Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аудит Давидов.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
09.12.2018
Размер:
6.93 Mб
Скачать

1. Предмет договору

1.1. Замовник доручає, а Виконавець приймає на себе зобов'язання щодо проведення аудиторської перевірки бухгалтерської (фінансової)

звітності Замовника за період з " " 200 р. по

" " 200 р. за програмою.

1.2. Аудиторська перевірка бухгалтерської звітності провадиться з метою висловлювання думки про її достовірність.

398

2. Обов'язки сторін

2.1. Виконавець зобов'язується:

  1. Виконувати роботи, обумовлені цим договором, якісно та в уста­ новлені строки.

  2. Підготувати й подати звіт за результатами виконаних робіт (на прохання Замовника) і аудиторський висновок, а також акт здачі-прий- мання виконаних робіт.

  3. Додержувати конфіденційність всієї без винятку здобутої в ході роботи інформації про діяльність і фінансове становище Замовника. Не­ сти відповідальність за її розголошення.

  1. Самостійно організовувати свою роботу, визначати способи й методи виконання її, черговість окремих операцій тощо.

  2. У разі виникнення обставин, що уповільнюють хід робіт проти запланованого, негайно повідомити про це Замовника.

2.2. Замовник зобов'язується:

2.2.1 Надавати Виконавцю всю необхідну для його роботи документа­цію і пояснення співробітників Замовника не пізніше від одного дня з моменту початку робіт, а також у процесі виконання робіт.

399

Додатки

  1. Нести відповідальність за повноту і достовірність наданих ддя роботи документів, що стосуються предмета перевірки і знаходяться як у Замовника, так і в третіх осіб.

  2. Своєчасно (згідно з цим договором) здійснювати розрахунки з Виконавцем.

  3. У разі потреби забезпечити робочі місця для роботи співробіт­ ників Виконавця.

  4. Не чинити тиск на співробітників Виконавця під час проведен­ ня ними робіт і не висувати Виконавцю претензій щодо відображеної в аудиторському висновку думки про достовірність звітності Замовника або вимагати зміни аудиторського висновку.

  5. Затвердити звіт Виконавця і підписати акт здачі-приймання робіт або подати обґрунтовану відмову від затвердження згідно з п. 5.7 цього договору протягом трьох днів з моменту подання Виконавцем звіту,

  6. Самостійно нести відповідальність у разі невиконання рекомен­ дацій Виконавця.

3. Строки виконання робіт

3.1. Роботи, передбачені цим договором, мають бути виконаними в

період з " " 200 р. по " "

200_ р.

4. Вартість робіт та порядок розрахунків

  1. Вартість робіт визначається сторонами до початку робіт і стано­ вить суму .

  2. Замовник для забезпечення виконання робіт після підписання цього договору перераховує Виконавцю всю вартість робіт або аванс у розмірі % від вартості робіт.

  3. Повний розрахунок здійснюється Замовником протягом трьох днів після підписання сторонами акта приймання-здачі виконаних робіт або видачі аудиторського висновку.

5. Відповідальність сторін

  1. Замовник несе відповідальність згідно із законодавством У краї- ни за повноту і достовірність бухгалтерських та інших документів, нада­ них Виконавцю для проведення аудиту.

  2. У разі невиконання Замовником зобов' я зань щодо оплати він спла­ чує Виконавцю пеню в розмірі % суми договору за кожен день про­ строчення.

  3. У разі прострочення виконання робіт з вини Виконавця він спла-

400

Додатки

% суми договору за кожен день

чує Замовнику штраф у розмірі

прострочення.

  1. У разі, якщо в процесі виконання аудиторських робіт Замовник не забезпечить надання необхідних аудитору документів або пояснень, або бухгалтерський облік у Замовника перебуває у стані, що потребує віднов­ лення, Виконавець має право призупинити виконання робіт.

  2. Якщо, на думку Замовника, виконана робота не відповідає вста­ новленим вимогам, то протягом трьох днів після подання Виконавцем результатів роботи Замовник повинен подати мотивовану відмову від прийняття робіт у формі проекту двостороннього акта. Якщо в установ­ лений строк Виконавець не отримав підписаний акт здачі-приймання або мотивовану відмову, роботу вважають прийнятою з виконанням усіх умов договору. Акт без підпису Замовника може бути поданий до оплати за умови наявності запису "Зауваження від Замовника в установлений строк не надійшли".

  3. Усі спори майнового характеру між Виконавцем і Замовником роз­ в'язуються в установленому порядку згідно із законодавством України.

6. Особливі умови

  1. Якщо в процесі роботи буде з'ясовано її недоцільність, то питан­ ня про її провадження й припинення розрахунків розв'язується за зго­ дою сторін на основі двостороннього акта.

  2. Виконавець має право в односторонньому порядку перенести строк виконання робіт згідно з цим договором у разі невиконання Замовником своїх зобов'язань відповідно до підпунктів 2.2.1, 2.2.3 і 22.2.4 цього до­ говору з повідомленням Замовника.

  3. Повну відповідальність за додержання порядку ведення бухгал­ терського обліку, своєчасне й повне подання бухгалтерської звітності ко­ ристувачам і аудиторам несе Замовник.

  4. Керівництво Замовника несе персональну відповідальність згідно із законодавством України за повноту і достовірність бухгалтерських та інших документів, наданих Виконавцю для проведення аудиту.

  1. Зміна умов договору в односторонньому порядку не допускається.

  1. Згода Виконавця на виконання робіт, які є предметом цього дого­ вору, не є гарантією складання аудитором безумовно позитивного ауди­ торського висновку.

6.7. Оплата робіт згідно з цим договором здійснюється незалежно від того, якого виду висновок склав аудитор.

401

Додатки

додатки

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]