Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кейси ПДНМ[1].doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
1.01 Mб
Скачать

Література

1.Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч. посіб. – К.: КНЕУ, 2008. – С. 206-207.

2.Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч.-метод. посіб. для самост. вивч. дисципліни. –К.: КНЕУ, 2003. – С. 709.

5.12. Для перевірки і оцінювання рівня знань з чергової теми дисципліни “Психологія діяльності і навчальний менеджмент” студентам пропонується дидактичний тест, що складається з 20 закритих тестових запитань на вибір. Надалі викладач диктує студентам правильні відповіді і студенти самі їх перевіряють свої тести, розраховують бали і переводять їх в традиційну відмітку”.

  • Охарактеризуйте запропонований вище контрольно-оцінний стиль викладача з позиції психології оцінювання. Як він має впливати на ефективність навчання? Обґрунтуйте свою точку зору.

Література

1.Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч. посіб. – К.: КНЕУ, 2008. – С. 221-229.

2.Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч.-метод. посіб. для самост. вивч. дисципліни. –К.: КНЕУ, 2003. – С. 709.

5.13. Таня була круглою відмінницею. Намагаючись виправдати очікування деспотичного батька, завжди прагнула бути в класі краще усіх. Часто дуже хвилювалася на контрольних роботах. Через постійне хвилювання почерк Тані став поступово погіршуватися. Прагнучи виконати всю задану роботу, Таня стала писати усе швидше й усе менш розбірливо. Одного разу учителька не витримала і вирішила поставити Тані «виховну» двійку з математики за поганий почерк.

  • Вкажіть, чи припустилася вчителька суб’єктивної педагогічної помилки при оцінюванні. Якщо так, то назвіть її та охарактеризуйте.

Література

1. Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч. посіб. – К.: КНЕУ, 2008. – С. 225-227.

2. Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч.-метод. посіб. для самост. вивч. дисципліни. –К.: КНЕУ, 2003. – С. 718.

5.14. Класний керівник 7-а класу, щоб допомогти двієчнику Кості виправити свої оцінки, прикріпив до нього відмінницю Машу. Маша, залишившись після уроків, дуже дохідливо пояснила Кості всі домашні завдання, у тому числі і з хімії. Однак наступного дня вчителька хімії вирішила провести опитування учнів не за минулою, а за позаминулою темою, оскільки на минулому занятті залишилася незадоволена знаннями учнів. І, звичайно ж, викликала Костю. Костя стушувався і попросив відповісти те, що знав. Однак учителька не побажала його слухати і поставила ... одиницю.

  • Охарактеризуйте запропонований вище контрольно-оцінний стиль викладача з позиції психології оцінювання. Як він має впливати на ефективність навчання? Обґрунтуйте свою точку зору,

Література

1. Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч. посіб. – К.: КНЕУ, 2008. – С. 221-229.

2. Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч.-метод. посіб. для самост. вивч. дисципліни. –К.: КНЕУ, 2003. – С. 718.

5.15. Вася був кращим учнем у класі. Його постійно хвалили усі вчителі, він брав участь у всіляких конкурсах і був гордістю школи. Одного разу він так захопився черговою олімпіадою з математиці, що забув виконати домашнє завдання з біології. Учителька, вислухавши дуже плутану відповідь Васі, поставила йому ... п’ятірку.

  • Вкажіть, якої суб’єктивної педагогічної помилки оцінювання припустилася вчителька. Охарактеризуйте її.