Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЭП ПОЛНАЯ ВЕРСИЯ.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
3.77 Mб
Скачать

6. Зміна змісту та розірвання контракту

6.1. Контракт може бути припинений або розірваний з підстав, передбачених чинним законодавством та на умовах визначених у контракті.

6.2. Підставами для розірвання контракту є:

6.2.1. Закінчення строку його дії, якщо не досягнуто до мовлення з ректором академії про продовження трудових відносин на новий строк, в т.ч. у разі не обрання на новий строк за конкурсом науково-педагогічного працівника або не виявлення бажання брати участь у конкурсі на новий строк. Даний контракт не може «переходити» в договір на невизначений строк, а підлягає кожного разу, за угодою сторін, після закінчення строку його дії, продовженню або укладанню на новий термін.

6.2.2. Угода сторін (пункт 1 статті 36 Кодексу законів про працю України).

Продовження дод. Ж

6.2.3. Ініціатива закладу освіти до закінчення строку дії контракту на умовах передбачених законодавством (статті 40, 41 Кодексу законів про працю України).

6.2.4. Ініціативи працівника до закінчення терміну дії контракту в зв’язку з порушенням закладом освіти законодавства про працю, невиконання умов, передбачених контрактом (стаття 39 Кодексу законів про працю України)

6.2.5. З ініціативи закладу освіти дострокове розірвання контракту може бути тільки за умов, передбачених чинним трудовим законодавством, а також при невиконанні працівником умов, викладених у пунктах 3.1.-3.7. цього контракту.

6.3. Додатковими підставами припинення та розірвання контракту не передбаченим чинним законодавством України є:

6.3.1. Представлення не менше трьох доповідних записок керівниками структурних підрозділів, відповідними проректорами та вищестоящими керівниками про невиконання працівником вимог посадової інструкції та доручень, виконання яких сприяє покращенню стану справ на закріпленій дільниці роботи, а також в академії.

6.3.2. Поширення відомостей, що паплюжать честь, гідність, добре ім’я навчального закладу, або її працівників, незалежно від мотивів та наслідків такого поширення.

При розірванні контракту з підстав, не передбачених чинним законодавством, звільнення проводиться за п.8 статті 36 Кодексу законів про працю України.

6.3.3. Неетична поведінка науково-педагогічного працівника, що є несумісною з продовженням даної роботи.

6.3.4. Систематичне невиконання працівником без поважних причин покладених на нього законодавством про працю та передбачених цим контрактом зобов’язань, якщо до нього раніше застосовувались заходи впливу(розгляд на Вченій раді, засіданнях кафедри, повне або часткове позбавлення розміру премій і т.п.) або заходи дисциплінарного стягнення (оголошення догани).

6.4. Сторони вживають заходів до дотримання конфіденційності умов контракту.

6.5. Умови цього контракту можуть бути змінені тільки за угодою сторін у письмовій формі.

6.6. Контракт набирає чинності з часу його підписання сторонами.

6.7. Цей контракт укладений у двох примірниках, які зберігаються у кожній із сторін і мають однакову юридичну силу.