Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПриродноресурсовеправоУкр2005Каракаша.doc
Скачиваний:
101
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
2.84 Mб
Скачать

§ 4. Державне управління і державний контроль

у галузі використання, відтворення

і охорони тваринного світу

Державне управління та регулювання у галузі використання, відтворення і охорони тваринного світу здійснюють Кабінет Мі­ністрів України, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, міс­цеві державні адміністрації, Мінприроди, Держкомприродресурсів, спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади з питань мисливського господарства та полювання, спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади з питань рибного господарства та їх територіальні органи, інші спеціально уповноважені на це органи виконавчої влади відповідно до їх пов­новажень.

254

255

Кабінет Міністрів України як центральний орган державного управління забезпечує реалізацію державної політики у галузі охо­рони, використання і відтворення тваринного світу, здійснює уп­равління об'єктами тваринного світу державної власності, забезпе­чує державне регулювання і контроль у галузі охорони, викорис­тання і відтворення тваринного світу, розробляє та здійснює за­гальнодержавні програми у галузі охорони, використання і відтво­рення тваринного світу, затверджує порядок встановлення еколо­гічних нормативів, лімітів та видачі відповідних дозволів або інших документів на право використання об'єктів тваринного світу як природного ресурсу загальнодержавного значення, організує зов­нішньоекономічні зв'язки і міжнародне співробітництво у галузі охорони, використання і відтворення тваринного світу, забезпечує координацію роботи спеціально уповноважених центральних орга­нів виконавчої влади у галузі охорони, використання і відтворення тваринного світу.

Спеціально уповноваженими центральними органами виконав­чої влади з питань охорони, використання і відтворення тваринно­го світу є Мінприроди і Держкомприродресурсів. До їх повноважень належать: здійснення нормативного регулювання у галузі охорони, використання і відтворення тваринного світу; організація робіт з охорони, використання і відтворення об'єктів тваринного світу, збе­реження та поліпшення середовища їх існування, умов розмножен­ня і шляхів міграції; координація діяльності органів державної вла­ди, підприємств, установ, організацій та громадян у галузі охорони, використання і відтворення тваринного світу; розроблення порядку видачі, а також забезпечення видачі відповідних дозволів або інших документів на право використання об'єктів тваринного світу, які належать до природних ресурсів; прийняття рішень про припинен­ня використання об'єктів тваринного світу у випадках, передбаче­них законодавством; встановлення лімітів, норм використання об'єктів тваринного світу, вирішення питань щодо регулювання по­лювання, рибальства та інших видів використання об'єктів тварин­ного світу; забезпечення ведення державного обліку чисельності та обліку обсягів добування об'єктів тваринного світу; ведення моніто­рингу та державного кадастру тваринного світу; здійснення інших повноважень, передбачених законодавством.

Однією з основних функцій управління є контроль у галузі охо­рони, використання і відтворення тваринного світу. Завданням контролю у цій галузі є забезпечення дотримання вимог фауністич­ного законодавства всіма державними органами, підприємствами, установами, організаціями та громадянами. Такий контроль може бути державним, громадським і відомчим1.

Державний контроль у галузі охорони, використання і відтво­рення тваринного світу згідно зі ст. 57 Закону "Про тваринний

1 Див.: Екологічне право: Особлива частина / За ред. В. І. Андрейцева. — К., 2001. — С 423.

256

світ" здійснюється Кабінетом Міністрів України, місцевими дер­жавними адміністраціями, радами та їх виконавчими органами, спеціально уповноваженими центральними органами виконавчої влади з питань екології та природних ресурсів, мисливського гос­подарства та полювання і рибного господарства та їх територіаль­ними органами, іншими державними органами. Порядок здійснен­ня державного контролю визначається законодавством.

У межах своєї компетенції ці органи уповноважені: ставити ви­моги щодо усунення порушень фауністичного законодавства; при­пиняти у встановленому порядку використання тваринного світу, яке здійснюється з порушенням законодавства; припиняти неза­конні дії або анулювати дозволи та встановлювати обмеження на використання тваринного світу, утримання, реалізацію, вивезення з України на її територію диких тварин; зупиняти тимчасово в ус­тановленому порядку роботи, під час яких порушуються правила, норми, інші вимоги законодавства, до усунення порушень; здій­снювати контроль за торгівлею мисливськими трофеями, виготов­ленням виробів з них; подавати позови про відшкодування збитків і втрат, заподіяних внаслідок порушення фауністичного законо­давства; здійснювати інші права.

Посадові особи цих органів, а також підприємств, установ і ор­ганізацій, що здійснюють охорону, використання і відтворення тваринного світу, відповідно до ст. 60 Закону "Про тваринний світ" мають право: давати обов'язкові до виконання вказівки (при­писи) про усунення порушень фауністичного законодавства; пере­віряти документи на право використання об'єктів тваринного сві­ту, зупиняти транспортні (плавучі) засоби та проводити огляд ре­чей, транспортних (у тому числі плавучих) засобів, знарядь полю­вання і рибальства, добутої продукції та інших предметів; достав­ляти осіб, які порушують законодавство, до міліції чи місцевих ор­ганів влади; вилучати у правопорушників знаряддя добування тва­рин (у тому числі водних), плавучі і транспортні засоби, обладнан­ня та предмети, що були знаряддями правопорушення, незаконно добуту продукцію, а також відповідні документи, проводити фо­тографування, звукозапис, кіно- і відеозйомки як допоміжний за­сіб для попередження і відтворення тваринного світу, викликати посадових осіб, громадян України та іноземців для дачі усних або письмових пояснень у зв'язку з порушенням ними законодавства; визначати розмір збитків, завданих об'єктам тваринного світу, за затвердженими таксами та методиками; мають інші права, перед­бачені законом.

Для здійснення державного контролю у складі спеціально упов­новаженого центрального органу виконавчої влади та їх територі­альних органів можуть створюватися спеціальні підрозділи. Під час виконання службових обов'язків державні інспектори цих підрозді­лів мають право на носіння форми встановленого зразка, а також на носіння та застосування табельної зброї та інших спеціальних засобів відповідно до законодавства.

257

Громадський контроль у галузі охорони, використання і від­творення тваринного світу здійснюється громадськими інспекто­рами охорони навколишнього природного середовища та громад­ськими інспекторами спеціально уповноважених центральних органів виконавчої влади з питань мисливського господарства та полювання і рибного господарства. Повноваження громадських інспекторів визначаються Положенням про громадських інспек­торів з охорони навколишнього природного середовища, затвер­дженим наказом Міністерства охорони навколишнього природ­ного середовища та ядерної безпеки України від 5 липня 1999 р. № 150'.

Відомчий контроль у галузі охорони, використання і відтворен­ня тваринного світу зобов'язані здійснювати ті органи, у відомстві яких знаходяться підприємства, установи, організації, що викорис­товують об'єкти тваринного світу. Відповідно до ст. 56 Закону "Про тваринний світ" для забезпечення охорони та організації ра­ціонального використання тваринного світу ведуться державний облік тварин, облік обсягів їх добування, а також державний ка­дастр тваринного світу.

Порядок ведення обліку тварин та обсягу їх добування встанов­люється спеціально уповноваженим центральним органом вико­навчої влади з питань екології та природних ресурсів за погоджен­ням із спеціально уповноваженим центральним органом виконав­чої влади з питань статистики, заінтересованими органами вико­навчої влади та відповідними науковими установами.

Відповідно до Положення про порядок ведення державного ка­дастру тваринного світу, затвердженого постановою Кабінету Мі­ністрів України від 15 листопада 1994 р. № 772, державний ка­дастр — це систематизована сукупність відомостей про географіч­не поширення видів (груп видів) тварин, їх чисельність і стан, ха­рактеристики середовища їх перебування і сучасного господарсько­го використання, а також інших даних, необхідних для забезпечен­ня охорони і раціонального використання тваринного світу. Дер­жавний кадастр тваринного світу ведеться на всій території Украї­ни, її континентальному шельфі та у виключній (морській) еконо­мічній зоні. Ведення кадастрових робіт на територіях, що не пере­бувають під її юрисдикцією, Україна здійснює відповідно до укла­дених міжнародних договорів. Державний кадастр тваринного сві­ту видається один раз на п'ять років.

Моніторинг тваринного світу є складовою моніторингу навко­лишнього природного середовища і здійснюється відповідно до За­кону "Про охорону навколишнього природного середовища". Мо­ніторинг тваринного світу є системою спостережень, збирання, об­робки, передавання його змін та розроблення науково обгрунтова­них рекомендацій для прийняття управлінських рішень. Моніто­ринг тваринного світу здійснюють центральний орган виконавчої

1 Офіційний вісник України. - 1999. - № 37. - Ст. 119.

258

влади з питань охорони навколишнього природного середовища, центральний орган виконавчої влади з питань лісового господарс­тва, інші органи державної виконавчої влади, а також підприємс­тва, установи, організації, діяльність яких призводить або може призвести до погіршення стану об'єктів тваринного світу та навко­лишнього природного середовища.