Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кейси ПДНМ[1].doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
1.01 Mб
Скачать

Література

1. Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч. посіб. -К.: КНЕУ, 2008. - С.49

2. Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч.-метод. посіб. для самост. вивч. дисципліни. -К.: КНЕУ, 2003. - С. 649-650.

2.4 Пролунав дзвінок на урок. До класу ввійшла вчителька фізики Лідія Іванівна – і помітила, що класна дошка не витерта. Вона ретельно без будь-яких нарікань, витерла її і промовила: «Надалі, якщо вам так тяжко витерти дошку, підготувати її до навчальної роботи, заздалегідь попередьте мене і я вирішу це питання або сама буду приходити раніше, щоб вас не затрудняти».

  • Назвіть типи педагогічних цілей. Визначте, яку з цілей переслідувала в цій ситуації вчителька. Поясніть суть поняття «таксономія навчальних цілей». Порівняйте таксономії навчальних цілей, запропоновані Б. Блумом та Ю. Кулюткіним і Г. Сухобською.

Література

1. Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч. посіб. -К.: КНЕУ, 2008. - С.41-42

2. Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч.-метод. посіб. для самост. вивч. дисципліни. -К.: КНЕУ, 2003. - С. 582, 590-592

2.5 Віра Іванівна, вчителька української мови, бажаючи встановити, як учні використовують у своїх роботах вивчені орфографічні правила, зібрала в них зошити з різних предметів. Дома вона перевірила виконані учнями завдання, але оцінки не виставила. На наступному уроці ніяк не прокоментувала результати цієї перевірки.

  • Назвіть рівні навчальних цілей. Яку ціль, на вашу думку, переслідувала Віра Іванівна, збираючи в учнів зошити? Чи досягла вона її? Щоб ви порадили вчительці в такій ситуації?

Література

1. Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч. посіб. -К.: КНЕУ, 2008. - С.39-40

2. Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч.-метод. посіб. для самост. вивч. дисципліни. -К.: КНЕУ, 2003. - С. 576

2.6. Йде заняття. Викладач помічає, що група студентів розмовляє, заважаючи тим самим читати лекцію. Він звертається до одного з них: „Дмитре, ця інформація знадобиться тобі в твоїй подальшій роботі”. На що він відповідає з посмішкою: „Так, знання вашого предмета мені дуже будуть потрібні у моїй майбутній діяльності”.

  • Розкрийте зміст поняття „знання”? Назвіть рівні засвоєння знань за концепцією В.А. Козакова.

Література

1. Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч. посіб. -К.: КНЕУ, 2008. - С.44-45

2. Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч.-метод. посіб. для самост. вивч. дисципліни. -К.: КНЕУ, 2003. - С. 576-577

2.7. Починається пара, викладач заходить до аудиторії, робить перекличку, відмічає присутніх. Розпочинається лекція. Через деякий час до аудиторії заходить, запізнившись, студент, пізніше наступний, потім ще один. Викладач починає ніяковіти: „Скільки можна вештатись туди-сюди, ви забули, о котрій годині розпочинається пара? Я все одно вже вас відмітив, після мене до аудиторії ніхто не заходить. Все відпрацюєте мені на іспиті”

  • Дайте характеристику способів проектування майбутнього заняття.