опис може містити відомості про використання кольору (комбінації кольорів) щодо товарів і/або послуг і/або приклади такого використання.

Якщо заявляється зображення позначення, що рухається за кодом (540) відтворюють зображення позначення у (нерухомому) статичному стані.

За кодом (571) наводять опис рухів, їх послідовність, тривалість, інші характеристики. Одночасно надають відеозапис позначення на відеокасеті.

Якщо заявляється тривимірне позначення, то проставляють позначку за кодом (554).

За кодом (540) відтворюють зображення позначення у такому ракурсі, який дає можливість сприйняти все позначення в цілому. За потреби, надають зображення всіх проекцій об’ємного позначення, які дають вичерпне його сприйняття.

У разі, якщо заявник вважає кольорове виконання позначення вирізняльною ознакою знака, він має подати зображення позначення в цьому кольорі або поєднанні кольорів, та у розділі під кодом (591) зазначити колір (або поєднання кольорів), наприклад, у такій редакції: зелений, жовтий, білий.

Якщо заявник не претендує на колір як на вирізняльну ознаку знака або планує використовувати його у будь-якому кольорі, зображення позначення подається у чорно-білому виконанні, а розділ під кодом (591) не заповнюється.