Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аудит Давидов.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
09.12.2018
Размер:
6.93 Mб
Скачать

6. Забезпечення необхідної чисельності компетентних співробітників, які мають право на експертизу в спеціальних галузях господарської діяльності підприємств.

Розробка внутрішніх програм для створення й підтримки експертизи в таких галузях, як аудит, з використанням комп'ютерних програм, ме­тодів статистичної вибірки.

Стимулювання участі у зовнішніх програмах навчання, семінарах і конференціях для набуття досвіду щодо оцінки господарської діяльності підприємства.

Стимулювання членства та участі в організаціях, які займаються пи­таннями розвитку галузей промисловості.

Забезпечення технічною літературою з цих питань.

7. Визначення кваліфікації на різних посадових рівнях аудиторської фірми.

Інструкція про відповідальність кожного співробітника, рівень вико­навчої дисципліни і кваліфікації, назви та види цієї відповідальності, мінімальний строк цього службового зростання.

Критерії оцінки індивідуальної роботи і майстерності — техніка ви­конання роботи, аналітичні здібності, кваліфікація професійного ауди­тора.

490

Система заходів та процедур службової кар'єри у межах аудиторської фірми.

8. Оцінка роботи співробітників і допомога з метою вдосконалення професійних якостей.

Збирання інформації про роботу співробітників, визначення критеріїв оцінки відповідальності та вимог для кожного співробітника, призначен­ня осіб, відповідальних за атестацію та визначення строків:

  • інформування співробітників про важливість їх обов'язків і кри­ терії оцінки їх роботи;

  • використання стандартних форм для оцінки роботи співробітників;

  • обговорення з працівниками оцінок їх діяльності;

  • остаточної оцінки діяльності співробітників;

  • упорядкування документації про періодичні оцінки роботи співро­ бітників;

  • періодичного консультування співробітників з питань удоскона­ лення їх професійних якостей, можливостей службового підвищення в аудиторській фірмі;

  • періодичного аналізу системи оцінки співробітників: своєчасне про­ ведення процедур і використання документації, виконання вимог, вста­ новлених для успішної кар'єри.

9. Визначення співробітників аудиторської фірми, відповідальних за правильність прийнятих рішень про службове підвищення співробітників аудиторської фірми:

  • за підготовку і прийняття рішень про службове підвищення, про­ ведення співбесід з особами, яких пропонують на підвищення:

  • оцінка та рішення про підвищення відповідно до виконаної роботи;

  • періодичний перегляд внутрішніх правил аудиторської фірми про службове підвищення співробітників, вироблення індивідуальних кри­ теріїв залежно від рівня відповідальності.

Призначення на аудиторську перевірку Процедури

1. Аудиторська діяльність доручається тільки тим співробітникам, які володіють належною технічною підготовкою і майстерністю.

Опис підходу фірми до призначення персоналу: планування загаль­них вимог, заходів для досягнення збалансованості вимог.

Планування вимог до співробітників філій і представництва ауди­торської фірми.

491

Додатки

Визначення бюджету часу на проведення аудиторської перевірки. Аналіз чинників: масштабу аудиту, строку проведення роботи, залу­чення до роботи експертів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]