Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аудит Давидов.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
09.12.2018
Размер:
6.93 Mб
Скачать

Аудиторський висновок (про окрему позицію фінансової звітності)

Облік дебіторської заборгованості Аудиторський висновок

ності

Ми провели аудиторську перевірку обліку дебіторської заборгова

(назва підприємства)

станом на 1 січня 2000 р., яка є невід'ємною частиною аудиторського висновку. За правильність і достовірність підготовки відомості обліку несе відповідальність персонал підприємства. Нашим обов'язком є надавання висновку про відомість обліку, який ґрунтується на результатах нашої перевірки.

Перевірка проводилась відповідно до Міжнародних аудиторських стандартів аудиту (Національних нормативів). За цими стандартами ми повинні планувати й проводити аудиторську перевірку з метою отриман­ня достатнього рівня впевненості в тому, що в обліку немає суттєвих пе­рекручень. Аудиторська перевірка включає вивчення (шляхом тестуван­ня) доказів, які підтверджують показники обліку, а також оцінку прин­ципів бухгалтерського обліку і суттєвих оцінок, зроблених співробітни­ками підприємствами, оцінку загального уявлення про рахунки дебіторів.

На нашу думку, облік правдиво і неупереджено відображає (або "пред­ставляє об'єктивно в усіх відношеннях") стан справ щодо рахунку дебіторів підприємства у році, який закінчився 31 грудня 2000 р. відповідно до....

Примітка. Така сама форма висновку надається щодо правильності розподі­лу прибутку після оподаткування.

Додаток 17

Аудиторський висновок з окремих питань Аудиторський висновок для

Ми провели аудиторську перевірку бухгалтерських та фінансових ас-

пектів дотримання

(назва підприємства)

розділів з 1... по 2... включно за договором, підписаним 15 січня 2000 р. з Банком.

Перевірка провадилась відповідно до Міжнародних стандартів ауди­ ту (Національних нормативів аудиту), які можна використовувати для проведення перевірок на відповідність. Згідно з цими стандартами ми повинні спланувати та провести аудиторську перевірку з метою отриман­ ня достатнього рівня впевненості в тому, що

(назва підприємства)

дотримувалось відповідних положень Договору. Аудиторська пере­вірка включає встановлення через тестування необхідних доказів. Вва­жаємо, що проведена перевірка дає достатню підставу для формування висновку.

На нашу думку, Підприємство в усіх суттєвих аспектах дотримува­лось вимог Договору, що станом на 1 січня 2000 р. підтверджується дани­ми бухгалтерських та фінансових документів.

432

433

Додатки

Додатки

Додаток 18

Аудиторський висновок щодо фінансової звітності підприємства, а також окремих положень договору

Аудиторський висновок для

Ми провели аудиторську перевірку балансу

(назва підприємства)

станом на 1 січня 2000 р. і відповідних Звіту про прибуток і збитки та Звіту про рух грошових коштів на таку саму дату. За підготовку цієї фінан­ сової звітності відповідальність несе керівництво підприємства. Нашим обо­ в'язком є надання висновку щодо цієї фінансової звітності на основі прове­ деного аудиту. Було перевірено також дотримання Підприємством розділів з 1... по 2... включно за Договором, підписаного 15 січня р. з Банком.

Перевірка проводилась за Міжнародними стандартами аудиту (Націо­ нальними нормативами аудиту), які використовуються під час аудиторсь­ ких перевірок фінансової звітності підприємств та перевірок на відпо­ відність. Ці нормативи вимагають, щоб планування і проведення аудиту було спрямовано на отримання розумних доказів відсутності суттєвих перекручень та помилок і помилок у фінансовій звітності підприємства, а також того, що

(назва підприємства)

дотримувалося окремих положень Договору.

Аудиторська перевірка складається з вивчення (через тестування) до­казів, які підтверджують показники у фінансовій звітності підприємства. До перевірки також входять оцінка бухгалтерського обліку і суттєвих оцінок, зроблених співробітниками Підприємства, а також оцінка загаль­ного стану бухгалтерської звітності. На нашу думку, проведена перевірка забезпечує розумну основу для аудиторського висновку.

Вважаємо, що фінансова звітність підприємства дає правдиве і неупе- реджене відображення (або "представлена об'єктивно в усіх відношен­ нях") фінансового стану Підприємства в році, який закінчується 31 груд­ ня 2000 р., результатів ЇЇ діяльності та руху грошових коштів за той са­ мий період відповідно до .

Підприємство в усіх суттєвих аспектах дотримувалося наведених вище вимог Договору, що станом на 1 січня 2000 р. підтверджується даними бухгалтерських і фінансових документів.

Директор АП

Додаток 19 Звіт про рух грошових коштів. Аудиторський висновок * для

(назва підприємства)

Ми провели аудиторську перевірку фінансової звітності про рух гро-

шових коштів

(назва підприємства)

станом на 31 грудня 2000 р. За правильність підготовки Звіту відпові­дальність несуть службові особи підприємства. Нашим обов'язком є фор­мулювання висновку за результатами окремої форми звітності "Рух обо­ротних коштів підприємства".

Перевірка проводилася відповідно до Міжнародних стандартів ауди­ту (Національних нормативів аудиту). За цими нормативами ми повинні були спланувати та провести аудиторську перевірку з метою отримання достатнього рівня впевненості у тому, що звітність не містить суттєвих перекручень. Аудиторська перевірка включає вивчення (шляхом тесту­вання) доказів, які підтверджують показники у фінансовій звітності підприємства. До перевірки також входить оцінка використаних на підприємстві принципів бухгалтерського обліку і виявлення суттєвих помилок, допущених співробітниками підприємства, оцінка загальних тверджень фінансової звітності.

Вважаємо, що проведена аудиторська перевірка забезпечує розумну основу для формування висновку.

Завданням підприємства була підготовка фінансової звітності, основа­ної на обліку грошових коштів підприємства. За існуючими на підприємстві принципами визначення прибутків і витрат прибуток визнається на час його отримання або нарахування, а не тільки на час нарахування, а витрати ви­знаються на час виникнення, а не тільки на час виплати.

На наш погляд, цей Звіт дає правдиве і неупереджене відображення (або "звітність представлена об'єктивно у всіх відношеннях") одержаних прибутків і витрат підприємства у році, який закінчується 31 грудня 2000 р., відповідно до схеми отримання і видачі грошей, описаної у до­ датку №. до цього висновку.

434

сертифікат аудиторської серії А №

* Приклад складання аудиторського висновку про фінансову інформацію, підготовлену відповідно до інших принципів бухгалтерського обліку.

435

Додатки

Додатки

Додаток 20

Аудиторський висновок * для

(назва підприємства)

иємства

Ми провели аудиторську перевірку фінансової звітності підпр

станом на 1 січня 2000 р., основі якої була підготовлена узагальнена фінан­ сова звітність відповідно до Міжнародних стандартів аудиту (Національ­ них нормативів аудиту). У нашому висновку від 10 травня р. було

висловлено думку, про те що фінансова звітність підприємства, на основі якої була підготовлена узагальнена фінансова звітність, представлена

об'єктивно в усіх відношеннях за винятком того, що оцінка вартості

майна була завищена на .

Вважаємо, що фінансова звітність підприємства відповідає в усіх сут­тєвих аспектах фінансовій звітності, за якою проведено аудит та на ос­нові якої вона була складена.

Для кращого розуміння фінансового стану Підприємства і результатів його діяльності за наведений вище період та характеру проведеної пере­вірки узагальнена фінансова звітність має вивчатися разом із фінансовою звітністю, на основі якої вона була підготовлена, і пов'язаним з нею ауди­торським висновком.

* Приклад аудиторського позитивного висновку із зауваженнями про узагаль­нену фінансову звітність підприємства.

436

Додаток 21

Аудиторське підприємство

Україна, м. Кіровоград, вул.

Р/Р в

код

ліцензія № від

_200_р.

Звіт за наслідками аудиторської перевірки відкритого акціонерного товариства завод "

м. Кіровоград

2002 р.

Відповідно до Закону України "Про аудиторську діяльність" від 22 квітня 1993 р. № 3126-ХП та Національних нормативів аудиту, затвер­ джених рішенням Аудиторської палати України від грудня р.

№ від и

№ аудиторським підприємством " " на основі договору

_ р. проведена аудиторська перевірка фінан-

сово-господарської діяльності відкритого акціонерного товариства завод " " за період з р. по р.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]